| Sadboy11 a întrebat:

Salut, am o întrebare, va urma sa plec cu avionul în alta tara (sa plec din România) și am o nelămurire la faza cu controlul. Dacă în buletin nu am barba si în realitate am barba, voi putea trece de control sau este necesar sa arat ca în buletin? Va mulțumesc pentru timpul acordat, dacă știți va rog sa îmi spuneți exact ca să știu!

8 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Depinde de tara unde vrei sa mergi, ca s-ar putea sa nu fi usor identificabil sau ei sa aiba motiv sa te bage intr-o camera speciala sa-ti faca o identificare amanuntita.

Ti-as recomanda totusi sa te barbieresti, fiindca se poate schimba aspectul fetei si exista un risc sa fii investigat la aeroport, nu de catre romani ci de tara unde mergi.

Dupa cum vezi mai jos, am gasit acest articol despre barba:

"You generally do not have to shave your beard for airport security or identification purposes if your passport shows you with a clean-shaven face. However, it's always a good idea to ensure that you still resemble your passport photo enough to be easily identified. If you have concerns, you may want to check the specific identification requirements of the country you are traveling to, as regulations can vary. In some cases, airport security may ask you to briefly remove any facial covering, such as a beard, for identification purposes."

suntserios
| suntserios a răspuns:

Nu are asa mare relevanta barba.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Există riscul să nu te lase să treci la controlul identității din cauză că nu ai un act valabil.

| relian a răspuns:

Nu conteaza ca ai sau nu barba.Deci vei putea pleca cu barba sau fara barba, cum doresti.
Aia nu se uita la barba ta, se uita la figura ta.Iti spun exact, asa ca stai linistit.

| Hyperion7 a răspuns:

Depinde,daca ai barba foarte mare,ar fi de preferat sa o tai, dar daca nu e cine știe ce, nu cred că îți va atrage atenția nimeni.
Zic asta pentru că o cunoștință mi-o povestit chiar recent că tot așa, un bărbat cu barbă mare a fost nevoit să își taie barba pentru a arăta ca-n buletin.
Parcă la granița dintre Ungaria și noi, dar nu mai știu exact.

| ReddY25 a răspuns:

Acuma depinde de mărime dar totuși nu cred că asta ar trebui să reprezinte un impediment. Călătorie plăcută!

| FreddieM a răspuns:

Mergi liniștit, singura dificultate o poți întâmpină e cu scanerul de recunoaștere faciala, dar te muta la un operator uman, care este instruit sa recunoască chipul indiferent de barbă, dacă e gras sau pletos.
Cheers

| Plescaaurica a răspuns:

Trebuie să arăți că în buletin