|

Deci am avut azi ultima sedinta de conducere, adica am terminat 30 de ore, mi-am dat seama inca din primele sedinte ca instructorul protejeaza masina, adica nu m-a pus sa fac parcari, manevere etc. Foarte putine am facut, probabil ca sa nu ii stric ambreaiajul, ca dupa 30 ore de condus, tot nu stiu sa o tin din ambreiaj cum trebuie, cand plec din rampa imi pleaca masina multi metri in spate pana plec. Urmeaza sa imi scot dosarul de la scoala de soferi si instructorul meu se pensioneaza si el a zis ca daca vreau ore suplimentare va trebui sa fac cu alt instructor cu aceeasi masina. Care aveti permis pe acest site, ce spuneti sa mai fac si suplimentare sau sa merg la examen asa nestiind sa o tin in ambreiaj cum trebuie? Deja m-am gandit ca daca pic la traseu de mai multe ori, sa renunt definitiv

Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Eu cred ca este o decizie buna sa îți mai iei câteva ore suplimentare. Și eu am făcut 3 ședințe suplimentare înainte de examen și m-au ajutat extraordinar de mult. Cu atat mai mult cu cât spui ca le poți face cu un alt instructor!
Oricum mi se pare aiurea ca după 30 ore de condus tu încă nu simți ca stăpânești masina. In ultimele 2 ședințe instructorul ar fi trebuit sa te întrebe sau sa observe unde ai lipsuri, și sa mai lucrați. Poate ca ar fi trebuit sa fi mai vocal și sa îți exprimi lipsurile și nemulțumirea, mai ales ca ai plătit acele cursuri...
In orice caz, nu renunța. Masina nu mai este un moft, este o necesitate și o sa-ți mulțumești mai târziu. Dacă renunti iti expira scoala și e pacat, caci in viitor o sa vrei sa o reiei.

7 răspunsuri:
| a răspuns:

Poate ti se pare tie ca nu stii si nu esti pregatit. Sau instructorul e foarte incapabil si mai ales daca se pensioneaza cauta sa scape cat mai repede de elevi. Dar tie iti trebuie examenul luat, ca oricum in scoala de soferi nu te invata decat minimum pe respectiva masina, de aici si pana la a fi sofer sa conduci orice masina e categoria ta mai ai mult de furca.

| a răspuns:

Uite o chestie ca sa tii tu minte, la plecarea din rampa foloseste frana de mana.Ai tras frana de mana, piciorul blana pe ambreiaj, cuplezi in prima treapta, accelerezi pe la un 2000 de ture, ridici usor piciorul de pe ambreiaj si in acelasi timp lasi usor frana de mana jos. Daca simti ca rampa e prea mare si o sa iti moara motorul accelerezi mai mult.Nu dai drumul de tot la frana de mana pana nu vezi ca se misca in fata si nu in spate.Nu o sa ai prea multe plecari din rampa in viata asta.

| a răspuns:

Daca nu ai facut nici parcari, vei pica de la primul examen. Si la urmatoarele, mereu. Ai avut un instructor prost. Daca intrebai mai de demult, ai fi fost sfatuit sa il schimbi si castigai timp si bani. Cel mai bine este sa iei cateva ore cu un instructor bun. Daca vrei carnet. Daca nu, poti renunta acum. pentru ca asa cum spui, nu stii nici o manevra, nimic in afara de a merge inainte.

| a răspuns:

Cum sa renunti definitiv?, crezi ca daca pici de cateva ori gata e sfarsitul lumii? Daca nu iei acum te inscrii la alta scoala cand faci banii cu un instructor nou si gata, pentru ca e instructorul tampit nu inseamna ca nu poti tu sa inveti sa conduci. Si stai linistit si eu cand am dat traseul nu stiam sa fac nicio parcare, si tot am luat. Din ce ai spus presupun ca faci scoala pe diesel, pur si simplu tine frana de picior apasata ridica usor ambreajul pana "simti" ca tine si dupa dai drumu la frana, chiar daca o sa pleci greu macar pleci, oricum dupa ce iti iei carnetul te invata un prieten cum se conduce cu adevarat laughing

| explică (pentru Feitan):

" Te inscrii la alta scoala " Ce usor e pentru tine, banii cresc in copaci nu? Deja am platit scoala 1.500 lei + test medical si psihologic + altele, deja 2.000 lei. Crezi ca banii cresc in copaci? Daca ma inscriu la alta scoala, de unde alti 2.000 lei?

| a răspuns (pentru StefanDrg1996):

Vad ca dupa ce ca esti vai de capul tau mai esti si fudul, am zis "cand faci rost de alti bani" ce alta solutie sa fie daca prima scoala nu a mers, daca ai avut instructor prost? (acum dupa ce comentariu mi-ai dat nu mai sunt asa sigur care din voi doi a fost de vina dar in fine), poti foarte bine sa renunti la scoala de soferi dar trebuie sa iei un considerare ca in ziua de azi pentru majoritatea joburilor ai nevoie de permis categoria B. In viata nu merge totul cum trebuie din prima, daca renunti dupa primul esec nu prea te vad bine. (si ca sa stii si tu, eu am fost fix in aceeasi situatie, prima oara am avut un instructor care nu stiu cum a facut ca eu am intrat la traseu cu 8 ore de condus si clar am picat, noroc ca i-am platit in 2 transe si nu i-am mai dat a 2-a jumatate). Sunt constient ca banii nu cresc in copaci, dar daca stii ca nu iti permiti nu te duce cu capul inainte la orice instructor.

| a răspuns:

Problema nu e că vei pică, ci că poți lua examenul. Da! Vorbesc serios! Du'te și exersează până când ești stăpân pe tine. Examenul durează maxim o jumătate de oră, iar permisul îl ai o viață. Nu ai vrea să te pui in pericol. Curaj! Nu e o filosofie. Repetiția e mama învățăturii, deci nu renunța!