| TheDarkDragon a întrebat:

se poate face o procura notariala pentru ca un minor sa paraseasca tara insotit de un major care nu are cetatenie romana?

5 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Da, se poate, dar numai daca majorul cetatean strain indeplineste conditiile prevazute de art.31 din L.248/2005, cu md. si compl. ulterioare, citez:
"(2)Organele poliţiei de frontieră vor întrerupe, de asemenea, călătoria minorului, chiar dacă sunt îndeplinite condiţiile prevăzute la art. 30, în următoarele situaţii:
a)însoţitorul este cetăţean străin şi nu face dovada faptului că are dreptul să se reîntoarcă în România, deşi în declaraţia părinţilor sau, după caz, a reprezentantului legal se menţionează că minorul se va reîntoarce împreună cu acelaşi însoţitor;
b) însoţitorul a săvârşit anterior una dintre infracţiunile următoare:  
1. omor;  
2. infracţiuni contra libertăţii şi integrităţii sexuale;  
3. infracţiuni privitoare la traficul şi exploatarea persoanelor vulnerabile;  
4. lipsire de libertate în mod ilegal;  
5. infracţiuni privind traficul de droguri sau precursori;  
6. trafic de ţesuturi sau organe umane;  
7. infracţiuni de terorism;  
c)însoţitorul este cetăţean străin şi părăseşte teritoriul României ca urmare a unei decizii de îndepărtare de pe teritoriul României, dispusă în condiţiile legii, cu excepţia cazului în care este părinte al minorului şi există acordul celuilalt părinte, dat în condiţiile prevăzute la art. 30;
d)însoţitorului sau, după caz, minorului i-a fost limitat, în condiţiile prezentei legi, exerciţiul dreptului la liberă circulaţie în străinătate pentru statul de destinaţie ori pentru un stat care urmează să fie tranzitat, în perioada în care urmează să călătorească împreună;"

| Moon1997 a răspuns:

Sigur ca se poate daca ambii parinti sunt de acord

| TheDarkDragon explică (pentru Moon1997):

Ok, dar daca el are buletin din SUA, dar sta in Romania, poate sa calatoreasca prin Europa cu el? Adica noi vrem sa mergem in Italia. Poate sa plece doar cu buletinul lui sau ii trebuie iar vize si chestii? Mersi oricum.

| Moon1997 a răspuns (pentru TheDarkDragon):

Pai mi-am dat seama de asta..eu stiu ca se poate fara alte vize.

| TheDarkDragon explică (pentru Moon1997):

Ok, mersi mult