| sss_2747 a întrebat:

Cine poate sa`mi ofere si mie niste informatii. peste 2 saptamani plec cu avionul in qatar si voi face escala la instanbul, este prima data cand plec cu avionul, vreau sa stiu si eu ce trebuie sa fac? cand sa ma duc la aeroport? ce trebuie sa fac acolo? cand fac escala. va multumesc!

6 răspunsuri:
| alessia5158 a răspuns:

Buna,
Iti pot da cateva info. generale( cele amanuntite depind de fiecare companie aviatica ):
* sa fii la aeroport cu 2 ore inainte de ora decolarii pentru. a-ti asigura un timp util procedurilor de imbarcare( in caz de aglomeratie la ghiseele de check-in)
*sa te asiguri din timp cate kg maxim/bagaj se accepta la cala( in caz ca ai bagaj pentru cala si daca nu vrei sa platesti in plus pentru depasirea greutatii maxim acceptate)
* sa nu ai in bagajul de mana obiecte ascutite, spray-uri, mancare
* la escala, in aeroportul din istambul, primul lucru si cel mai important, este sa cauti poarta de imbarcare("gate") pentru urmatorul avion si sa urmaresti panourile de afisaj care anunta inceperea imbarcarii.
!--- la escala in Munchen, cand m-am intors in Ro, mi-a trebuit ceva timp pana sa gasesc poarta de imbarcare prin aeroportul acela imens!--- nu stiu cum este aeroportul din Istambul si nici cat timp ai la dispozitie intre cele 2 avioane, dar, cel mai bine este sa te asiguri, inainte de toate, ca te aflii in apropierea portii!

| IlegalSmile a răspuns:

Kkkk pai du-te la aeroport si intreabacand va pleca avionul sa stii si tu la ce ora trebuie sa fii la aeroport big grin

Succes

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut,
in general trebuie sa fii prezent la aeroport cu 2 ore inaintea plecarii avionului
aeroportul de unde pleci din Romania are sigur un site internet, poti cauta diverse informatii, poti avea numarul de telefon de la informatii, etc.
IMPORTANT: cand ai ajuns la aeroport si trebuie sa te inregistrezi, adica sa le aduci la cunostinta ca ai venit si esti gata de drum, sa PRECIZEZI ca te inscrii pentru Qatar si sa te inregistreze pana acolo, deci cu escala si destinatia finala
curaj, suna-i, drum bun

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Salut,
inregistrandu-ti destinatia finala, nu vei mai avea grija bagajelor de cala, doar a celui care-l ai cu tine, numit bagaj de cabina sau de mana, care e relativ micut, deci bagajul de cala e transportat de companie, tu te ocupi de tine, de acte, dar nu uita sa zici de inregistrare pana la Qatar si nu doar pana la Istanbul
IMPORTANT: sa iti pregatesti dinainte o lista cu cateva cuvinte de ajutor, esentiale in limba engleza, franceza, turca, etc.
stii ca nu ai voie sa duci anumite produse interzise cu tine, conform legislatiei din Romania si din tara unde mergi
anumite produse nu ai voie deloc, iar altele doar in bagajul de cala, interzis in bagajul de cabina sau poseta/borseta
asta iti spune la telefon daca suni, sau cand cumperi biletul intreaba detalii
nu uita sa iti faci asigurarea de sanatate pe durata sejurului
drum bun

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Model de site internet al aeroportului din Timisoara
http://aerotim.ro/
tot asa poti cauta aeroportul de unde pleci tu
zbor placut

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cand se inalta avionul dai repede din maini si din picioare.si cand aterizeaza intinzi mainile lateral si planezi asa.