| Cristian36 a întrebat:

Inteligenta artificiala adica robotii au sentimente sunt exact ca noi? sau difera cu mult?

6 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Inca nu s-a gasit metoda prin care robotii sa aiba sentimente, ( pentru ca nu s-a relizat o memorie neuronala ) desi se lucreaza intens. Ca o completare, ar insemna dezastru pentru omenire, caci robotii, avand sentimente, ar putea considera omul ca un dusman ce trebuie eliminat.

| munteanuionvictor a răspuns:

Nu au sentimente.

| BackAgain a răspuns:

Stii expresia aia care zice ca sentimentele vin din suflet? Ok, dar ele vin si din creier (se produc niste sinapse, sunt niste receptori, niste substante implicate etc, procese complicate). In mod normal, oamenii nu sunt limitati in sfera sentimentelor. Nu stiu daca s-a realizat practic pana acum, dar teoretic ar fi posibil ca robotii sa aiba anumite sentimente. Mai bine zis: sa fie programati sa aiba anumite reactii emotionale (cam impropiu zis, dar in fine) la anumite situatii, dar depinde de programator. Daca robotul vede un tsunami venind in directia lui, n-o sa-i fie frica decat daca programatorul a introdus situatia si sentimentul respectiv... sau ceva echivalent (de exemplu, sa identifice si reproduca reactiile altor oameni de fata, desi nu e chiar sentiment in cazul asta). Robotii sunt limitati de programare.

Desi se pot auto-induce, emotiile oamenilor sunt de obicei involuntare. Evident, sunt bazate pe mai multi factor. La nivel neuronal, se produc in urma unor procese chimice complexe. La roboti, sentimente e cam impropriu zis. Creierul lor se bazeaza pe programare si pe procese fizice, e ca un calculator mai complex. Nu sunt sentimentele pe care le are omul, ci mai degraba copii a lor sau niste imitatii ale afisarii sentimentelor respective. Sunt destul de clara?

Sa-ti spun sincer, nu cred ca s-a gandit cineva sa programeze robotii sa simta ceva. Sentimentele au dus la multe probleme intre oameni, de ce sa ai aceeasi problema si cu robotii?

| Cristian36 explică (pentru BackAgain):

Dar sincer, unrobot chair poate suferi din dragoste gen? eu zic ca nu rolling on the floor adica poate asa putin sa simta dar nu ca pe noi oamenii sa ne doara inima sau chestii de genul! nu?

| BackAgain a răspuns (pentru Cristian36):

Nu cred ca se poate indragostii, ce sa mai zic de suferit din dragoste?

Cum am spus mai sus: emotiile oamenilor sunt de obicei involuntare. Evident, sunt bazate pe mai multi factor. La nivel neuronal, se produc in urma unor procese chimice complexe. La roboti, sentimente e cam impropriu zis. Creierul lor se bazeaza pe programare si pe procese fizice, e ca un calculator mai complex. Nu sunt sentimentele pe care le are omul, ci mai degraba copii a lor sau niste imitatii ale afisarii sentimentelor respective.

Gen, creierul lui da un search prin memorie dupa situatia respectiva si gaseste reactia si sentimentul aferent. Nu il doare inima ca pe oameni. E ceva de genul: ar trebui sa simta acea durere, deci actioneaza (atat cat a fost programat) ca si cand ar suferi, dar nu simte emotia efectiv. Sunt niste calculatoare mai complexe, atat, nu au suflet, nici lipsa de ratiune (poti sa zici ca dragostea e rationala?) si nici procesele chimice care fac omul sa aiba efectiv sentimentul.

| mario366 a răspuns:

Oameni au sentimente care se trag din suflet (la roboti din placa de baza sau alte componente) iar acele sentimente vin din creierul uman (care este ca un server pentru robot). Robotul e ca maimuta/omul sau orice alta fiinta. Invata, se dezvolta (prin ajutor uman) deci un robot poate sa aiba sentimente programate dar nu si exact ca unui om