|

Mama mea vrea să-mi ia telefonul, pentru că nu vreau să îl dau (vrea să-mi vadă conversațiile, aplicațiile, videourile etc).Nu pricep, am și eu intimitate, numai bine ajung eu singurul prost fără telefon din clasă.Ce să fac?

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Eh... e clasic. Nu poti sa le faci nimic. Te inteleg. La acea varsta si mie imi cam faceau la fel. Pana sa plec departe.

Chiar nu ai ce sa faci. Doar sa induri pana trece timpul.

| a răspuns:

Pai din ce motiv vrea sa iti vada conversatiile si aplicatiile? fiecare om are intimitatea lui, nimeni nu are voie sa iti incalce intimitatea, nici macar parintii, oricat de copil ai fi si oricat de parinti ar fi ei.

| a răspuns (pentru DarthNiger):

Sa te vad cand vei avea copii daca vei gandi la fel!

| a răspuns (pentru Marbea):

Logic ca la fel o sa gandesc, nu e normal sa te implici in viata personala a copiilor fiindca si copii au nevoie de intimitate de la o anumita varsta, doar pentru ca tu consideri asta ca fiind gresit asta nu inseamna ca e gresit cu adevarat, vorbeste ipocrizia din tine, decat sa incerci sa dai lectii nefolositoare la altii, mai bine ti-ai da singur fiindca e clar ca tu nu ai auzit niciodata de intimitate sau viata personala.

| a răspuns (pentru DarthNiger):

Vorbeste iresponsabilitatea din tine si-i indrumi si pe altii sa fie la fel. Copiii trebuie controlati daca vrei sa scoti oameni din, trebuie sa inteleaga ca au si indatoriri si nu numai drepturi. Daca se intampla ceva cu ei vina cade pe parinti ca nu ia-u verificat si controlat si nu pe ei care sunt minori, Asa ca te sfatuiesc ca inainte sa afirmi ceva sa faci un lucru inainte si anume sa gandesti.

| a răspuns (pentru Marbea):

Tu nici macar nu te-ai obosit sa citesti ceea ce am scris si tot tu vorbesti despre gandire cand faci exact acelasi lucru, ar trebui sa iti urmezi sfaturile fiindca se potrivesc pentru tine perfect, parintii nu pot lua decizii pentru tine si nu te pot proteja toata viata pentru ca nu este de niciun folos nici tie si nici lor, daca ai fi citit ceea ce am scris am spus ca parintii pot decide pentru copii pana la o anumita varsta, sa inteleg ca parintii tai iti decid viata si acum cand esti casatorita? un adolescent niciodata nu o sa accepte ca parintii sa intervina in viata lui personala fiindca e destul de matur sa inteleaga diferenta dintre bine si rau, daca nu stie aceasta diferenta inseamna ca e vina educatiei primite si a parintilor strict, tot ceea ce faci tu copilului tau o sa se reflecte mai tarziu, fiindca copii sunt oglinda parintilor, daca ai prea multa grija de acea oglinda, nu o sa te mai poti despartii de ea iar oglinda aceea o sa fie lipita de tine pentru tot restul vietii tale iar tu cand nu o sa mai fi, ce o sa se intample cu oglinda? iar daca nu ai grija de ea, oglinda se sparge, trebuie sa stii limita dintre libertate si control fiindca e o limita foarte mica si nu multi parinti cunosc asta si din cate se pare nici tu nu stii, nu am nici dispozitia si nici rabdarea in acest moment sa iti explic toate aceste lucruri in detaliu fiindca oricum nu ai putea sa pricepi, nu ai fost de acord cu raspunsul meu? atunci ignora-l fiindca nu vreau sa creez discutii nefolositoare, eu oricum o sa raman la gandirea mea iar tu la gandirea ta deci incercarea ta esuata de a imi oferi sfaturi si a te da mare exemplu de parinte a esuat, mai baga o fisa si incearca cu alta persoana, nu cred ca te-am invatat eu pe tine cum sa iti cresti copiii si nici nu m-a interesat acest lucru, ai grija ce raspunsuri oferi alta data.

| a răspuns:

Resetează telefonul din fabrică, și după dă-i-l să se uite unde vrea.

| a răspuns:

Si care e problema? Parintii au tot dreptul sa faca verificari, daca tu nu te simti vinovat cu nimic nu ai de ce sa te temi. Pentru niste conversatii nevinovate nu patesti nimic si se convinge si mama ta ca nu faci prostii.

| a răspuns:

Nu stiu, dar mie nu mi se pare un lucru *asa de normal* ca mama ta sa iti verifice telefonul, adica sunt cateva varinate : 1) Stai prea mult pe el, 2) I-ai tradat tu cumva increderea mamei tale, ori o apuca pe ea sa iti verifice telefonul happy, parerea mea e ca părinții nu ar trebui sa se creada Dumnezeu cu copii sincer. Intr-adevar ca ei iti dau de mancare etc. Dar daca e sa o luam asa e ca si cum tu ai fi dator lor, dar nu tu ai vrut sa intrii in aceasta datorie pana la urma laughing adica nu ai vrut tu sa te naști, suna idiot ce spun dar daca te gândești bine are un pic de sens, asta fiind doar parerea mea

| a răspuns:

Pai nu ma gandesc ca in conversatii trimiti nuduri si prostii. Mama ta are tot dreptul sa iti verifice telefonul pentru binele tau. Singura intimitate la care ai tu dreptul la varsta ta este sa nu iti vada colegii putulica.

| a răspuns:

Pai depinde de ce vrea sa te verifice, depinde de varsta ta depinde daca esti dependent de el de faptul ca poate ai facut cost la abonament... daca nu e nici una din astea te sfatuiesc stergi video-uri poze ceva "incriminatoare"ca sa zic asa care ti se par a fi suspecte si iti pastrezi telefonul ...ciudata mama ta, mie mama nu mia controlat niciodata telefonul., decat tata ca duna in continu noaptea

| a răspuns:

Nu il dai! Impune-te!