| MihaelaDart a întrebat:

Salut TPU! Exista ceva programe online pc sau aplicatii pe telefon pentru a masura interiorul unei camere inaltime x latime a peretilor? Problema nu am acces inca in casa sa ii fac masuratorile si intreb daca dupa o fotografie s-ar putea sa ghiceasca cu aproximatie cati metri are inaltimea din tavan pana la pardoseala... S-au inventat si astfel de programe, intreb si eu big grin?

Răspuns Câştigător
Bula
| Bula a răspuns:

Iata procedura de super-aplicatie:

Masuratoarea o poti face cu un "metru", din afara:
1. Masori inaltimea dintre sol si partea de jos al stresinii /grinzilor casei, pana la sol (care este la nivel cu tavanul).
2. Din inaltimea masurata scazi inaltimea pragului usii (care este la nivel cu podeaua) si primesti inaltimea camerei (dintre tavan si podea).
Toleranta va fi de 2-3 cm, in functie de precizia ta de masurare, respectiv existenta sau lipsa unui prag la usa.

Aplicatia se numeste "geometrie elementara" si se invata in cei 10 clase obligatorii de invatamant, de mai multe ori. big grin

| MihaelaDart explică (pentru Bula):

Mulțumesc! Uite că nu m-am gândit, as putea sa o fac așa. Mulțumesc

13 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nu exista posibilitatea de masurare dupa poze, daca nu ai mai multe repere fotografiate. Unica tehnologie cunoscuta este fotografierea amanuntita, dupa care se face reconstructia 3D.

Explicatia este simpla: "efectul de adancime" (obiectele apropiate apar mai mari pe fotografie decat cele departate). Pe o poza poate aparea o cutie de chibrituri mai mare decat o cladire "zgaraie nori" (daca chibritul este chiar in fata obiectivului camerei, iar cladirea se afla la cativa kilometrii departare.

| MihaelaDart explică (pentru Bula):

Am luat niste masuratori din casa vecina care este identica cu casa noastra batraneasca, numai ca a cea a vecinilor a suferit modificari si tavanul lor era mai jos decat al nostru, exista diferente si nu pot aprecia dupa ochiometru. Doream masuratorile pentru a cumpara perdele.

| MihaelaDart explică (pentru Bula):

Aceasta poza este facuta anul trecut cand cu socrul meu am intrat in casa sa ne arate interiorul. https://imgur.com/a/ntu3q06
In aceste momente nu avem cheia casei pentru a putea lua masuratorile la tot ce dorim pentru a o putea renova.

| cristi202 a răspuns:

Nu exista programe pentru ce vrei tu. Tu s-a explicat deja de ce.
Dar poza ce ai postat-o spune mult pentru ce ai nevoie. Pentru ca ai un pat chiar linga fereastra. Și e făcută incit perspectiva, care e "vinovata" de denaturarea mărimilor în fotografii, în acest caz nu afectează prea mult dimensiunile.
După calculele mele, ochiometric vorbind happy, avand ca punct de reper tubul de la cos, care e gros, deci e de 20 de cm, patul e de 1, 90 m (se încadrează în limite, paturile sunt între 1, 80 și 2, 10 m), geamul de aprox. 120x120 cm, 50 cm de la latura de sus a geamului pana la tavan. Iar înălțimea peretelui, căci probabil aceasta te interesează cel mai mult pentru perdele, e de 2, 10-2, 20 m.
Ce ma intriga cel mai mult e înălțimea de la care a fost făcută fotografia, e destul de mica, aprox. 1, 20 m, ori persoana s-a aplecat sa fotografieze, ori e o persoana de statura mica (1, 50-1, 60).
Mi-ar place ca atunci cand vei ajunge în casa și vei putea sa masori, sa îmi spui și mie cit de exacte sau inexacte sunt aceste măsurători ale mele.

| MihaelaDart explică (pentru cristi202):

Eu sunt cea care a făcut poza și nu sunt de statura menționată laughing (am 1, 76 și am ținut telefonul in fața fetei cum ar fi), nici nu m-am aplecat că nu aveam de ce.
Fereastra (nu cadrul PVC) are 120x150 cm, patul nu prea are vreo importanta, ăla va fi lemne de foc, gaura de la soba o vom astupa, vom scoate coșul, vom elimina căldura pe lemne. Oricum până una alta voi lua sfatul lui Bula de a măsura pe exterior. O voi face de la ușă de intrare (nu se vede din cauza frigiderului care este in dreptul ușii), căci de la fereastra in sine mi-ar trebui o scară destul de înaltă. Oricum mulțumesc pentru că ți-ai pierdut din timpul tau să-mi răspunzi.
httpp://imgur.com/gallery/iuqK5u6

| NLS a răspuns:

Nu exista programe care pot sa ghiceasca.
Dar daca cunosti macar una dintre dimensiuni,
(sau in functie de latimea usii, etc)
daca in poza sunt clar delimitate cele 3 laturi,
poti sa aproximezi destul de exact, prin masurare direct pe poza.

Pentru asta o importi intr-un document Word,
salvezi in format PDF, pe care ulterior il deschizi cu PDF-XChange Editor (varianta fara Plus)

https://www.tracker-software.com/product/pdf-xchange-editor

In partea de sus o sa gasesti unealta Distance

(dupa ce o sa treci pe modul de afisare Clasic Toolbar, tot din dreapta sus, cateva pozitii la stanga fata de butonul de inchidere )

https://imgur.com/DZ4eWAi

| NLS a răspuns (pentru NLS):

Si dupa cum foarte bine spune Bula, rezultate cat de cat exacte prin metoda mea poti obtine
DOAR daca ai poze cat mai "din fata", perpendiculare pe axa peretui (nu neaparat perpendiculare pe suprafata lui).
Daca peretele a fost fotografiat sub un unghi (dintr-o parte), nici o sansa sa obtii ceva realistic, pentru ca lungimile se denatureaza, in functie de distanta si unghiul dintre lentila si obiectul fotografiat.

| MihaelaDart explică (pentru NLS):

Asa am din pacate fotografia luata, fix din usa. https://imgur.com/a/ntu3q06

| NLS a răspuns (pentru MihaelaDart):

Https://imgur.com/dS09Xub

Cum am spus si la inceput, fara sa cunosc cu exactitate una dintre dimensiuni, de exemplu inaltimea geamului (poate fi luata de dinafara), nici ce masor eu in program nu e deloc real, pentru ca poza nu e in marime naturala, a fost luata si sub un unghi... (observi cum marginea din stanga a geamului e mai lunga decat cea din dreapta).

Iar ochiometric pot si eu sa spun ca geamul e inalt de 1.45m, dar poate nu e chiar asa.

| MihaelaDart explică (pentru NLS):

Geamul mai puțin mă interesează, pe asta l-am măsurat din exterior. Eu voiam cam de la tavan până în pardoseală? Dar asta e, cred că trebuie să folosim alta metoda de a intra în casă să luăm măsurătorile corecte.

| Anuket a răspuns:

Cauți room measuring app, sunt multe, ideea este bună, dar majoritatea cred că nu sunt nici pe aproape cu rezultatul.

| LaurAndreii a răspuns:

Nu exista programe de genul asta.