|

Intrebarea asta e foarte, foarte importantă. Deci, asta s-a întâmplat in urma cu aproximativ 4 ani. Locuiam intr-un sătuc din județul Călărași, eram clasa a 8-a la scoala din acel sat. Prin luna martie (aproape cand mai aveam un pic sa termin) a trebuit de urgență sa plec in Timișoara. Aveam o problema medicală, iar cea la care stateam acolo mi-a spus ca imi trebuie vaccinurile sa ma pot inscrie la medicul de familie din acel oraș pentru a putea primi medicamente gratuite sau mai ieftine. Am sunat-o pe mama sa ii spun ca imi trebuie vaccinurile. Ea i le-a dat direct acelei fete care m-a înscris acolo. In fine, am locuit acolo doar 4 luni. Cand am plecat de acolo, am uitat sa ma duc din nou la medicul de familie sa ii spun. M-am intors in Călărași. In toamnă cand am fost sa ma reinscriu la o alta scoala, mi s-a spus sa aduc si vaccinurile (momentan nu sunt inscris din cauza unei probleme). Intrebarea mea este : mama a luat vaccinurile de la școală sau de la medicul de familie? Din păcate, mama nu mai e sa o mai pot întreba. Ca nu mai inteleg nimic... Vreau sa mai specific următoarele : eu pana la varsta de 8 ani am fost înscrisă la medicul din sat, iar dupa 8 ani mama m-a inscris la alt medic intr-un oras din apropiere. Dar din cate imi amintesc, cred ca a luat vaccinurile de la medicul din sat. Acum cu ce vreau eu sa ma ajutati sa-mi spuneti e : eu inca apar inscrisa la medicul din Timișoara (cred, ca nu am mai fost acolo de cand am plecat) si vreau sa ma inscriu din nou la medicul din sat, dar fara sa trebuiască sa ajung tocmai in Timișoara (din cauza unor probleme personale chiar nu am cum), pot? Sau daca ma duc la școala unde am facut practic 7 clase (ca in a 8-a plecasem) imi pot da cei de-acolo vreun vaccin? Sau daca vreau sa ma inscriu la medicul din sat, ii pot da niste bani sa nu mai apar inscrisa in Timișoara si sa apar înscrisă la el? Please, ajutati-mă, chiar nu are cine sa ma ajute sa-mi spună. Deci, încă o dată, pot sa ma duc la fostul medic din sat si sa ii spun sa imi dea vaccinurile? Sau ma poate retrage el de-acolo? Macar foaia cu vaccinuri sa mi-o dea.

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Există un medic de familie unde este fișa ta medicală acum, nu numai o foaie, o adeverință de vaccinuri?
Că e acolo, unde e, vaccinurile sunt înscrise într-o fișă medicală, nu sunt zburătoare, nu le iei cu tine, cu tine ai luat o adeverință.
Astfel caută întâi în sat fișa ta medicală.
Dacă nu este acolo, fișa ta medicală, mergi la medicul din sat și spune-i să o ceară el la Timișoara oficial.

| explică (pentru sadrian46):

Pai mama luase o foaie pe care scria vaccinurile. Probabil cele care mi le-a facut medicul cand eram mica. Deci sa inteleg că foaie care i-a dat-o mamei era doar un fel de copie? Cea originală ramane la primul medic? Si sigur poate sa sune medicul de aici la Timisoara si sa rezolve fara sa mai fie nevoie sa ajung acolo?

| a răspuns (pentru NowForYou000):

Da, cea originală rămâne la primul medic într-un dosar care se numește fișa ta de sănătate.

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Niciun medic de familie nu mi-a cerut fisa de vaccinuri si i-am schimbat de cateva ori in ultimii ani.