|

Bună, am avut 2 caini bolnavi de parvoviroza care în scurt timp au murit (in noiembrie 2018)Totusi a-și vrea sa îmi cumpăr un pui de bichon dar îmi este foarte frica ca și acesta se va înbolnavi. După cât timp pot aduce un cățel în curte? Și în cât timp dispare acest virus? Ma rog mult de tot

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Imi pare extrem de rau pentru pierderea suferita sad.M-am luptat mult timp cu acest virus nemilos sad.Te sfatuiesc sa nu iti iei acum catel, virusul rezista pana la 6 luni chiar daca dezinfectezi corect.Toata casa trebuie dezinfectata cu clor simplu si nici asa nu garantez ca in 6 luni chiar dispare, am patit ca a 7-a luna sa mai am virusul.Ca sa nu mai fie un risc, am asteptat un an (am dezinfectat in prima luna odata la 3 zile si dupa luna de luna) ca sa mai pot salva animalute nevaccinate.Mare atentie,chiar daca animalutul are vaccinurile facute, riscul sa faca parvoviroza tot exista, adevarat face o forma usoara si vindecabila, dar eu nu mi-as asuma acest risc. Sper sa te ajute raspunsul meu si inca odata, imi pare rau pentru pierderea suferita (cunosc sentimentul sad ).

2 răspunsuri:
| a răspuns:

Buna. Nu știu dacă te ajuta, dar am avut un puiut care era bolnav de coronaviroza (se manifesta ca parvoviroza dar teoretic nu e atat de periculoasa ca aceasta). Din păcate și el a murit, era Bichon. In cazul asta medicul veterinar mi-a zis ca nu pot aduce alt pui timp de 6 luni in casa. Presupun ca se aplica si in cazul parvovirozei (sper sa nu greșesc). Sfatul meu este sa mai aștepți iar in timpul asta sa dezinfectezi in casa/curte sau oriunde au stat cățelușii. Și dacă aduci un alt câine, neaparat sa nu îl aduci pana nu este vaccinat deoarece sunt riscuri sa ia boala. Sper sa te ajute.

| a răspuns:

Urasc bichonii.Aia nu sunt caini din punctul meu de vedere. Mici si enervanti si ataca copii cand nu se uita nimeni la ei. Mici si perversi. Ori iti ei un caine mare si frumos ori o pisica.Numai bine. Oricum ai curtea infestata cu un virus, mai bine cumpara un papagal sau niste pisici. Numai bine.Nu ma judeca sunt doar sincer cu tine.