| LinteRăducu a întrebat:

Întrebare rapida. În cazul în care am depus o plângere împotriva a 2 pers cu care am avut o altercație la un majorat care s-a soldat cu multiple amenințări cu moartea din partea celor doi care ar fi rezultat cu aplicarea art 206 alin 1 din cp iar eu la insistențele polițistului care m-a chemat să dau declarație am semnat una formulată de el care să anuleze cumva decizia care ar fi fost luată(declarație care nu reflectă ce s-a întâmplat cu adevărat) ce opțiuni am? Să zicem că odată ce am ajuns acasă și am scăpat de presiunea pe care o făcea polițaiul asupra mea mi-am dat seama că nu e bine că am semnat acea declarație falsă și nici că e bine ce a făcut el.

Răspuns Câştigător
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Mai mergi încă o dată la poliție. Ceri să vorbești cu alt polițist, nu cu cel care ți-a luat declarația. Depui o plângere împotriva celui care te-a ameințat cu moartea. Apoi mai depui o declarație în care anulezi declarația care ți-a fost luată sub presiune.

1 răspuns:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu spui daca ai depus plangerea prealabila ceruta de alin. (2) al art.206.
In primul rand trebuia depusa acea plangere si apoi politistul nu trebuia sa-ti mai ia declaratie tie ci sa cheme pe cei care te-au amenintat sa dea declaratii privind plangerea ta.
Daca n-ai depus plangerea prealabila atunci o mai poti depune in termen de 3 luni de la data faptei. De asemenea poti sa revii asupra declaratiei, motivand ca politistul a formulat declaratia fara sa tina cont de ce ai spus tu.