| Stroe_Andreea-Nicoleta_2000 a întrebat:

Hei!

Acum 3 zile mi-am luat o cățelușă. Dar... Uneori simt ca mai bine nu o luam. De ce? Poate fi din cauza ca isi face nevoile in casa sau ca nu ma lasa sa dorm noaptea. Cum pot rezolva aceste probleme?
Dau funda!

Răspuns Apreciat de Editori
| relativsausigur a răspuns:

Un animal implica sa ai responsabilitate si toleranta fata de el.
Pot fi momente cand fac gesturi care sunt enervante pentru noi, au si ele personalitatea, fricile si nevoile lor, dar tot sunt niste suflete inocente si trebuie tratate ca pe un membru al familiei, nu ca pe un bibelou sau ca si cum ar fi o jucarie de plus care daca nu are numai reactii placute noua, gata nu ne mai convine.
Isi face nevoile in casa pentru ca nu e scoasa suficient afara, daca ar fi scoasa de 3 - 4 ori pe zi cum ar trebui, nu ar mai face in casa sau ar face mai rar pana s-ar obisnui ca afara e locul unde face mai des si doar acolo ar trebui sa faca.
Insa nu poti certa un caine ca face in casa, daca tu nu-l scoti, nu poate sa se tina si sa nu faca nimic.
Faza cu dormitul noaptea e o chestiune de inceput pana se obisnuieste si pana creste daca e inca pui.
Trebuie vazut si acolo daca nu e vreun abuz inconstient din partea voastra, spre exemplu izolarea intr-o camera separata sau in baie, sa-l puneti sa stea singur, e normal ca va dori sa stea cu familia lui.
Comportati-va frumos, invatati cate ceva despre animale, macar despre cele pe care le detineti si faceti voi tot posibilul sa fie bine, animalul e doar un animal, comportamental e ca si un copil, de voi depinde.
Sunt rare exceptiile in care e vina unui animal ca stapanul nu-l poate tine, aia e doar cand animalul e deosebit de agresiv si are nevoie de un dresaj ( nu unul violent) ci unul specializat si de calitate, sa invete sa se comporte, poate fi gena animalului implicata sau poate fi vorba de traume.
In rest poate fi doar faptul ca nu sunteti voi destul de rabdatori si bine intentionati ca sa echilibrati cu timpul niste chestii, ori cazurile care il iau in imposibilitatea de a il tine si apoi tot pe animal se frustreaza pentru neputintele lor.

3 răspunsuri:
| Annastassia a răspuns:

Daca isi face nevoiel in casa, inseaman ca nu ai grija ei, pentru ca terbuei scoasa afara de 2-3 ori pe zi, pentru a-si face necesitatile fiziologice.
ESte normal sa latre sis a nu te lase sa dormi, cand bietul animal face pe el, sau vrea de mancare.
Animalutele astea vin cu o mare responsabilitate!
Poate nu meritai sa ti se ia acest catelus, atata vreme cat nu poti fii responsabila, sa ai grija de el.
Problema se rezolva foarte simplu, de fiecare data cand latra, scoti cainele afara sau vezi ce vrea, ca de te duce la farfuria lui, isneamna ca ii este foame.

| Plato a răspuns:

E normal sa planga vreo 2 zile (nopti in special).
O poti dresa sa isi faca nevoile doar intr-un loc, iar de plans nu va mai plange curand.
Ai mei is mari, ii tin in casa, dar i-am invatat de mici cu treburile alea.

| TheDianaXd a răspuns:

Și eu mi-am luat un câine, care era mic. Era cred că ceva corcitură de labrador și nu mai știu ce rasă.
O să te obișnuiești cu ea.
Eu mi-am luat câinele în iarna lui 2016. Părinții mei l-au ținut în baie și l-au alintat, putem spune. Doar că toată noaptea a plâns. Dacă-ți plânge și ție, își va reveni! tongue
Am renunțat în vara lui 2017 la câine din două motive:
1. Se făcuse destul de mare
2. Și tot avea obiceiul să-și pună labele pe noi.
Pe mine mă enerva destul de mult. Acum e la un prieten de al tatălui meu.