|

Dacă fac un împrumut în bancă pentru cineva pe numele meu, pot încheia un contract cu acea persoana la notar cum ca isi ia responsabilitatea sa plateasca?

6 Raportează Evaluează
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Poti face dar este mai putin decat o frectie la un picior de lemn, macar acesta va luci dupa frectie.
Contractul vostru la notar nu este opozabil bancii, deoarece banca nu este parte in acest contract, asa ca banca te poate executa silit pe tine, daca cel pentru care faci imprumutul nu plateste.Te sfatuiesc sa nu faci prostia asta, multi s-au ars.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu fa asa ceva pentru straini

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu fa lucrul asta!
Daca el/ea nu platesc, tu esti executat silit sa platesti, ca-i imprumutul tau.
Niciodata, dar absolut niciodata sa nu faci imprumuturi pentru altcineva.
Cunosc un caz cand omul si-a vandut casa, sa plateasca imprumutul lui frate-su, care a tras o teapa si a fugit in strainatate si nu s-a mai intors.
De ce persoana respectiva nu ia imprumutul, personal? Are cumva bube-n cap?
Nu te increde in cinstea omului, ca ti-o trage propriul frate, dapai un prieten.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ia uite aici, chiar azi avem un user, suparat rau, ca aprimit somatie sa plateasca un imprumut facut de altcineva, in care el era doar girantul:

https://www.tpu.ro/......a17350639/

Treaba cu notarul si actele respective sunt inutile, ca de nu are omul bani sa palteasca, tot tu esti LEGAL, fortat sa platesti.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Poți, dar cel mai bine e să incluzi în contractul de împrumut cu banca și persoana respectivă în calitate de girant. Eventual chiar girant plătitor, dacă e acceptabil pentru bancă.
Altfel, e așa cum zice @Ioandelasal.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Bai, sper ca nu e pentru sotia aia care ti-a zis sa faceti dragoste desi esti plecat de acasa. Ce viata de telenovele au unii...

Nu te baga nici mort sa faci imprumut pentru altul.

Legal, ce vrei tu sa faci cred sa se cam cheama frauda.
Tu iti iei imprumutul tau si tu il platesti. Nu poti sa "pacalesti" banca (ca ala nu se incadreaza probabil) si apoi sa plateasca el.

Ce poti sa faci este sa-i dai lu' ala banii luati de la banca si sa faci act notarial prin care ala se obliga sa-ti dea tie banii inapoi dar fara nici un fel de dobanda ca nu ai voie sa faci camata. Asadar, tu ar trebui sa platesti suma imprumutata + dobanda la banca iar ala tie doar suma imprumutata. Nu poti sa-i pui dobanda in acte si nici nu-l poti pune sa-ti plateasca tie rata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează