| tudorvolcano a întrebat:

La ce bătaie și-au luat rușii în Ucraina, ar mai trebui să ne mai fie frică de ei?
Dacă nu s-au putut lupta pe câmpie liberă cu un stat învecinat, ce ar putea să ne facă rușii nouă?
Că doar trebuie să treacă prin toată Ucraina să poată ajunge la noi.

Iar pământul nostru nu e câmpie liberă, ci e plin de dealuri și lanțuri muntoase, plus nenumărate pârâuri, râuri, mlaștini și oricând pot fi făcute gropi în străzi și distruse poduri.

Și chiar dacă ar veni, ce ne-ar putea face? Să ne ia sărăcia sau să ne ia politicienii?
Pe politicieni, îi trimitem lor cadou și plătim și transportul, dacă ne scapă de hoți și politicieni șpăgari laughing.

Mă uit la cum au fost abandonate fabriciile la noi în România, zici că e după război, în multe cazuri nici nu au mai reconstruit altceva pe terenul acela, ci a rămas totul pustiu.

Cred că mai degrabă ar trebui să-i luăm în râs.

32 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

La cine i se taie pemisul, nu mai e in stare sa stea drept in picioare, cu capul/ochii acoperiti si fara nici o picatura de sangerare.

Asemenea poze se pot face cate vrei, iar prostimea le crede (de pe televizor sau de pe internet", fiindca nu se gandeste si nu se uita la detalii...

| C0STEL22 a răspuns (pentru Bula):

Sunt niste tipe care protesteaza in Letonia in fata ambasadei ruse.Si-au dat cu vopsea.
Dar tanti Violeta vede altceva.

| mgtow a răspuns:

Multe nucleare au peste 40 de ani fara servisare, cel mai probabil isi face vraiste ruskina lui. Atat de paranoic nu e sa arunce bomba atomica, exista interese in lumea larga si legaturi de marfa - bani. China ce face daca rusia pune laba pe UE nu-i convine pentru ca pierde profit, euro lira e mai puternica decat rubla... daca se duce naibii muya UE atunci se va duce cand nu ne asteptam

suntserios
| suntserios a răspuns:

Lanseaza 2-3 nucleare si a terminat cu jumatate de Europa in 5 minute. Asta poate sa ne faca

| Drimmero a răspuns (pentru suntserios):

La fel de repede sau poate mai repede ar fi si rusia stearsa de pe harta lumii, ar fi deja 3 mari super-puteri care ar lansa nucleare in ei, SUA, Anglia, Franta, deci rusii n-ar castiga nimic, doar va pieri omenirea, plus de asta nu el detine toate butoanele pentru lansarea bombelor nucleare, generalii ar trebui sa se gandeasca foarte bine la consecinte, vor fi si ei si familia lor victime.

| suntserios a răspuns (pentru Drimmero):

In primul si primul rand Nato e o aliana defensiva. nu vor face niciodata primul pas in a ataca pe cineva.

in al doilea rand, daca putin realizeaza la un moment data ca e totul sau nimic nu ii va pasa nicio secunda de Rusia sau de poporul rus. El este doar pentru el. Ori castiga ori moare.

| Drimmero a răspuns (pentru suntserios):

Stiu ca e defensiva, ziceam ca in cazul in care ar ataca nuclear va primi inapoi acelasi raspuns, nu va castiga nimeni, dar cu siguranta si rusia va fi cenusa, la fel ca multe alte state, o sa fie un dezastru.

| tudorvolcano explică (pentru suntserios):

Gândește-te și la alt scenariu: dacă rușii ar încerca să lanseze o focoasă nucleară, dar ar eșua din diverse motive, cum ar fi defecții ale rachetei la lansare, și le-ar exploda bomba la ei în țară, sau chiar mai rău, la 2 secunde de la lansare?

Bombele nucleare nu sunt nicio garanție de succes într-un război, sunt săbii cu două tăișuri, folosite ca să pună teroare în cei care ar ataca Rusia.

Iar ca să lanseze o bombă nucleară, Putin are nevoie și de acordul ofițerilor individuali care supraveghează bombele, și mulți din aceștia nu le-ar lansa nici în ruptul capului, la cât sunt de periculoase, unii chiar ar ezita să le lanseze dacă americanii ar trimite rachete peste ei.

Putin are putere doar pentru că subordonații lui ascultă de el. Un dictator poate oricând ajunge în momentul în care oamenii cheie să nu-l mai asculte, atunci toată puterea lui dispare.
Și Gorbaciov, la un moment dat, când a ajuns prea departe cu reformele lui, toți au făcut totul de capul lor, de parcă Gorbaciov nu ar mai exista. Așa a luat Elțîn puterea în Rusia, și Gorbaciov nu a vrut să creadă că URSS nu mai există, deși în practică fiecare făcea ce voia: armenii se băteau cu azerii de parcă nu mai era un singur stat URSS, ci două țări, statele baltice își proclamau independența, iar în relațiile externe, Elțîn era mai recunoscut decât Gorbaciov ca fiind adevăratul lider.

Adică, pe noi nu prea ne-ar putea lovi, ar fi prea riscant, și dacă ar încerca-o, ar fi uzurpat aproape automat.
Dar pentru Ucraina, sunt totuși îngrijorat de bombardierele nucleare tactice, care au o forță limitată de distrugere, dar care pot avea totuși efecte destul de devastatoare pe front (în cazul nostru, adică al României acestea nu prea ar avea efect prea mare, pentru că nu avem graniță comună cu Rusia, ca să vină cu forțele lor peste noi, plus că dacă sabotăm terenul, avansul lor poate fi ușor de încetinit; plus că România e destul de departe, de unde dificultăți de aprovizionare, în special pentru că proviziile trec prin 1000 și ceva de km de teritoriu ostil, gata să-i saboteze în orice moment, cu cea mai mare râvnă)

| aXy99 a răspuns (pentru suntserios):

Nici cu 3 Tsar-uri n-ar termina cu jumatate de Europa, termina cu exagerarile astea. Are si Europa bombe nucleare, ba chiar si scuturi anti rachete balistice. Nu zic ca Romania singura ar avea vreo sansa versus Rusia (chiar si in stadiul in care e acum), dar Romania nu e singura, e in NATO.

| sabin89 a răspuns:

Ce părere îți faci despre cineva care ți se adresează așa: "Baiete, tu te uiti la stiri?"?

| MarianWLF a răspuns:

Au arsenal nuclear desigur, si cu toate dealurile noastre, atacurile aviatice fac prapad. Desigur nu e cazul la noi, dar sa nu uitam ca in Ucraina, Putin nu si-a scos cu adevarat arsenalul de elita, prefera sa sacrifice din soldati pentru a-si pastra armele de avute in posesie, e o mentalitate bolnava, dar avantajul lui e ca dispune de forta de lupta, are de unde sacrifica carne de tun, nu il subestima.

| Violleta2022 a răspuns:

Baiete, tu te uiti la stiri?
Ca razbouiul ala nu s-a sfarsit... pana una alta rusii inca cuceresc, violeaza toate femeile si le taie puta la barbati, dupa care ii impusca.
Cam asta este soarta tuturor celor care ajung pe mana rusilor si tu te intrebi ce patesc romanii, daca rusii intra peste ei?

| tudorvolcano explică (pentru Violleta2022):

E unul din riscurile războiului. Unii mor, alții prizonieri, alți torturați, alții și umiliți la greu etc. Personal, aș prefera să mor pe front, nu capturat, mai bine să fac ceva să mor și să-i trag pe dușmani după mine, dacă reușesc, decât să cad prizonier.

Treaba comică, este că rușii ar face o greșeală strategică enormă să intre peste noi.
Unii dintre noi ar muri, acesta e un lucru inevitabil, totuși strategic rușii ar fi umiliți, și ar pleca cu coada între picioare, dacă ne organizăm bine.
Cu o strategie bună pusă la punct, datorită munților, și în urma pierderilor din Ucraina, m-aș gândi că ar muri cel puțin 20 de soldați ruși pentru fiecare soldat român, dacă nu mai mult.

Da, cu toate că mulți au suferit torturi de nedescris, totuși nu pot să iau „rânjetul" de pe buze când îi văd pe ruși că pierd, și deseori din motive chiar prostești, care puteau fi ușor evitate, cu o planificare mai temeinică și mai transparentă.

Poate femeile sunt mai empatice, totuși bărbații sunt mai detașați (cu excepția cazurilor când vine vorba de rude și de prieteni foarte apropiați, în special camarazi într-un război). Dacă nu eram mai detașați de suferința altora, nu am fi putut să trecem mai departe peste lucruri să fim gata să facem pașii care ne duc mai aproape de victorie; mulți sergenți, caporali etc. ucraineni, au trebuit să-și trimită chiar proprii subordonați la acele torturi, și știau că la un moment dat aveau și ei să ajungă în situația lor, dar ca să fie mai aproape de victorie, tot s-au angajat să facă pașii necesari, iar râsul, în special hazul de necaz, în special râsul de inamic, i-a motivat din plin să ducă operațiunile lor la bun succes (dacă erau guvernați doar de frică, ar fi fugit și ar fi periclitat existența propriului popor).

| Violleta2022 a răspuns (pentru tudorvolcano):

Nu are importanta cum ai prefera tu sa mori in caz de razboi, ca nu-ti garanteaza nimeni ca asa ti se va intampla, daca nu cumva te tortureaza prin meotodele lor, intai violat de tot batalionul, apoi ti se taie penisul si la urma apar alte torturi. sa nu mai spun de violat femeile si familia samd.
Deci barbatii care realizeaza ce inseamna razboiul NU sunt deloc "mai detasati" doar aia care habar nu au ce inseamna si ce probleme garve se pot abate asupra noastra in caz de razboi. Vad ca tu inca tratezi problema cu usurinta cand in realitate nu-i deloc asa, semn ca nu ai inteles chiar nimic din ce ti-am explicat si arata aici.
Sa speram ca nu se va intampla nimic cu Romania!

| tudorvolcano explică (pentru Violleta2022):

Nu și dacă ai o centură cu explozibil să te aperi de frontul inamic.
Sari în aer cu tot cu ei. Sau sari singur dacă nu-ți iese, dar măcar nu ajungi pe mâinile lor.
Aici nu e vorba de sinucidere, ci de jertfă pe frontul de război, că murind tu, poate vei preveni moartea mai multora, și o vei amâna pe a altora din camarazii tăi.

Din câte îmi amintesc, unele state își pedepsesc proprii soldați care ajung prizonieri, sau care se predau, adică, dacă partea adversă te tratează bine, tot ajungi pușcăriaș de partea ta.
Această lege ar putea fi implementată și la noi oricând.

| Violleta2022 a răspuns (pentru tudorvolcano):

Lasa imaginatia si filemele stiintifco-fantastice, ca aici este treaba serioasa... de posibil razboi, unde tu ca cetatean de rand nu ai nici un fel de explozibil sau arme, si nu te poti apara cu nimic, deci poti ajunge prizonier, sa fii violat, batut, mutilat ssau chiar omorat.

Daca esti soldat in tara ta si dezertezi, fugind din armata si de datoria ta ta de cetatean sa-ti aperi tara, atunci poti fii pedepsit de propria-ti tara, asa cum spune legea martiala a tarii, care este deja implementata
Aia cum bani vor fugii din Romania, asta este clar, cum au fugit si ucrainieni bogati de au tranzitata Romania in masini de bani multi.
Banuiesc ca esti adolescent, deci nu poti fii soldat, dar poti fii luat prizioner de rusi, daca ajung in tara si te pot maltra, viola, mutila si in final ori te trimit in Rusia in scalvie ori te omoara.
Doamne fereste de aceste atrocitati!

| tudorvolcano explică (pentru Violleta2022):

Nu e niciun film științifico-fantastic, soldații pot primi bombe care le atașează de corp, ca să explodeze, și să ia pe inamici cu ei, dacă pot. Așa au făcut t***banii, și așa a făcut și un alt soldat ucrainean, care s-a aruncat în aer când a dat drumul la explozibil, ca să distrugă un pod și să încetinească avansul rușilor.

Și dacă vine un război, nu aș rămâne civil. Poate cea mai singură cale să supraviețuiești, în special ca bărbat, e să te înrolezi în armată.
Pe timp de război, se fac rații alimentare, iar civilii au de suferit, în timp ce soldații au prioritate la rații alimentare; risc ridicat de foamete pentru civili, deci.

După, sistemul medical va prioritiza pe soldați, care trebuie să fie bine tratați pentru a putea lupta.
Cetățenii de rând sunt ultimii în ordinea priorităților în sistemul medical, în special dacă sunt bărbați adulți care nu luptă, pentru că sunt femeile și copii care au prioritate printre civili.

Nu mă refeream la soldații care fug din armată și dezertează.
Mă refeream la cei care sunt pe front, și sunt puși într-o situație unde nu pot câștiga, cum ar fi o încercuire, și ridică steagul alb să se predea, și ajung prizonieri.
Sau cazuri în care toată unitatea e masacrată, dar tu supraviețuiești după ce ai leșinat pe front din cauza unei lovituri, și ești luat prizonier.
În mod normal, mare parte din state lasă teferi pe acei soldați, când îi recuperează. Altele, îi pedepsesc aspru. Am văzut un caz în care un soldat din al Doilea Război Mondial a fost trimis 10 ani la muncă silnică, pentru că nu s-a împușcat în cap în loc să fie capturat de inamic.
Am 22 de ani, nu mai sunt adolescent de mult deci, și sunt apt de recrutare. Am văzut tineri de 18 care păreau mici copii pe lângă mine, la cât de nedezvoltați fizic erau (fețe de copii, nici măcar barbă pe față, slăbuți, nici măcar vocea nu li se îngroșase) care au fost totuși înrolați.

| Violleta2022 a răspuns:

Uite aici ce faci rusii cand cuceresc un oras, cum mutileaza barbatii taindu-le puta, le-o baga in gura si dupa care ii executa (impusca):

https://www.facebook.com/......ps?/photo/


Sper ca ti-a pierit ranjtul ala de pe buze!

| C0STEL22 a răspuns (pentru Violleta2022):

Va lasati prea usor pacalita.
In fotografie sunt femei care protesteaza In Estonia in fata ambasadei ruse din Talinn.
Nu este sange este vopsea.
S-a dat si la stiri dar probabil ca erati ocupata cu altceva.
Ucrainienii in schimb chiar au facut de toate, dar stau mai bine cu propaganda.

| Violleta2022 a răspuns:

Un raport ONU arată că forțele rusești au agresat sexual și torturat copiii ucraineni de la 4 ani ....pana la 80 de ani.
Viol, tortura, ucidere... asta ne asteapta daca ruusii ajung in tara!

https://alephnews.ro/......ucraineni/

Ia de citeste ce tortura au fac rusii, ucrainienilor:

https://epochtimes-romania.com/......i---328722

Si dacatot iti mai arde de ras, ia sa vezi cum le taie si penisul si apoi ii impusca in cap:

https://www.facebook.com/......ps?/photo/

| Drimmero a răspuns:

Rusia a ajuns pe punctul in care are pierderi mari in doar cateva luni de razboi atat convenctional cat si uman, ei in momentul de fata nu ar mai putea duce un alt razboi pe alt flanc, nu mai au militari multi, isi arunca civilii care au 0 pregatire, daca ar ataca Romania sau oricare stat membru NATO atunci in cateva zile rusia o sa capituleze, nu au nici cea mai mica sansa, nici nu e nevoie sa actioneze toata alianta, intra SUA peste ei de una singura si le face prapad, arde moscova din temelii. La cat de slabi sunt au ajuns in punctul in care se puna problema folosirii focoaselor nucleare pentru ca aia e unica lor sansa, simt ca sfarsitul lor e aproape, daca nu aveau bombe nucleare erau mancati pana acum.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Rusia nu ar face față unei confruntări cu NATO.
Că asta ar însemna o invazie în România, conflict direct cu NATO.

| J0B0MAT a răspuns:

Nu cred să vină la noi. Da, trebuie mai degrabă luați în râs și condamnați pentru atrocitățile pe care le fac.
Din păcate, nu și-au luat bătaia pe care o merită. Deja anexează teritorii și au distrus atâtea vieți și orașe încât să zici că nu au făcut nimic.

| johnnny123 a răspuns:

Eu nu aș lua chiar "în râs" un dement autocrat încolțit care deține 6300 de focoase nucleare și căruia nu-i pasă de nimic.

Acum a înțeles și el că într-un război convențional nu are foarte multe șanse. Tocmai de aia e periculos.

| VasileRapidistu13 a răspuns (pentru johnnny123):

Pai ați zis că n-are cum sa declare război Nato

| mastadont a răspuns:

Rușii de acum sunt mai periculoși, rusia începe să semene cu un animal încolțit, iar un asemenea animal este extrem de periculos, ne mai având nimic de pierdut, va face tot posibilul pentru a provoca cât mai multe daune.

| TheGentleman a răspuns:

Da, pentru că nu înseamnă că nu mai sunt capabili de atrocități. Nu uita că ei dețin cele mai multe arme nucleare.

Și Hannibal a fost aproape de a cuceri Roma, dar iată că în final romanii i-au ras de pe fața pământului big grin

| vodami92 a răspuns:

Ma bucur ca ucraina vrea sa umileasca rusia! dar ma tem ca nu e asa de simplu!

| Sisiwieuc9 a răspuns:

Chiar daca rusii nu ne pot cuceri tara, asta nu inseamna ca nu sunt capabili sa ne faca rau. Nu uita ca dispun de o groaza de bombe nucleare si ne pot bombarda oricand. Deci rusii sunt foarte periculosi chiar daca nu ne pot cuceri.

| C0STEL22 a răspuns:

Rusii inca nu au bombardat centrele decizionale ale armatei ucrainiene, nu le-au distrus rezervele de apa potabila, televiziunile, caile ferate, centralele electrice, podurile, asa cum a facut Nato in Serbia.Au incercat pe cat posibil sa evite daune civililor.
Nu se poate spune acelasi lucru despre ucrainieni, folosesc ambulante ca sa transporte munitie, spitale si scoli ca depozite de munitii, scut uman din civili, bombardeaza tinte civile in teritoriile ocupate, fac atentate cu bomba de tip terorist.
La tv se povesteste doar telenovela eroului actor.
Toata mass media este vanduta.
Daca cunosti pe cineva din Cernauti intreaba-l care-i faza cu ucrainienii.
Nu tin cu rusii sau cu ucrainienii, acelasi drac, rusi sunt cu totii.

| suntserios a răspuns (pentru C0STEL22):

Trebuia sa apara unul ca tine care sa nege crimele impotriva civililor facute de rusi. E amuzant cum crezi ca stii tu adevarul a ceea ce se intampla acolo happy Foarte amuzant esti. Lasa-ma sa ghicesc, blocurile de civili bombardate de rusi sunt scenarii pentru mass media, corect? Rusi sunt niste strategi militari excelenti nu?

| Drimmero a răspuns (pentru C0STEL22):

Traiesti in alta realitate, bat la pariu ca votezi aur, pariez ca nu esti vaccinat pentru ca nu vrei cip in tine, esti alta trompeta rusofila, sfarsitul vostru e aproape, sa cada tatuca putin si veti disparea toti parazitii lui.