| Alex244 a întrebat:

Bună dimineața!
Cine are cunoștințe, care e procedura plecării din Germania cu băiețelul tău de 8 lunite cu mașina sau avion, fără mama, doar tata și fiu?
Precizez ca băiețelul îmi poarta numele.
Sunt necesare niște acte, ceva sau pot pleca doar cu certificatul de naștere al băiețelului?

Răspuns Câştigător
| mihai69 a răspuns:

Din Germania spre România, vii fără grijă doar cu pașaportul copilului. Dacă o să vrei să te și întorci acolo, o să ai nevoie de o declarație notarială din partea mamei la ieșirea din România.

6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Tu vrei sa pleci din Germania spre România? Si de ce sotia ta mama copilului nu vine cu tine? Eu cred ca fara acordul ei nu poti lua copilul, nu uita că acest copil nu este doar al tau, nu l ai facut tu singur, el are o mamă. Deci trebuie sa o convingi pe sotie sa fie si ea de acord, si daca este si ea de acord, atunci pasul următor este sa mergi la ambasadă, si ei o sa i ti spună ce acte i ti trebuiesc pentru a scoate copilul din țară.

| romeo78 a răspuns:

Nu se poate pleca fără acordul scris al părinților copilului, mai ales că băiețelul este sugar, considerat.

| Annastassia a răspuns:

Fara procura notariala semnata de mama, nu se poate, indiferent ca-ti poarta numele/
Mama trebuie sa-si dea acordul legal, ca-ti permite ca pleci cu copilul.
Iar pentru asta, se face o PROCURA NOTARIALA (sau CONSULARA in cazul asta), ca sunteti in Germania, la Ambasada (sau Consulatul) Romaniei din Germania.

| YHWH a răspuns:

Trebuie trecut in pasaportul unui parinte si consimtamant la notar din partea celuilalt parinte.
Certificatul de nastere nu este considerat document de calatorie.

| Teodora0407 a răspuns:

Nu! Iti trebuie pasaport, poti intra in tara dar dupa nu mai poti sa iesi din tara fara acordul tatalui la un notar! Cum ai ajuns cu el in Germania? Daca l-ai nascut acolo, trebuie sa mergi la ambasada sa iti faca pasaport la el! Tatal copilului a recunoscut copilul? Daca da, nu poti sa faci nimic fara el!