|

Buna, cum sa-mi conving părinții sa-mi ia un cățeluș? Am mai pus intrebarea asta dar nu am formulat-o cum trebuie! Parintii mei sunt foarte dificili, eu am 12 ani si am avut foarte multi cîini. *traiesc la curte cu mult spatiu nu la apartament.

Ultimul care l-am avut a fost acum 4 ani un Ciobănesc German, părinții mei s-au atasat foarte mult de el si dupa 1-2 luni el a fugit. Verisorul tatălui meu unde locuim si-a luat si el de la același om adica "sora" la cel pe care îl aveam noi iar dupa ce al nostru a fugit si l-am cautat o zi nici nu voiam să vadă celălalt cățel. La prezent cățelul a murit, iar ei au fost marcați de aceasta itamplare, de atunci mereu spun că dacă voi dovedi că voi avea grija de el imi vor lua, le este frica sa nu fuga iar.Am si pisici si vreau sa le dovedesc ca pot avea grija de cățel.

Sfaturile sunt bine venite.

Multumesc

FUNDITA!

Răspuns Apreciat de Editori
| a răspuns:

E destul de greu de spus cum sa iti convingi parintii, fiecare parinte are un caracter diferit si exista multe moduri de a-i convinge:insistenta, negocierea, fortarea subtila, etc.Acum depinde daca la ei e vorba de ceva emotional daca in 4 ani nu au trecut peste ei si-au suprimat sentimentele si au incercat sa uite poate simtind vinovatie.Parerea mea ar trebui sa porti o discutie serioase cu ei, sa nu fii glumet sa pari destul de serios, poate ei cred ca tu nu o sa ai grija de caine pentru ca esti copil si nu poti sa ai o responsabilitate asa mare, oricum va trebui sa ii faci sa dovedesti ca iti pasa, poate ei cred ca nu ti-a pasat foarte mult de cainele celalalt. Deci mai pe scurt sa fii serios, sa fie ambii si sa le arati ca iti pasa(fii sincer).Mi s-a intamplat si mie ceva de genul am avut un motan vreo 5 luni dar a fost calcat de masina.Am fost sincer nu am vrut sa arat ca sunt barbat si nu stiu ce si le-am aratat ca imi pasa si ca o sa am mai mare grija daca o sa am altul.Am si plans(chiar daca am 15 ani), e ceva normal ma atasasem foarte mult de acel motan si acum am altul si are deja 1 an.Cam asta iti zic, altceva nu prea stiu, nu iti cunosc parintii, nu le cunosc caracterul ca sa poti folosi metoda buna prin care sa ii convingi, am incercat sa gasesc o metoda dupa ce ai zis mai sus. Sper sa iti iei alt caine si sa iti ajuti parintii sa treaca peste moartea celuilalt.Succes!

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu cred ca e problema de responsabilitate, ci mai degraba de afectivitate. Parintii tai sunt sigur ca s-au atasat de acel caine pierdut si nu mai doresc inca unul sa nu mai sufere. Pisicile ca piscile sunt parsive, vin, mananca si pleaca, dar cainele iti ramane prieten pana la adanci batranete. Si ca sa nu suferi nici tu, prefera sa refuze sa ia un altul.
Doar o idee iti pot da, sunt atatia caini abandonati, cauta si tu in localitatea ta un pui abandonat si ia-l cu tine acasa, astfel parintii tai nu o sa-l refuze. Cei care iubesc animalele, le este greu sa renunte apoi la ele. Poate in acest fel isi vor schimba parerea cand se vor vedea cu cainele deja in curte si le poti spune ca nu il poti duce inapoi in frig si la o viata care il poate duce catre moarte.

| a răspuns:

Le spui că dacă vei avea grijă de un cățel, dta vei învăța să iubești animalele, să fii mai bună cu animalele și cu oamenii.

| a răspuns:

Le spui ca daca nu iti ia un catel nu mai iei note bune