| Ss74jfv a întrebat:

Ce părere aveți de politica României din 1989 pana acum?

Majoritatea guvernelor au fost PSD-iste. PSD-ul se trage din factiunea pro-sovietica a PCR, condusa de Iliescu. Între 1990 și 1996 PSD a vândut mai tot. După căderea temporara a PSD a venit guvernul de coaliție a lui Constantinescu, care era format printre altele și de PDL-ul lui Petre Roman, alt KGB-ist al cărui tata, Valter, a vrut dezlipirea Ardealului de patria mamă. Așa se face că guvernul acesta a continuat politica iliesciana, doar ca a început și integrarea în UE, asta datorita PNL-ului. În 2000 s-a întors Iliescu, câte a continuat ce știa el mai bine, dar a continuat integrarea europeana, pe care nu mai putea s-o oprească. După căderea PSD din 2004, s-a întors PDL, care a rămas la guvernare până în 2012. Perioada aceasta a fost marcată de stagnare din toate punctele de vedere. Din 2012 până in 2015 a revenit PSD, cu vechile lui politici. După #Colectiv, a venit Cioloș cu reformistii lui. O fi vrut el sa facă ceva, dar n-avea nici o majoritate parlamentara, nici timp. 2016. PAC! Dragnea. A făcut el ceva? A dezvoltat el cumva infrastructura? Nu. Ma rog, în 2019 a venit Orban, care de fapt a fost lăsat de PSD la guvernare, căci el trebuia sa facă ceva opoziție pentru a se revigora din punct de vedere politic. Nici nu putea face ceva, căci n-avea majoritate în ruptul capului. Cine îl putea susține? În fine, după alegerile din 2020 a venit coaliția PNL-USR-UDMR. USR o fi vrut sa facă ceva, dar PNL era și este plin de PDL-isti și traseisti de la PSD. Dacă nu știați, PDL a fuzionat cu PNL în 2014. UDMR este aservit Ungariei lui Viktor Orban, care este aservita la rândul ei Rusiei lui Vladimir Putin. Deci, în mod clar, coaliția aia era moarta de la început. 2021, USL 2.0, Monstruoasa Coaliție, un monstru care controlează aproape doua treimi din parlament. Coaliția care a plafonat pentru un an facturile, a mărit artificial salariul minim, a amânat ratele pentru 9 luni (când dobânzile probabil vor fii mult mai mari decât acum), a introdus un impozit 10% pentru pensiile de peste 4000 lei, a scutit de taxe cei 300.000 muncitori în agricultura și multe alte nenorociri. România se va duce la fund grav în perioada imediat următoare, inflatia și datoria vor scăpa de sub control. Va urma o criza mai rea decât cea din 2009.

6 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Cea mai mare minciuna din politica postdecembrista este ca PSD-ul este neocomunist, sau, ma rog, de stanga.

| Brizbriz a răspuns:

Ai scris doua pagini pentru un raspuns de un singur cuvant:

HOTI

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru Brizbriz):

Vezi tu, problema nu ar fi daca fura mai cu bun simt si mai ales sunt competenti pe ceea ce fac, insa pesedeii si in multe cazuri si peneleii sunt o adunatura de inapti care de-ar fi platiti cu toti banii din galaxie, tot nu ar putea face nimic pentru ca nu au coerenta, nu sunt educati, multi dintre ei sunt efectiv semi-retarzi.

| mi25 a răspuns:

Sunt de acord cu doctorandus. Nu cunosti nimic si debitezi numai prosti de om incult. Nu vreau sa zic mai mult, ca mi se sterge postarea. Dar gandeste-te ce vreau sa zic.
O alta minciuna: ca majoritatea guvernelor au fost PSD-iste. Daca ai fi fost interesat ai fi dat o cautare si ai fi gasit ca in ultimii 30 de ani, fortele de stanga (PSD-ul in principal) a guvernat 13 ani si 9 luni, iar guvernele de dreapta 16 ani si 3 luni. Sper ca ai atata minte sa-ti dai seama ca 26 este mai mare decat 13.
Cat priveste scutirile si impozitele - trebuie sa ai cultura economico-financiara ca sa poti sa-ti spui parerea.

| mi25 a răspuns (pentru mi25):

Imi cer scuze pentru greseli: a se citi "fortele de stanga (...) au guvernat" si 16 in loc de 26.

| RxTx a răspuns:

Mai bine nu mai vorbești despre politica aici.