anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Există vreo variantă prin care să putem posta cărți în online, cărți scanate de noi, dar fără ideea pirateriei, a fraudei?! La care să aibă acces toată lumea gratuit?
Altfel spus, aș dori să creez un site, evident că site-ul nu-l fac eu pentru că habar n-am informatică, prin care să putem posta cărți într-un format pdf. Pe mine mă interesează în mod expres cărțile de pedagogie și titularizare, dar aș dori să posteze și alții pentru alte domenii. Să fie un site cu cărți de specialitate pentru toate domeniile. Și să fie gratuit și nimeni să nu spună nimic. Am vorbit cu cineva despre ceva de genul, dar mi-a spus că nu se aventurează până la urmă să-mi creeze site-ul deoarece îi este frică de edituri, să nu se considere piraterie, fraudă. Deci mai întreb și pe aici în speranța că totuși visul meu nu rămâne la stadiul de vis. Există vreo variantă, orice fel de variantă ca treaba asta să poată deveni reală?

27 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Fiecare carte publicata apoartine unei edituri si este scrisa de un anume autor, deci legal trebuie sa platesti copyright la editura care a publicat-o ca sa poti sa ai dreptul de a o posta pe internet, sau de a o da gratis altora.

O poti darui in format de carte, dar asta este problema ta.

Visul tau de poate realiza daca contactezi editurile acelor manuale si le ceri in scris sa-ti dea acceptul sa le publici online cartea (fiindca ei sunt propietarii legali) ori sa le platesti copyright.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Asta cu contactatul sună tangibil, nu? happy
Iar cât pentru plata copyright cât ar fi suma?

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu stiu, depinde de editura si co-editorii care au scris manualul, ca la un manual sunt multi profesori implicati si poate fii oricat intre 1000 euro si 100.000 euro.

| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as sugera sa donezi aceste manuale celor care au nevoie cu rugamintea ca si ei la randul lor, sa la doneze, dupa ce termina cu ele.

Pe FaceBook sunt grupuri locale din cartierule sau orasul tau, unde le poti dona celor care au nevoie.

In Australia avem foarte multe grupuri de acest fel, numite "pay it forward" inseamand " da mai departe" adica, faci un gest de donatie azi, cand tu ai si nu-ti mai trebuie, dar daruiesti acel obiect cuiva nevoias. Acel nevoias azi iti multumeste, dar peste ani, cand se redrezeaza finaciar si poate, cu siguranta va dona si el altora in nevoie.

Noi facem acest lucru in occident de zeci de ani, donand orice, de la mobila, la haine, mancare, jucarii, biciclete, carti, dvd-uri orice.
Inainte erau dulapuri pe strazi aprovizionate de cei acre aveau mai mult si cei in nevoie treceau si luau ce aveau nevoie. Acum sunt putine fiindca au aparut aceste grupuri locale, online, unde chiar vine cineva si intreaba, avand nevoie de un pat, de o saltea, de perne si asternuturi sau haine samd.

| anonim_4396 explică (pentru Violleta2022):

Măi, îmi place ceea ce spui, este fain că există așa ceva, și poate ar lua și la noi amploare așa cevs, deși și noi românii donăm lucruri vechi doar că la noi nu sunt pe site-uri ci e din poartă în poartă așa, gen când tu schimbi ceva în casă și auzi că în zona, localitatea ta cineva nu are mai nimic, te duci și o duci la persoana în cauză.
Însă aș vrea altceva, exact ceea ce am scris în întrebare, faza este că eu am nevoie de cărți deși aș avea nevoie mai mult în format electronic decât fizic (deoarece mă confrunt cu problema spațiului) și așa în online s-ar fi pătrat pentru mai mulți ani, pentru o masă mai mare de persoane. Adică dacă s-ar crea o aplicație și pe așa ceva, am avea acces toți la o informație mai vastă.
Cât de Facebook am făcut acum 2 ani un grup de messenger prin care am luat lumea de pe grupurile de Facebook și titularizări ca să trimitem cărți necesare în pdf, se formase un grup fain, lumea venea fiecare cu ceea ce deținea prin biblioteca personală, dar pe messenger se pierd. Cu o aplicație ar fi fost mai serioasă treaba, și ar fi fost mai amplă, am fi avut categorii, și fiecare posta ce avea prin biblioteca personală, ar fi fost un fel de bibliotecă virtuală. Apoi fiecare în timp le-ar fi mai dat din biblioteca fizică, dar ar fi rămas în online și oricând avea nevoie de o informație ar fi știut că o găsește acolo, cartea.
De aceea și întreb poate există pe aici oameni în domeniul IT care le surâde ideea, eu una aș plăti dacă cineva s-ar încumeta să creeze așa ceva. Dar mă interesa și ca să știu dacă așa ceva ar fi etic și s-ar putea dezvolta așa ceva.

| Violleta2022 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu ai nevoie de nimeni in domeniul IT ca sa creezi nimic, fiindca aceste grupuri exista si in Romania!
Iar daca nu ai un asemenea grup in orasul tau, poti face pe gratis in GRUP nou pe FB pe care-l poti numi tu "Da mai departe in orasul XXXX"


Uite aici cate sunt:
https://www.facebook.com/search/groups/?q=da%20mai%20departe

Chiar sunt impresonata de acest lcuru, trebuind doar sa donezi!

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Și să fie gratuit. Dacă e gratuit, plătești tu totul? Există situri nenumărate care fac ceea ce vrei tu. Unul din ele este Scribd.
Dacă ai câteva mii de euro sa creezi un asemenea site, succes.

| anonim_4396 explică (pentru sadrian46):

E o mare prostie scribd, eu de ani buni am încercat pe el și nu am reușit, în primul rând nu te lasă să plătești din cont îți cere să plătești prin pay și nu mai știu ce, ca să plătești prin ăla trebuie să faci cont la ei, apoi să plătești și mi se pare prea multă bătaie de cap. Eu vreau ceva simplu, eventual pentru a nu avea acces chiar oricine, poate să fie și acolo cu un cont ceva, dar atât și de ce nu ar merge gratuit? Eu de aceea și întreb că habar nu am cum funcționează crearea unui site, pagină, platformă.

| sadrian46 a răspuns (pentru anonim_4396):

De ce nu ar merge gratuit? Pentru că gratuitatea Internetului este o iluzie. Fiindcă nu ai habar de nimic legat de, de aceea întrebi.

| Catrice a răspuns:

Wow ce idee, nici ăștia de la Scribd nu s-au gândit la asta.

| NLS a răspuns:

Exista deja mai multe grupuri de FB unde se posteaza zilnic carti in format PDF, din domenii cele mai diverse.
Recomand sa te uiti pe cateva grupuri, si daca crezi ca detii carti ce nu apar acolo, poti incerca sa creezi si tu un grup propriu.
Desi, recomandat ar fi sa postezi si tu pe unul dintre grupurile existente, si astfel vom fi toti mai castigati: 1) problemele tale cu legea vor fi minime sau inexistente. 2) doritorii vor gasi mai usor cartile necesare, aceste grupuri au deja o baza mare de utilizatori, si au parte de reclama pasiva sau activă.
Fragmentarea nu e de dorit in acest domeniu. Gandeste-te doar cum ar fi ca intr-un oras oarecare de marime medie sa existe 100 de biblioteci si fiecare sa detina doar anumite carti.
Incearca pe google:
"grup Facebook carti pdf"
Sau iti trimit mai tarziu numele unui grup unde sunt si eu.

| anonim_4396 explică (pentru NLS):

Really?! Unde? Pentru că eu am asta am și încerca să fac acum câțiva ani, exact grup de Facebook pentru așa ceva și mi-a spus că nu pot posta pentru că încalc regulamentul Facebook. Dacă între timp s-a mai schimbat ceva o să mai încerc. Dar mi-ar fi plăcut să fie și o platformă, aplicație, site ceva și să fie ceva de amploare pentru școală, atât pentru elevi cât și pentru profesori și studenți. Dar voi mai încerca să văd cum pot să fac treaba asta.

| NLS a răspuns (pentru anonim_4396):

BIBLIOTECA PDF e grupul unde am eu cont. (grup privat cu 22040 utilizatori)

Mai exista și altele.
Poți posta cărți și tu acolo, sau poți face un request, daca ce cauți nu e direct disponibil pe grup.
De regula, cand cauți ceva, poți crea un post, si utilizatorii mai vechi sau adminii îți vor trimite link dacă cartea căutată exista deja.

E mult mai la îndemână sa urci cărți acolo, decat sa creezi tu o pagina care sa fie accesata de maxim 50 de persoane.

| mastadont a răspuns:

Distribuirea cărților care sunt sub drepturi de copyright este ilegală. Acest lucru este valabil mai ales în online, unde o carte poate fi încărcată și apoi citită de mii de persoane, persoane care nu mai plătesc pentru produs iar autorul și editura nu mai primesc nimic în schimbul muncii lor. Dacă toate cărțile ar fi distribuite gratis atunci editurile nu ar mai produce cărți, autorii nu ar mai scrie pentru că nu muncește nimeni pe gratis.
Există diferite siteuri care au mii de cărți, gen.lib.rus.ec e un site foarte bun, mai era și z-lib.org însă a fost închis iar creatorii acestuia sunt încă cercetați penal. Pentru cei care totuși doresc să acceseze site-ul z-lib.org, site care avea peste 11000000 de cărți, acesta este încă disponibil prin TOR.

| anonim_4396 explică (pentru mastadont):

Ok, deja vorbești chineză, ce este TOR în primul rând?

Apoi mulțumesc de informația cu închisul și cercetatul penal, deci până la urmă rai din rai se face dar, nu prea se aplică pe aici. Pe de-o parte îi înțeleg, e munca unei edituri. Dar dacă spre exemplu nu ar fi chiar o aplicație free și am face acest site cu ajutorul editurilor, însă evident să se unească toate, deoarece pot fi cărți de la toate editurile, ca gen un abonament, dar mai simplu și mai accesibil decât Scribd, deoarece ăla e prea greu de accesat și chiar și de plătit, nu toți au conturi pe/în Pay. Și astfel banii din abonamente să-i încaseze editurile. Noi doar să beneficiem de cărțile lor și sub această formă, electronică.

| mastadont a răspuns (pentru anonim_4396):

Un serviciu de streaming dar pentru cărți n-ar fi imposibil de făcut, dacă s-a făcut acest lucru pentru filme nu văd de ce nu s-ar face și pentru cărți, mai ales că avem deja scribd, însă nu știu cât de legal lucrează și dacă chiar colaborează cu edituri sau distribuie cărțile ilegal și mai și pretind bani pentru asta.
TOR este un browser care anonimizează complet persoana din spatele computerului și îți permite să colinzi nestingherit colțurile cele mai întunecate ale internetului, îți mai permite, de asemenea, să intri pe dark web și să accesezi site-urile de tip onion, cum este și cazul lui z-lib, site-uri care nu pot fi accesate cu un browser normal cum sunt chrome sau edge.

| anonim_4396 explică (pentru mastadont):

Chiar urma să adresez pe TPU întrebarea cum putem accesa dark web? happy Eu am accesat-o în trecut din google și nu am găsit niciun dark web laughing evident că lipsea ceva, acum am mai aflat ceva nou. happy Mulțumesc! happy

| mastadont a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu e mare filosofie, e chiar ușor de accesat dark web-ul, mai greu e să dai de site-urile care te interesează, însă pentru asta există motoare de căutare care indexează doar site-uri de tipul onion, recomand torch, e un motor de căutare care nu are nici un filtru de cenzură și poți găsi orice vrei, fie droguri, arme, etc, fie acte false, buletine, permise, bani falși, carduri, etc, fie conținut pornografic de orice tip. Dark web-ul nu e ca internetul normal, acolo se strâng toți ciudații și acolo vezi de fapt cât de jos poate ajunge umanitatea, dacă ești slabă de înger nu recomand navigarea îndelungată printre cotloanele întunecate ale acestuia. Dacă vei copia în bara de adrese în browserul TOR acest șir de caractere vei intra direct pe torch:
http://xmh57jrknzkhv6y3ls3ubitzfqnkrwxhopf5aygthi7d6rplyvk3noyd.onion/......mega/omega
Site-ul de cărți z-lib îl găsești aici:
http://zlibrary24tuxziyiyfr7zd46ytefdqbqd2axkmxm4o5374ptpc52fad.onion/
Spor la navigat și grijă mare, nu instala nimic de pe dark web pe propriul PC, cărțile de pe site sunt sigure însă, garantez, eu descarc aproape zilnic.

| anonim_4396 explică (pentru mastadont):

Mulțumesc! Și da chiar sunt, și da chiar nu mă interesează nimic de pe dark web, ceva în mod expres laughing Doar auzind de el în filme, voiam să văd cum e, dar după descrierea făcută, nu, mulțumesc. laughing
O să încerc în schimb cu cărțile. happy

| Marius22222222222 a răspuns:

Eu ți-am spus că se poate da nu vrei să mă intelegi

| iulia0514 a răspuns:

Din câte știu se poate sunt anumite site-uri care îți permit să postezi și tu cărți care pot fii descărcate gratuit nu-mi aduc acum aminte cum se numesc trebuie sa caut și revin cu răspunsul dacă mai ai nevoie desigur

| anonim_4396 explică (pentru iulia0514):

Da! Am nevoie! happy Mulțumesc! happy

| iulia0514 a răspuns (pentru anonim_4396):

Https://msbook.pro/ Aici îți permite să postezi și chiar în josul pagini găsești opțiunea

| anonim_4396 explică (pentru iulia0514):

Mulțuuuuuu! happy

| iulia0514 a răspuns (pentru anonim_4396):

Cu drag de acolo poți descarca și tu cărți mai era ceva site dar acum nu mi-l amintesc dacă cumva îmi aduc aminte îți trimit mesaj

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Voiam sa iti sugerez Wattpad ( pentru PUBLICARE " carti" happy ), am citit, / recitit intrebarea cu mai multa atentie bagare de seama si am inteles Perfect ce voiai sa intrebi...
Cred ca cel mai bine ar fi sa intrebi editurile in cauza ce parere au, sa le soliciti UN ACORD SCRIS!
NU OMITE ACEST PAS!

| omaniparmeum a răspuns:

Sunt site-uri de tipul asta, libgen.is, academia.edu, gratuite, sau scribd, cu plata, sau poti sa citesti gratis 3 pdf uri pe luna din aplicatia de mobil.