anonim_4396
| Anonim întreabă:

Mama mea lucrează pe ture și merge la serviciu cu tramvaiul. Aș vrea să-i iau un spray cu piper pentru auto-aparare, să-l țină în geantă, în caz de vreo situație neplăcută pe drum, pe jos, spre casă, în special noaptea pe la 12. Dar aparent legea spune că n-ai voie cu spray paralizant când ești într-un mijloc de transport. Ce să fac?

7 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Cel mai bine pentru ea este sa sune la 112 cand este atacata nu sa i si faca ea dreptate folosind lucruri interzise, si de la servici sa mearga cu un grup de colege acasa sau cu taxiul la 12 noaptea numai circulă nici un autobuz tramvai, toate se retrag la 11 noaptea, am pătit si eu sa numai gasesc nimic la 11 jumate noaptea si am ajuns acasa la 12 pe jos.

| nukeyly a răspuns:

Ce să fac?:
ia-i sprei cu gel cu evacuare tip jet de seringa ce se poate da si contra vantului, nu deala ce pulverizeaza clasic.
Iar in caz de FORTA MAJORA sa-l foloseasca cu incredere maxima de la distanta recomandata, dar daca individul prietenos te tine de gat in cazu asta scoti spreiul il infigi in gura si-i dai PEPSI: 2.5 litri x 2 ca-i la reducere dupa 21.30.

@ CristiDinBucuresti
Suni la 112 dupa 3 ore prinzi linia libera
tanti: alo 112? sunt atacata, de fapt am fost acum 3 ore, acum va rog trimiteti o ambulanta am un cutit de 6 metri in burta, si o grinda tip H in spate asta-i mai mica n-are numa 2.73 metrii
112: asteptati ambulanta o sa apara intr-o vreme nu va pierdeti speranta,
112: da de ce n-ati folosit un sprei FARMEC din dotare?
tanti: pentru ca legea zice sa respect legea, sa nu-l am la mine in autobuz, numa cand cobor, sa nu-l am la mine in primarie numa cand ies, ssmdp.

| S3nor1ta a răspuns:

Sprayul nu poate fi folosit dacă bate vântul. Am inhalat din greșeală odată când am dat cu spray cu piper și a fost nașpa. Mai bine caută altceva.

| AnOnImuSS1 a răspuns:

Salut sprayul cu piper este ok pentru auto aparare pentru o doamna, dar spay -ul paralizant este pe baza gazoasa care desigur este interzisa! iritatia lacrimogena este mult mai accentuata la paralizante. cele cu pipere iti provoaca neplaceri si usturimi medii dar depinde de la ce distanta se afla!

| Nelucojoc a răspuns (pentru AnOnImuSS1):

Nu exista spray paralizant. Nu exista nci in anii 90 cand au aparut.
Se foloseste acelasi CS gas, adica gaz lacrimogen, sau se foloseste piper.

| REMiXPaLTaLK a răspuns:

Spray-ul cu piper nu este spary de tip paralizat sa nu confunzi - spary-ul paralizant are gaz paralizant in el numai, pe cant spray-ul cu piper are in ele pulbere fina de piper alb foarte puternic si in spray inauntru este un gaz incolor pe baza de argon care face doar presiunea de evacuare a piperului si acest gaz nu este paralizant - este un gaz asemanator cum este in spray-urile de tip deodorant. Acest spray cu piper numai nu are in legislatie articol de interzicere - insa conform legislatiei este interzis a le folosi in mijloacele de transport in comun - pe drum spre casa in aer liber poti sa al folosesti impotriva oricui te ataca inclusiv impotriva cainilor fara probleme. Deci atentie, sunt 2 tipuri de spray-uri - PARALIZANT si cel cu piper exclusiv.

| Nelucojoc a răspuns:

Nu are voie sa il foloseasca in tramvai, in teorie. Cumpara un spary cu piper cu jet, nu un spary lacrimogen cu aerosol. Un spray cu piper pulverizeaza un jet de sos de piper si nu va afecta aerul respirat, insa trebuie bine tintit cu el.