| anim a întrebat:

Buna,am cumpărat un scuter cu acte(carte, talon,)înregistrat la primărie dar pe proprietar decedat și nu pot sa primesc fiscal să îl înregistrez.ce se poate face?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Problema nu este certificatul de atestare fiscala, acesta nu se mai cere la inregistrare, a fost inlocuit cu inregistrarea de catre cumparator la compartimentul de impozite si taxe de la primaria localitatii de domiciliu.
Problema este cum ai cumparat de la cineva decedat, asta nu este in regula, exceptie ar fi cazul ca ai cumparat inainte ca vanzatorul sa fi decedat sau ca ai cumparat de la mostenitorul caruia i-a fost atribuit scuterul prin certificatul de mostenitor.

| anim explică (pentru Ioandelasal):

A fost cumparat de la altcineva cine a cumpărat de la proprietar(a ținut așa 2 ani și între timp proprietarul a decedat)

| Ioandelasal a răspuns (pentru anim):

Si de ce n-ai spus asa de la inceput? Ne induci in eroare si vrei sa primesti raspunsuri folositoare?
In acest caz inchei contractul de vanzare-cumpartare cu ultimul proprietar, indiferent ca acesta l-a inregistrat sau nu pe numele lui.
Si, asa cum ti-am spus in primul raspuns, n-ai nevoie de certificatul de atestare fiscala, tu trebuie sa inregistrezi scuterul la compartimentul de impozite si taxe de la primarie.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai cum l-ai cumparat daca proprietarul e decedat?
trebuie sa astepti sa se faca dezbaterea mostenirii si mostenitorul sa il treaca pe numele lui