|

Bună seara, va rog sa îmi spuneți ce este mai corect sa fac în legătură cu situația pe care am s-o explic mai pe scurt.Eu în urma cu doi, trei ani am cunoscut un bărbat cu care am vorbit câteva luni, i-am explicat încă de la începutul ca nu doresc pe cineva care sa consume alcool etc. În astea câteva luni ne-am văzut o data timp de câteva zile din care mi-am dat seama ca nu este asa cum știam ca ar fi din spusele lui. Am observat ca este violent, consuma alcool și foarte mult și am mai aflat ca a fost închis pentru tentativa de omor calificat. Am vorbit cu el și am decis ca nu îmi doresc pe cineva asa ținând cont ca am doi copii și nu este omul pe care vreau sa îl prezint copiilor mei. L-am blocat peste tot și după câtva timp m-am trezit cu el la ușa, moment în care am sunat la politie și au venit și l-au luat și după câteva ore a revenit din nou și bineînțeles ca am sunat iar la politie și mi-a zis sa nu mai deschid, deși nu am deschis eu, posibil niște vecini sau o fi așteptat sa între careva în bloc. Nu știu exact. De anul trecut nu l-am mai văzut și nici nu îmi doresc nici măcar din greșeală să-l întâlnesc, dar de anul trecut el încă ma cauta prin diferite cunoștințe și insista sa facă rost de adresa mea ca vrea să-mi facă o surpriza și sa trimită ceva poze cu mine. Eu locuiesc alături de concubinul meu și copiii noștri și mi-e frica sa nu ma trezesc cu el la ușa sau Doamne ferește sa îmi aștepte copilul când iese de la școală. Nu știu exact motivul pentru care inca ma cauta sau sau ce o vrea dar ținând cont ca fost deja închis pentru tentativa de omor și bineînțeles ca este vorba despre iubitul fostei lui pe care el a încercat să-l taie... În fine. Nu știu ce sa fac ca mi-e tot mai frica, tot zic sa merg la politie dar parca mi-e oarecum sa nu zica ca nu am de ce sa îmi fac griji sau ca nu este neapărat ceva grav ca el vrea sa știe de mine sau mai rău să nu cumva sa afle el ca știu despre surpriza lui pe care tot vrea sa mi-o facă și sa nu se agraveze situația. Va rog sa îmi dați un răspuns dacă doriți.

14 Raportează Evaluează
14 răspunsuri:
| a răspuns:

Pistol cu electrosoc si la pamant cu el cand il mai vezi fara ezitare apoi vin mascatii dupa el. Iar tu cu copii sa nu te astepti ca un barbat fara bautura la cap si nefumator sa intre in viata ta. Ala va cauta femeie singura fara marfa de intretinut

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ar trebui să ceri un ordin de restricție. Poate că în urma ultimelor evenimente vor fi mai receptivi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Există o lege contra hărțuirii și în România.
https://legeaz.net/noul-cod-penal/art-208
Astfel în baza ei te poți adresa la poliție.
Problema este următoarea.
Poliția nu poate face nimic dacă dta nu oferi niște probe concrete, căci ei când acționează trebuie să o facă legat de fapte dovedite. Așa că, dta este bine totuși să acționezi. De când cu cazul Caracal poliția este peste tot mai atentă la asemenea situații. Astfel dta trebuie să scrii totul pe hârtie, se numește denunț. Să depui acest denunț la poliție, Să faci două exemplare iar când îl depui, pe exemplarul tău să notifice cu o ștampilă numărul de înregistrare. Dar pentru asta ar trebui să știi mai multe despre el, ca să știe polițistul unde îl poate căuta. Apoi vei fi invitată la poliție unde vei fi invitată probabil să dai o declarație. Acolo vei fi întrebată la ce dată ai fost hărțuită și ce s-a întâmplat atunci. De ce este important asta. O să ți se spună poate să nu îți fac griji. Dar în urma denunțului tău, a acestei acțiuni înregistrate a acestei sesizări, ei fac un dosar, nu au voie să rămână numai vorbă între tine și un polițist.
Apoi ei vor declanșa sau nu o anchetă. De ce este important să o faci acum. Să zicem că dta o faci azi, iar mâine constați că tipul te urmărește, sau cum spui tu, apare la ușă. Atunci apelezi din nou la poliție. Când apelezi, te referi la denunțul tău depus în data de ***. De ce este nevoie de asta. Doar așa se poate începe un proces penal, doar așa un procuror poate forma un dosar care să fie înaintat la un judecător ca omul să fie pedepsit.
Astfel, dacă ai ce să spui în acel denunț de exemplu, la data de, omul a făcut asta. am fost informată de X că omul a amenințat că va face asta, etc, atunci să depui denunțul. Dar să nu mergi întâi să stai la povești, că ei nu au timp de povești cu tine. Dar dacă depui un denunț scris, și înregistrat...2006 - 2244 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru sadrian46):

Bună, mulțumesc pentru răspuns. Probe nu am decât de vechiul telefon spart, sute de mesaje la care nu am răspuns la nici unul bineînțeles și na am mesajele care vb cu cei apropiați mie, în care le spune sa ne facă poze sau tot ai întreabă dacă a aflat ceva despre noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Diana1990A):

Dacă le prezinți la polițiști, acestea sunt probe.
Dacă ești sigură că tipul nu va reveni, renunți. Dacă ți-e frică, pornește acțiunea, ca să existe înregistrată la poliție, să ai un precedent pe care să te bazezi când lupți în justiție cu el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Calmează te! Cu siguranta nu o sa sara la tine sa te agreseze dacă arăți ca nu ti e frica. Nu are niciun motiv sa ti urmărească copiii sau alte persoane dragi. El vrea doar sa ti demonstreze probabil ca s-a schimbat sau cum se spune la cei cu astfel de probleme juridice, ca s-a reabilitat.
Te va lasa in pace din momentul în care tu il vei ignora, fără să dai importanța stărilor tale interioare, care azi iti spun sa vorbiti, maine iti spun sa fugi de el. Ignora l si se va plictisi sa te caute.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este o situatie complicata, cu siguranta! Ordin de restrictie insa nu cred ca o hartie poate opri pe cineva.
Ce poti face? Te poti muta? Poti sa-ti achizitionezi un pistol? Un spray paralizant? Gratii la geamuri si usa? O sirena montata pe hol care sa fie declansata de tine in momentul in care el este la usa la tine?
Sunt idei... nu stiu cat se pot aplica...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Muta-te în alt oraș și nu spune nimănui unde mergi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

De ce te cauta? Simplu. Cauta un adapost si o menajera.
Concubinul tau stie? Ar fi bine sa ii spui. Sa nu creada ca tu ai ceva cu acel om si ii ascunzi relatia. Apoi, te poate apara.
Un ordin judecatoresc de restrictie ar fi bun.
"Surpriza" aia numai placuta nu cred ca va fi. Ai grija! Adevarat ca pe infractorii romani nu ii opreste nimic. Dar la o adica, ai o dovada ca nu il vrei, ca ai incercat totul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cel mai corect ar fi sa obtii un ordin judecatoresc prin care el nu are voie sa se apropie de tine si copii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Replica de Air soft fără necesitate permis port arma pe eMAG, full auto. Ak în casa și nici nu se mai gândește la tine. O bila în cap și mort este.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Draga Diana. Tinand cont ca traim in Romania si aici politia este cam degeaba.Este platita si nu isi face treaba, iti recomand sa umbli cu un spray paralizant la tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru IonutVodka):

Mulțumesc frumos pentru răspuns.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Diana1990A):

Eu iti spun sincer. Politia isi face dreptate cu oamenii slab, fricosi si neajutorati.Tu esti singura in masura care poti face fata.Gandeste-te,daca acesti indivit te ataca iar tu te aperi, nu o fi prost sa se duca la politie sa te dea in gat.Pai ce o sa spuna individul? O urmaresc peste tot pe doamna, o hartuiesc, o amenint, vreau sa o violez sau sa o omor si nu ma lasa, am fost atacat.Nu are cum, fa-ti singura dreptate(dar sa nu-l omori).

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează