| demi98 a întrebat:

Salut. Am o problema la pc. Ieri am instalat iarăși jocuri pe el. Am jucat câteva ore gta v, nu a avut nimic. M-am băgat și la ceva cs:go, la fel, nici o problema. Și apoi am instalat și minecraft sa joc cu un prieten și m-am trezit ca scoate un sunet ciudat pcul. Bâzâie. Am desfăcut pcul, am oprit fiecare ventilator in parte sa văd dacă e vreunul care face urat. Dar nu a fost. La placa video le-am dat la 100% și nu schița deloc acel sunet. Singurul pe care nu l-am verificat este cel de la sursa, nu prea am cum pentru ca e îndreptat in jos in carcasa.
Sunetul:
https://youtu.be/8ds56JzmeCc

Acesta începe sa se audă atunci când sunt intr-o harta de minecraft. Când folosesc optifineul(dau zoom in harta) sunetul se subțiază.
Aveți vreo idee ce ar putea avea și cum as putea sa rezolv?
(Menționez ca l-am lăsat și sa se răcească și am încercat din nou, același rezultat)

Răspuns Câştigător
| Romeo44 a răspuns:

Cel mai probabil fortezi o pieza si un ventilator se chinuie mai mult. Incearca sa scazi putin versiunea de minecraft pe care joci( o sa razi, dar minecraft poate consuma mai mult decat jocurile noi, pe un pc mergea gta 5 in 40-50 fps, fara probleme prea mari, iar minecraf 1.12 nu mergea...). Cand intrii in minecraft incearca sa faci niste setari la video, parca: fast(in loc de fancy), off tot si particle minimal, apoi la view chunk sau render chunk(oricum ceva dreapta sus parca) pune-l mai mic, mult mai mic. Asta ar trebui sa te ajuta mult. Bafta happy

| demi98 explică (pentru Romeo44):

Am încercat ventilatoarele, Inafara de cel de la sursa ca nu pot ajunge la el, le am oprit pe toate pe rând și nu mi am dat seama care era pentru ca tot bâzâie. Culmea ca in minecraft aveam problema, și se diminua zgomotul atunci când puneam la Chunk render maxim. Dar acum a început și in Forza h 4 după ce ma joc un timp și in alte jocuri n am observat momentan. Mai incerc mâine odată sa văd dacă găsesc un ventilator problematic. Multumesc de răspuns!

| Romeo44 a răspuns (pentru demi98):

Interesant ca tu daca setezi chunk render maxim(adica fortezi procesorul si placa video) se diminueaza zgomotul.
Pot doar sa iti dau cateva sfaturi:
1. Sterge de praf ventilatoarele.
2. Poate sa fie elicea de la cooler-ul procesorului(axul ei): ar trebui sa scoti din priza unitatea, sa scoti firele din ea, apoi scoti cooler-ul(sunt 4 suruburi) si scoate elicea, unge cu putina vaselina sau ulei pentru mecanisme fine. Apoi pu elicea la loc, usor, si repui totul la loc.
3. Vezi hard disk-ul, sa nu faca el sunetele astea(putin probabil).
4. In cel mai rau caz pentru tine, ar fi placa video. Majoritatea placilor video din ziua de azi au Coil Whine(adica lucrul ce ti-ar genera tie sunetul). Din pacate nu prea ai ce sa ii faci in cazul asta. Verifica tu daca sunetul de la calculatorul tau este asemanator cu https://www.youtube.com/watch?v=HP73edpQwgc pe la 1:30.

| demi98 explică (pentru Romeo44):

E coil whine..nu am ce sa ii fac?
De ce este rău? Dăunează?

| Romeo44 a răspuns (pentru demi98):

Nu e rau si nici nu dauneaza, doar o sa auzi sunetul ala enervant mai mereu cand te joci.

4 răspunsuri: