|

Salut, momentan eu stau la bunicii mei cu tatal meu (parinti divortati) pana in iunie deoarece mama mea e dincolo.Cand mama mea a plecat a spus ca pot merge acasa cand vreau, asa ca am inceput din aprilie, martie, sa merg acasa in weekend-uri.Acum insa toata lumea e "deranjata" pentru ca eu merg acasa, ca o sa patesc ceva blablabla etc.In curte stau cu matusa mea, deci, acolo am mancare, unchiul meu ma sponsorizeaza cu bani la nevoie, acolo am prieteni si pot iesi pe afara, aici stau 24/24 in casa fara sa fac nimic.Problema acum este ca el nu vrea sa inteleaga. Mama mea o mai suna pe matusa mea de aici ca sa-i spuna sa ma lase, evident, cu greu dar ma lasa.Nu inteleg de ce nu m-ar lasa stiind ca aici nu imi place, imi face sederea mai grea..am 17 ani si inca nu pot fi lasat 2 nopti singur la 7km de casa, langa rude.Aici trebuie sa ma imbrac cum imi spune tatal meu si la fel cu tunsul, ajutor. Ofer funda

3 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Majoritatea părinților sunt așa. De aceea eu îi numesc comuniști. Că ei văd doar înainte; nu țin cont de toate nevoile copiilor lor. Gândirea comunistă va dispărea atunci când toată generația născută în comunism va dispărea.
Până atunci, ne chinuim cum putem, că nu avem încotro. Mai ales când copii sunt încă dependenți de părinții lor.
Chiar dacă omul nu vede, dar diavolul și-a pus natura lui peste orice formă de tiranie, oricât de subtilă ar fi aceasta, și care s-ar ascunde sub orice pretext. Părinții care vor să își domine copiii, sunt stăpâniți de diavolul. Astfel de părinți habar nu au că vor fi uitați pentru totdeauna de către copiii lor. Și nici măcar nu realizează cât de rău va fi aceasta pentru ei ca părinți.
Cât despre tine, o independență se poate câștiga numai prin luptă asiduă și continuă. Luptă în continuare; căci numai în felul acesta îți vei aprecia mai târziu valoarea acestei lupte.
Câteodată este bună zicala când este pusă în practică: "Zici ca ei, dar faci ca tine." Și cine știe dacă zilele de astăzi ale tale sunt un mijloc de educație care te vor forma ca mai târziu să poți ajunge într-o funcție ca unul care va apăra libertatea omului?

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Continui așa și mai departe. Îți vei câștiga independența în timp, chiar dacă nu va fi ușor.
Poți să le spui că te simți bine doua zile pe săptămână singur.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Nu pot, explic si vorbesc degeaba, asta fac zilnic.E o tortura mintala pentru mine

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează