|

Cunosc o fata care a renunțat la școală și a terminat doar 5 clase din motive financiare și diverse. Acum are 19 ani și dorește să recupereze tot ce a pierdut, să ajungă până în clasa a 12 a.

Întrebările mele sunt:

1. Unde se poate inscrie si cu cine poate vorbi mai multe detalii? Se poate și la fara frecvență sa reușească?

2. Dacă termina cu bine, poate sa o ajute să meargă mai departe(facultate) și apoi să își găsească intr-un final carieră? Visează să intre în armată, jandarmerie sau poliție. 3. O sa poată fi acceptată din cauza faptului că a studiat la seral?

4 Raportează Evaluează
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Citește aici (tu sau ea)

https://www.edu.ro/a%20doua%20sansa

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai specificat de unde esti.
Programul se numeste a doua sansa.
https://www.edu.ro/a%20doua%20sansa
Programul are o durată flexibilă. Durata medie de şcolarizare (de 2 ani pentru învățământul primar, respectiv de 4 ani pentru învățământul secundar inferior) se poate micşora pentru fiecare elev în parte, în funcţie de competenţele dovedite, atât în domeniul educaţiei de bază, cât şi în domeniul pregătirii profesionale.
Deci nu trebuie sa faca neaparat 4 ani pentru clasele V-VIII, daca se pregateste bine probabil se poate reduce la 2-3 ani in urma testelor.
Acum se poate inscrie in sesiunea asta din octombrie.
Referitor la partea a doua e suficient sa aiba diploma de bac si se poate inscrie la drept dupa, poate lucra in domeniul politiei pe diferite posturi.
Ca sa lucreze strict ca politista sau jandarmerita e un pic mai greu sa se inscrie la scoala de politie sau jandarmi la 28-30de ani...
Important e sa aiba diploma de BAC si dupa decide ce vrea sa faca dar e cale lunga pana acolo.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

In primul rand, bravo ei ca a ajuns la concluzia ca trebuie sa invete din nou.

In al doilea rand, acest program este SPECIAL pentru cei in situatia ei:

http://www.edu.ro/a%20doua%20sansa

In al treilea rand, se fac inscrieri chiar in luna in care suntem, octombrie.

In al patrulea rand ii doresc mult succes.

P.S. Da, cu diploma de bacalaureat poate face facultate la orice varsta. Au fost care au facut si la 60 de ani.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Foarte bine ca vrea, eu pot sa-ti raspund partial. Nu va fi acceptata in institutiile de stat, pentru ca se vac verificari, inclusiv asupra rudelor pana la gr 4 si daca nu are continuitate in studii, la politie si armata nu o accepta. La jandarmerie e limita de varsta, trebuie sa aiba maximum 27 ani impliniti, deci n-ar avea timp. Poate insa sa se inscrie la o facultate de stat, si de acolo mai departe, dar sa fii realista... studiile costa, daca s-ar inscrie la facultate, n-ar avea timp sa lucreze, deci n-ar avea cu ce plati, banuiesc. Trebuia sa fi facut si ea macar 8 clase...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează