|

Salut. Am o problema, destul de mare pot zice. Catelul meu nu vrea sa vada in fata ochilor lesa -_-.

Tin sa precizez ca are 6 saptamani si este pitbull. Nu l-am scos inca afara deoarece nu a terminat vaccinurile de facut, insa am incercat sa-l obisnuiesc cu ea prin casa, dar nu o suporta de nici-o culoare. Nu stiu cum sa ma "comport" cu el ca sa il invat sa mearga in lesa. As vrea sfaturi de la cei care au experimentat asta, nu luate de pe google. Multumesc, dau funda la cel mai bun raspuns :*

5 Raportează Evaluează
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Cumpăra un ham și ademenește-l in schimbul unui snack. Va prinde ideea și va învăța. El crede că el este șeful și face ceea ce vrea, te joacă pentru că știe că tu lași de la tine, ți-a învățat slăbiciunilor. Un câine este precum un copil, știe de unde sa "apuce". Dacă tu nu te impui să-i arăți că tu ești seful, nu vei scoate prea multe de la el.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Fără lesa nu o sa îl poti scoate niciodată afara din casa. Iar daca te-a văzut slab, atunci nu va accepta lesă.
Sfatul meu este să scapi de el cât mai repede. Pentru ca atunci când va fi mai mare nu o sa te mai asculte deloc, iar tu nu o sa ii mai poti face ceva.
Câinii de rqaa au o personalitate egală daca nu mai mare ca a oamenilor. Ei sunt mai maturi, mai severi decât oamenii. De aceea trebuie să te porti duri cu ei, sa fii sever cu ei încă de când sunt mici. Ei n-au nevoie de dragoste asa cum au nevoie altii. Cine arata dragoste pentru astfel, de câini, este văzut ca fiind slab in ochii lor.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru anonimg):

Sa scap de caine? Asta este sfatul tau pentru mine? :/

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Alex22q):

Nu recomand ca si animal/caine de companie rasele periculoase de caini.
Numai in cazul in care ai fi fost om de afaceri si ai fi avut proprietati in care era nevoie de paza cu astfel de caini. Acesi caini sunt dedicati numai pentru paza; nu ca si animal de companie de tinut in casa.
http://www.click.ro/......-focuri-de

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Am şi eu un cățel husky care acum are 4 luni jumătate şi tot de la 5-6 săptămâni l-am luat. Când era mic nici el nu suporta lesa şi nu vreau să-ți zic că dacă nu te impui cum trebuie, te domină. În primul rând o să-i fie destul de greu dacă nu a mai mers niciodată. Eu de când l-am luat (5-6 săpt) i-am pus lesa şi l-am scos încet încet afară câte puțin,deoarece sunt mici şi eforturile mari nu sunt prea recomandate. Încearcă mereu să vorbeşti cu el cu "hai şi numele pe care-l are,sau ia hai aici" şi lui o să-i intre în reflex,cel puțin al meu când aude hai. e deja la uşă. Încearcă să îi pui lesa,chiar dacă nu o suportă şi să-l scoți uşor afară fără să-l laşi prin iarbă sau să intre în contact cu alți câini. Iar de fiecare dată când merge sau face ceva bine, laudă l şi ofera-i o mică recompensă, cum ar fi un biscuite special pentru căței. Cel mai greu este până se obişnuieşte, că după nu mai ai treabă cu el. Încearcă încet, încet cu foarte multă răbdare. Arată-i că lesa, zgarda nu este un pericol pentru el. Deci în concluzie încearcă să-l scoți afară câte 5-10 minute, în locuri cât mai goale, pentru ca stimulii lui să fie concentrați pe tine.
Eu unul aşa am făcut cu cățelul meu, primele 2 săptămâni sunt mai grele, deoarece când îl scoți s-ar putea nici să nu meargă, adică să meargă (2-5 paşi) şi să se oprească. Sau dacă nu merge, îei în mână o bucată de cărniță de piept de pui, il laşi să o miroase şi după îl ademeneşti spre tine spunându-i hai şi numele lui. Mult succes şi răbdare.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează