|

Buna seara, sunt angajat printr-o firma la Hella, dar astazi am fost anuntat ca de miercuri nu se va mai continua cu noi (cu cei adusi de acea firma intermediara) problema este ca normal expira contractul meu pe 31 (si mi-au spus unii colegi ca daca voi semna ceva lichidarea o sa pierd tot in contextul in care se discuta de somaj tehnic date fiind conditiile din Romania) si ca daca nu o sa semnez nimic firma nu ar avea voie sa angajaze o luna alta persoana in locul meu. Exista o posibilitate in acest caz?

3 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca firma iti face lichidare inainte de expirarea contractului (din motive neimputabile tie), atunci poti beneficia de ajutor de somaj (pentru o perioada determinata).
Daca firma face lichidare chiar cu incepere din data expirarii contractului, atunci iti poti cauta alt loc de munca.
Ca urmare, e bine sa discuti cu conducerea firmei, sa gasiti o modalitate favorabila atat pentru firma, cat si pentru voi, in contextul actual dat.

| a răspuns:

Fiind stare de urgenta si situatie de forta majora nu prea mai contează ce scrie prin contracte in perioada asta

| a răspuns:

In caz de forta majora, nu conteaza ce termen de expirare are contractul. Forta majora: calamitati, cutremur, RAZBOI. Vezi codul muncii si consecintele. IN CAZ DE FORTA MAJORA, sunt mai multe metode de a trimite acasa angajatii