| MJ4everkingofpop a întrebat:

Ce mananca brostele testoase de Floryda?
Eu ii dau doar carne de pui deoarece mancare cumparata de la magazin( adica viemii aia mici si uscati) nu mananca.
Ce as putea sa ii mai dau?
P.S. Ea are 7-8 luni, deci este mica.

4 răspunsuri:
| ღđяeαм a răspuns:

Pai vezi daca mananca verdeturi, sau ceva de genul.:))
Nu stiu cu ce sa te ajut. x_X
Uite aici mai multe informatii:D.
http://www.testoase.com/viewtopic.php?t=155

| mariamarry a răspuns:

La testoasele de apa, hrana trebuie sa fie compusa in proportie de 75% din carne maruntita sau tocata, (unii crescatori utilizeaza chiar conserve de hrana pentru caini), peste maruntit etc., iar restul de 25% din vegetale cum ar fi: rosii, spanac tocat, salata.
Alimentatia broscutelor testoase cu tample rosii trebuie sa fie cat mai variata si bogata in proteine, calciu, vitamina A, D si minerale. Broastele testoase cu tample rosii sunt omnivore, ceea ce inseamna ca mananca atat hrana animala cat si vegetala. Puii mananca cu predilectie hrana de origine animala si vor accepta vegetale doar dupa ce cresc putin. Totusi, este bine sa le oferiti de la inceput si hrana vegetala, pentru a-i obisnui si cu acest tip de alimentatie. Pe masura ce inainteaza in varsta broscutele se vor interesa din ce in ce mai mult de hrana vegetala, astfel incat testoasele mature vor consuma mult mai multe vegetale decat puii.
In comert exista mancare deja preparata pentru broastele testoase, insa ea nu trebuie sa constituie mai mult de 25% din dieta unei broscute cu tample rosii. Pentru restul de 75% le puteti oferi:
- hrana vie: pestisori (guppy, carasi aurii), rame, mormoloci, melci acvatici, greieri. Va recomandam atentie sporita in ceea ce priveste locul de unde procurati astfel de hrana intrucat ea poate purta bacterii si/sau pesticide periculoase pentru broscuta dumneavoastra!
- plante acvatice: Elodea canadensis, Elodea densa, Eichhornia crassipes, Azolla caroliniana. Atentie! Unele plante acvatice sunt otravitoare pentru broscute!
- diferite vegetale: morcov, frunze de mustar, frunze de papadie, nap, dovlecel, fasole verde. Evitati vegetalele care au fost inghetate si dezghetate intrucat pot crea probleme de sanatate broscutelor. Evitati si legumele care au fost tratate cu chimicale. Nu le oferiti spanac intrucat ar putea cauza deranjamente stomacale.
- gammarus, inima de vita liofilizata, pestisori liofilizati
- din cand in cand (rar) le puteti oferi mici bucatele de carne de pui bine fiarta (fara sare si condimente)
NU hraniti broscutele cu carne cruda intrucat aceasta creste riscul contaminarii bacteriene a apei din acvariu (Salmonella, E. Coli) si nici cu hrana pentru caini sau pisici. Nu le oferiti pestisori care au fost inghetati si dezghetati!
Este foarte bine sa li se ofere si suplimente de vitamine, precum si sa se doteze acvariul cu o bucata de calciu sau un os de sepia care se gasesc la magazinele de profil.
Broastele testoase mananca numai in apa. Avand in vedere ca hranitul lor este o operatiune care produce mizerie, pentru a evita murdarirea apei din acvariu, va sugeram sa le hraniti intr-un container cu apa separat de acvariu. Ele vor fi introduse acolo si mentinute doar atata timp cat mananca. In acest fel se poate si monitoriza exact cantitatea de mancare pe care o ingurgiteaza broscuta dumneavoastra la o masa.
Broscutele sunt cunoscute pentru apetitul lor vorace si vor cere mereu mancare insa, in general, cantitatea de mancare oferita nu trebuie sa depaseasca ceea ce poate manca broscuta in 15 minute. In cazul in care constatati ca se formeaza pliuri de piele pe labutele broscutei, in special cand aceasta si le retrage in carapace, inseamna ca este prea grasa si ar trebui sa o hraniti mai putin sau cu mancare mai putin proteica.
De asemenea, este important sa indepartati din acvariu cantitatile de mancare ramase neconsumate, pentru a evita descompunerea acestora si contaminarea apei din acvariu.
Mancarea puilor trebuie taiata in bucatele mici pentru a putea fi ingerata. Puii trebuie hraniti in fiecare zi, in timp ce adultii pot fi hraniti la fiecare 2-3 zile (sau o masa pe zi, dar mai putin consistenta).
Broastele testoase au nevoie de multa atentie, de aceea trebuie sa va petreceti minim 10-15 min cu ea (daca vreti sa fei blanda )
Testoasele cu tample rosii hiberneaza in mediul lor natural. Tinute in captivitate ele sunt insa active pe tot parcursul anului. Totusi, in perioada toamna-iarna ele au tendinta sa manance mai putin.

| MJ4everkingofpop explică (pentru mariamarry):

Pai ai scris prin primele randuri sa ii dau rosii, spanac tocat sau salata, si mai jos ai scris sa nu ii dau spanac deoarece poate crea probleme la stomac...deci este bun sau nu spanacul?