|

Este posibil sa se prelungeasca starea de urgenta din Romania dupa ce au trecut 30 de zile? Vor continua sa fie controale stricte la aeroporturi, dupa ce au trecut 30 de zile?

12 răspunsuri:
| a răspuns:

Da, este perfect posibil, mai ales avand in vedere ca se presupune ca varful pandemiei la noi va fi in jurul sarbatorii de Pasti iar actuala perioada a starii de urgenta se termina in 15 aprilie.

| a răspuns:

Se pare că da, căci încă nu s-au găsit mijloacele de a se stabiliza infecția.
Așa că starea de urgență se va prelungi probabil cu încă 30 de zile.
Între timp se întâmplă multe, la noi și în lume.
Apoi vom mai vedea.

| a răspuns:

Cu siguranta, uita-te ce repede au escaladat lucrurile acum. Crezi ca e gata in doar 2-3 saptamini?

| a răspuns:

Frecventa mare a intrebarilor de genul asta dovedeste ca sunt foarte multi oameni care nu inteleg cu adevarat situatia.

Oamenii care tot intreaba "la ce data se va termina" sau "credeti ca se mai prelungeste dupa 30 de zile" ar trebui sa inteleaga urmatoarele lucruri:

In acest moment omenirea se afla intr-un scenariu complet necunoscut. Nimeni nu poate sa prevada ce va urma, care va fi evolutia epidemiei, cate victime vor fi, cat va dura, etc. Se pot face cel mult niste modele care ofera niste predictii, dar acestea pot avea un grad mare de eroare.

Imagineaza-ti ca mergi noaptea pe un drum complet necunoscut, fara gps sau harti, putand vedea doar ce este in lumina farurilor. De unde sa stii ca peste 2km urmeaza o curba la dreapta, peste 7km o curba la stanga si peste 10 km un bolovan, daca tu nu poti vedea decat ce lumineaza farurile?

Pandemia nu a fost ceva programat si organizat, pentru a respecta niste date si un program de desfasurare. Nu putem sa stabilim nici o data, pentru ca nu avem niciun grad de control semnificativ asupra ei.

Pana cand nu vom avea un vaccin viabil, testat la scara larga si 60% din populatia planetei imunizata, nu vom putea spune ca avem pandemia sub control. Iar asta poate fi chiar o chestiune de ani.

| a răspuns (pentru johnnny123):

Acum se vad clar statisticile alea care spuneau ca 40% din romani sunt abalfabeti functionali. Toti citest si aud stirile, putini le si inteleg.

| a răspuns (pentru suntserios):

Dar ce facem daca mai apare alt virus sau daca acesta o sa revina? stam toti inchisi si banii cine ii produce?

| a răspuns:

Da, mai ales acum că a mai apărut un virus.

| a răspuns:

Inainte se dubla numarul cazurilor din 5 in 5 zile, azi sunt deja 200 de cazuri maine vor fi cam la fel, ceea ce inseamna ca se dubleaza din 2 in 2 zile, in 20 de zile deja vom avea 1milion de cazuri iar de la 1milion de cazuri o sa se raspandeasca peste tot, acceptati-o asa cum e.

| a răspuns (pentru Joker3134):

Asta s-a intamplat in fiecare an, doar ca acum l-au botezat altfel.Au fost ani in care am avut gripa de doua ori, o data am stat la pat 3 zile cu febra ca nu puteam sa ma ridic.
Acum imi este teama si sa stranut, ca imi iau bataie pe strada.
Mastile impotriva virusului sunt ca plasa de Buzau cu ochi de 12cm impotriva tantarilor.

| a răspuns:

Si nimeni nu tine cont ca poate sa mai vina si alt virus si tot asa, daca ne izolam pentru atata lucru in casa acum deja si asa economia e dusa, daca mai apare alt virus ce mai facem? mai stam 6 luni in casa si murim de foame sau cum?

| a răspuns:

Da sigur ca se poate prelungii

| explică:

Speram la o oportunitate de deschidere a mai multor zboruri, pentru 2-3 zile, in caz daca mai sunt altii din strainatate care doresc sa se intoarca. Bineinteles, mentinand controalele la destinatie.

Cei care au raspuns despre posibilitatea unui alt virus sau lipsa resurselor monetare, de mancare, de sanatate, de igiena, si altele, acestea fac parte dintr-o alta discutie. Continuitatea acesteia, intr-adevar, dar o alta discutie.