| Mateanul a întrebat:

Învăț la un liceu economic pe industria alimentară și vreau să știu dacă există posibilitatea să mă transfer la un liceu militar.

Răspuns Câştigător
| Jassmina a răspuns:

Nu este posibil!
Liceele militare au o admitere stricta unde trebuie sa te inscrii la inceput de an scolar, sa sustii probe medicale si sportive, si evident ca le iei. Locurile sunt limitate iar daca clasele sunt deja ocupate, nu se mai accepta intrusi.

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Conditiile de transfer de la un liceu civil la unul militar sunt foarte restrictive, nu depind doar de tine ci si de familie.
Conform Regulamentului-cadru de organizare şi funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar, aprobat prin Ordinul MEC nr. 5447/2020, citez:
"(2)Copiii personalului în activitate, decedat, rănit sau încadrat în grad de invaliditate conform legii, din următoarele categorii: cadre militare, militari angajaţi pe bază de contract, funcţionari publici cu statut special, în timpul sau din cauza serviciului militar, personal civil, se pot transfera, la cerere, din unităţile de învăţământ liceal sau postliceal din reţeaua Ministerului Educaţiei şi Cercetării în unităţile de învăţământ liceal şi postliceal din sistemul de apărare, ordine publică şi securitate naţională, dacă îndeplinesc criteriile de recrutare şi au fost declaraţi „Admis" la probele de selecţie, în baza dosarului de candidat, conform reglementărilor specifice ministerului respectiv."

| Zuzu1991 a răspuns:

Poti sa dai un telefon, dar NU cred, deloc
pentru ca, la liceul militar nu numai ca se intra cu examen pe care tu nu mai ai cum sa il dai, dar e si numar limitat de locuri si care sunt deja toate ocupate