| TudorFox a întrebat:

Cum sa ii schimbi parerea despre psd cuiva care tine cu el?

50 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Lasă-l că și-o schimbă singur. Cel mai bine e totuși să-l convingi SĂ MEARGĂ la vot! Culmea e că s-ar putea să fie în defavoarea PSD o prezență mai mare!

| Iulianmary a răspuns:

Depinde de caz, de obicei e greu sa le schimbi parerea, incearca cu argumemte destul de puternice gen : VOI EXPLICA CELE DOUA INTREBARI DE LA REFERENDUM SI VOI MOTIVA DE CE VOI RASPUNDE CU "DA"

CE ESTE - REFERENDUMUL-?
Cand presedintele vede ca in tara sunt semnale ale nemultumirii unei parti din popor, alege ca sa ii intrebe pe toti romanii ce parere au.
Deci, la acest referendum, presedintele ne intreaba urmatoarele :

1. Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru fapte de corupție?

Ce vrea sa spuna intrebarea asta?
Foarte simplu. Atunci cand niste oameni sunt condamnati, ei primesc o pedeapsa. Chiar daca sunt in puscarie, prin avocat pot sa ceara sa iasa mai repede, dar, guvernul ca sa nu se stie ce indivizi au de gand sa scape din puscarie, poate sa dea o lege de "amnistie si gratiere" - (adica de iertare si scurtare a pedepsei ).
Si evident ca DA, eu chiar vreau ca asta sa nu se intample!

2. Sunteți de acord cu interzicerea ordonanțelor de urgență ale Guvernului în domeniul infracțiunilor, corelat cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele de urgență direct la Curtea Constituțională?

Ce vrea sa spuna intrebarea asta?
Pai zice asa : Guvernul ( ca nu presedintele face legile, nu el majoreaza taxele si in nici un caz nu el mareste preturile ), deci numai si numai guvernul este cel care are putere ca sa dea ordonante de urgenta ( care sunt un fel de legi aparute peste noapte, adica extrem de repede).
Sa zicem ca guvernul actual - care este alcatuit din psd, alde si udmr - se hotaraste sa dea repede o ordonanta de urgenta prin care sa spuna ca in 24 de ore ies din puscarie toti cei inchisi cu 4 ani in urma!
Ei bine, ca sa poata fi verificata corectitudinea la ordonanta asta, numai si numai presedintele tarii poate sa ceara ca ordonanta sa fie trimisa la Curtea Constitutionala care va spune daca ceea ce vrea guvernul este corect.
Mi se pare foarte corect, ca nu orice idee ce trece prin capul unui politician din guvern, sa se si aplice hodoronc-tronc!
Ca sa stim sigur ca prin ce vor politicienii nu ne este afectata viata, presedintele chiar trebuie sa o trimita sa fie controlata si de Curtea Constitutionala! Caci, in Constitutie, sunt legile de baza ale tarii. Legi prin care ni se garanteaza libertatea si dreptul la o viata demna in tara asta!
Asa ca DA, sunt de acord!
Guvernul trebuie sa se preocupe de felul in care traim noi, cei liberi, nu puscariasii! Pentru puscariasi sa lupte in continuare avocatii, instantele...are cine.

Asa ca nu stiu voi ce veti vota, dar eu voi pune DA pe ambele buletine de vot!

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu o schimbi. Actualul electorat PSD e impartit in 2.

1 parte care are avantaje directe (infractori carora le convin modificarile codului penal, primari si membri de partid cu un scaun caldut si care primesc bani usor de sifonat, diversi beneficiari de bani si posturi de la buget)/

2 partea de electorat needucata si saraca care oricum nu intelege niste elemente de economie si justitie asa ca argumentele sunt inexistente pentru ei.

| denismaria92 a răspuns:

Ii furi buletinul ca sa nu voteze laughing)

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Iulianmary):

Dacă tot ai înțeles așa bine despre ce e referendumul, ne explici și cum va fi pus în aplicare?(să nu mai zic că întrebarea 2 n-ai citat-o corect)

| girada79 a răspuns:

Oricum nu merg la vot. Voi vota când un politician mă v-a ajuta să nu mai stau la etajul 2 și să am o locuință adaptată dizablității locomotorii ce o am.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru girada79):

Dar daca nu mergi la vot nici sa nu mai ceri nimic de la ei. Pratic nu vei mai avea niciun drept sa ceri atat timp cat nu votezi.

| GabiDumitrescu a răspuns:

Il iei din aproape in aproape. Cel mai probabil are macar un copil/frate/nepot plecat in strainatate. Si incepi pe tema asta. De ce a plecat ala? Ca aici sunt salariile mici. De ce sunt salariile mici aici? Cum de astia de prin pesede au averi de milioane de dolari din salarii de bugetari? Aici cel mai probabil o sa sara la git cu casele lui Iohannis. Ii poti zice de la inceput sa nu discutati despre absolut nimic altceva decat cei din pesede. Si poti sa ii arati frumos si documentarul Recorder de pe YouTube apropos de cum "fac" astia drumurile la tara.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru girada79):

Nu vota. Lasa sa aleaga altii pe unul care te va ajuta cum ii ajutau nazistii pe cei cu dizabilitati.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Nici nu e nevoie sa se puna in aplicare ceva anume. Doua din cele 3 intrebari vor avea efecte directe. Si anume nu se vor putea da adminisii, gratieri si OU de catre guvern. Referendumul si consultativ are putere constitutionala.

Doar treaba cu contestarea extinsa la CCR necesita modificarea constitutiei, dar asta nu inseamna ca referendumul nu poate fi pus in practica

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Contestarea extinsă e singura care NU necesită modificarea constituției.hee hee)
Referendumul consultativ are putere constituțională dacă ordonanța aia împotriva referendumului ajunge la CCR...laughing

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Exista niste precedente la CCR care zic clar ca vointa poporului e suverana... ba mai mult scrie si in contitutie asta. Deci e clar ca orice lege care va da amnistii si orice OU pe temele de justitie devina automat neconstitutionale.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

A, și apropo, dacă mâine ar veni o modificare neconstituțională a codului penal spre exemplu care mai apoi ar fi constatată de CCR- ca urmare a unei sesizări a avocatului poporului spre ex. - decizia ccr nu produce efecte retroactive.
Deciziile Curţii Constituţionale se publică în Monitorul Oficial al României. De la data publicării, deciziile sunt general obligatorii şi au putere numai pentru viitor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Da, sunt de acord.
dar cine le declară neconstituționale?

| girada79 a răspuns (pentru suntserios):

Ok. Și ce votez? Eu eram cu PSD, dar văd că toți îl acuză.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

Asta e alta discutie... tu ai intrebat cum se aplica, si eu ti am zis cum se aplica.

Referendumul intr-adevar nu INTERZIC legile de amnistie si gratiere si nu INTERZIC darea de OU, insa acestea nu vor fi constitutionale.

Cine le declara neconstitutionale? pai CCR cine altcineva.
Intrebarea era poate cine le contesta la CCR. Ca in cazul OU tot avocatul poporului ramane singurul care poate.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru girada79):

Asta e alegerea ta cu cine votezi... eu doar o intrebare am, daca erai cu PSD ce au facut ei bine pentru tine? ca poate nu il acuza toti degeaba

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Păi nu vor fi constituționale, dar să zicem că avocatul poporului merge a doua zi la ccr și contestă, din momentul în care sunt declarate neconstituționale decizia de neconstituționalitate e valabilă doar pentru viitor, că așa e constituția, deci dracu știe ce s-ar întâmpla cu tot cu efectele juridice. rolling on the floor

dar cred că e posibil să fie invalidat de ccr, asta dacă o să aibă cvorum...thinking

| girada79 a răspuns (pentru suntserios):

Au mai mărit venitul nostru și pensia părințiilor.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru girada79):

Si despre inflatie ce stii?

| girada79 a răspuns (pentru suntserios):

E ful Alți nu o ridicau fără să mărească venitul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

I-a scăzut cuiva salariul real, chiar dacă i-a crescut nominalul, până la urmă?
că o tot aud pe asta cu inflația de zici că suntem în Venezuela...

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru girada79):

Poate ca da, insa aia mai aveau si de unde plati salariile si pensiile marite, nu din datorii externe extrem de costisitoare.

suntserios
| suntserios a răspuns (pentru anonim_4396):

In realitate stii bine ca inflatia face ca in final sa poti face mai putine cu banii pe care ii ai... si cum suntem campioni la inflatie in UE e destul de clar ca singurul lucrul pe care l au facut majorarile de pensii e sa te tina cam la acelasi nivel de cumparare.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru girada79):

De ce erai cu pesede? Astia mereu s-au pi&at cu bolta pe persoanele cu handicap. In guvernarea asta mai mult ca niciodata. In principiu ai de ales fie vreun independent, fie USR+. Si PNL ar fi o optiune datorita simplului fapt ca sunt - fara merit - cotati cu sanse mari. SUB NICI O FORMA nu e de votat alde, udmr, psd, si alte cozi de topor de-astea. In principal ai de ales intre pnl si usr+. Poti da cu banul daca nu te conving nici unii si nici ceilalti.winking

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru girada79):

Uite, subiect de gindire. Doua tipuri de abordare a maririi venitului:

1. Maresc salariile bugetarilor si ma imprumut. Inflatie. Pe termen lung, presiune sporita asupra mediului privat, unde multe companii isi vor baga picioarele si vor pleca. Se accentueaza inflatia si scad incasarile la buget. Noi imprumuturi.
2. Scad darile pentru angajator cu conditia sa pastreze nivelul brutului sau chiar sa il creasca. Gen daca pe mine ma costa 2500 RON sa dau unui angajat 1500 in mina (asa e in momentul asta), imi voi permite sa ii dau 1900 in mina si ma va costa tot atit. In concluzie, nu trebuie sa ma imprumut. Scad astfel incasarile la buget din costurile aferente muncii, insa angajatii vor avea mai multi bani de cheltuit, care bani vor genera venituri din TVA si din cresterea cererii de bunuri/servicii, ceea ce va crea automat locuri noi de munca. Abia apoi voi creste si salariile bugetarilor, fiindca AM DE UNDE. Inflatie care tinde spre zero, creste puterea de cumparare.

Pe care solutie a mers pesedeul?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

Păi și eu am întrebat: salariul real i-a scăzut cuiva? sau a rămas cineva măcar cu același?
o mare parte din creșterile de prețuri nu-s inflaționiste, realizezi, nu? că totuși e mare inflatia comparativ cu restul UE, dar e 4%...nu 200%.

| flixbuster a răspuns:

Cum schimbi parerea cuiva care crede in Dumnezeu? E cam tot aia.

Nici macar nu are sens sa incerci. Electoratul PSD este in mare parte cam acelasi de niste zeci de ani - sunt hardcore si nu prea ai ce sta de vorba. Voturile acestui electorat (disciplinat) conteaza mult cand restul populatiei nu se prezinta la vot.

Daca PSD are sa zicem 3 milioane alegatori si vin la vot in total 5 milioane atunci PSD castiga cu 60%. Daca in schimb ies la vot 10 milioane atunci PSD va face 30% cu cele 3 milioane de alegatori ai sai.

Decat sa incerci sa schimbi parerea unui votant PSD (pana la urma fiecare voteaza cum ii dicteaza constiinta si interesul), mai bine incerci sa scoti din nepasare niste ne-votanti. Astfel votul votantului PSD va conta (din ce in ce) mai putin - cu cat reusesti sa faci mai multi ne-votanti sa voteze (bine, si din astia sa zicem ca unii ar putea vota PSD daca ies din hibernarea electorala).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru suntserios):

și uite ceva ce cred că realizezi și tu: lipsa autostrăzilor contribuie mai mult la creșterea prețurilor decât 'creșterea neacoperită a salariilor'. că la productivitatea muncii stăm bine.

| SG1995 a răspuns:

Du-te în pml la psihiatru ești pericol public.