| VladuT1337 a întrebat:

Salut TPU! Am un catel ciobanesc, este inca pui, acum are in jur de 2 luni. Ieri a vomitat cam de 2-3 ori dar nu la aceeași oră, a avut si diaree si nici nu prea dorea să mănânce mai nimic, dar in rest era vesel, iar azi vad ca a inceput sa mănânce iar. Ce credeti ca a avut? Ar fi cazul sa il duc la un medic veterinar?

2 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Dacă nu mai vomită și nu mai are diaree, n-ar trebui să iti mai faci griji. Dar, dacă si azi vomită, du-l la un consult medical. Ieri, poate că a avut o ușoară indigestie (și cățeii fac), depinde cât de mult și ce a mâncat (nu-i da oase, prăjeli sau grăsime), ține-l doar in mâncare specială pentru cățeii de vârsta lui, mai ales acum, când e micuț și nu are sistemul imunitar dezvoltat.

Vaccinează-l obligatoriu și deparazitează-l extern și intern (ambele), dar nu cu solutii ieftine, fiindcă nu-s eficiente. Du-l la vererinar să o facă. Și problemele grave ar trebui să dispară. Vaccinul nu inseaamna că va fi ferit de toate bolile (poate oricând vomita dacă va face gastrită, dar va fi ferit de boli grave, care pot duce la pierderea lui (parvoviroză, hepatită, jigodie etc)
Dacă azi și-a revenit, inseamnă că meniul zilei nu i-a priit... adică i-a căzut greu la stomăcel.

| Rihanna20B a răspuns:

Dacă vrei sa nu suferi ca mine du-l la medicul veterinar și nu fi zgârcit(a) la bani! Cățelul meu a pățit la fel și din cauza că nu am avut condiții să-l duc la medic am încercat să-l însănătoșesc singura. Acum nu mai e și sunt foarte trista.