| AndreeaCristina1992 a întrebat:

Buna. Am împlinit 18 ani si trebuie sa-mi fac buletinul. Îi vreo problema daca am facut azi 18 ani si merg sa mi-l fac după vreo 20 si ceva de zile?

4 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

In prezent nu este nici o problema, in starea de alerta si inca 90 de zile dupa incetarea acesteia s-a prelungit valabilitatea cartii de identitate ce au termenul de expirare implinit.
Si in prezent suntem in stare de alerta.

| Jassmina a răspuns:

Termenul sa depui actele este de 15 zile, dupa care platesti amenda.

Uite aici:
"În cazul expirării termenului de valabilitate a actului de identitate cetăţenii se pot prezenta la serviciul public comunitar de evidenţă a persoanelor la care sunt arondaţi cu domiciliul sau reşedinţa cu cel mult 180 de zile înainte, dar nu mai puţin de 15 zile, pentru a solicita punerea în legalitate cu un act de identitate. Există posibilitatea păstrării de către titular a vechiului act de identitate aflat în termen de valabilitate, până la emiterea noii cărţi de identitate.

În celelalte situaţii enumerate mai sus sau la împlinirea vârstei de 14 ani cetăţenii sunt obligaţi să solicite eliberarea unui act de identitate în termen de 15 zile de la producerea evenimentului.

Nerespectarea acestor prevederi atrage răspunderea contravenţională, care se sancţionează cu amendă cuprinsă între 40 lei şi 80 lei sau există posibilitatea achitării, în 15 zile, a jumătate din minimul sumei prevăzute."

https://www.dlep-iasi.ro/......te--8.html

Răspuns utilizator avertizat
| mi25 a răspuns:

Iara Jassmina?