| Cannibal a întrebat:

Salut!
Ce îți poate face poliția din străinătate în cazul în care la un control de rutină îți cere actele mașinii și constată că asigurarea mașinii este valabilă doar în România?

8 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Te poate amenda, iti poate imobiliza masina, depinde de legea din acea tara. Nu va mai ganditi ca politia din alte tari este proasta si nu iti poate face nimic, iti poate face mai mult rau decat politia de la noi daca legea din acea tara este mai dura

| relian a răspuns:

Mai rau ca in RO nu gasesti laughing asta referitor la ce spune cineva pe aici ca de legea din acea tara este mai dura,nu stiu ce tiar face politia acolo.
Aia e ca politia din alte tari e mai cu mintea unde trebuie,aia nu-s deastia la norma facuti si ahtiati dupa bani dupa spaga laughing te poate lasa fara sa iti faca nimic, mai alels daca spui ca esti in drum spre casa.
Bine asta nu inseamna ca asa se intampla, poate sa te amendeze, poate sati ridice masina, eu doara vorbeam asa in general.
Ca sa stii cum sta treaba trebuie sa intri pe un website al politiei sau guvernului din acea tara si sa vezi ce spune legea, ori sa suni daca esti acolo si sa intrebi.

| anonimg a răspuns (pentru relian):

Românii sunt un popor lipsit de civilizație. Lipsa noastră de civilizație a trezit în străini și în unele autorități din afară, ura rasială.
Că dacă eram un popor civilizat, am fi știut să ne facem plăcuți oriunde am fi trăit.
Și chiar dacă le-am fi luat forța de muncă, străinii -si oamenii în general- ar fi fost dispuși să plătească pentru ca în mijlocul lor să trăiască oameni care i-ar bine dispune.
Străinii în mijlocul cărora am ajuns ne întrec la civilizație; sarmalele noastre nu ne ajută în educație.

| Harfagre a răspuns (pentru anonimg):

Nu e chiar așa. Lipsa de civilizație a românilor se vede cel mai bine în modul cum funcționarii români și polițiști români îi agresează tot pe români. Există într-adevăr și manifestări de xenofobie la funcționarii publici străini, când au de-a face cu românii, dar sunt foarte moderate, la ei până și xenofobia se manifestă civilizat tongue

N-am avut niciodată în Germania sau în UK disputele pe care le-am avut cu funcționarii publici români sau cu polițiștii români. Mi s-a mai întâmplat în Bratislava să vrea polițiștii șpagă, mi s-a mai întâmplat în Ungaria să oprească poliția 4 mașini care depășeau toate viteza legală și să-i amendeze doar pe șoferii celor două mașini cu numere românești, în timp ce mașinilor cu numere ungurești le-au făcut semn să plece fără măcar să le ceară actele, dar poliție atât de absurdă, atât de rău intenționată și atât de pusă pe șpagă ca poliția română, eu n-am văzut nicăieri în UE.

Doar în Ucraina și în R.Moldova era în anii '90 mai rău ca în România.

| goguPatent a răspuns:

Sunt tari unde iti confisca si masina daca nu ai asigurare valabila.

| Harfagre a răspuns (pentru goguPatent):

Da, în urmă cu vreo 2 ani, poliția din Yorkshire era foarte mândră că îi confiscase unui englez mașina fiindcă mergea cu ea la serviciu, iar asigurarea nu era valabilă și pentru mers cu ea la serviciu.

Asigurările auto sunt una dintre cele mai mari înșelătorii din UK, începând din 2010 încoace. Apar tot felul de condiții absurde, de exemplu un tip s-a trezit că asigurarea lui îi permitea să conducă orice mașină, mai puțin mașina soției sau a partenerei de viață.

Iar guvernul britanic, în loc să facă ordine în domeniul asigurărilor, folosește autoritățile statului (polițiștii și judecătorii) pentru a da câștig de cauză firmelor corupte, în loc să țină seama de interesele legitime ale cetățeanului plătitor al asigurării.

| Harfagre a răspuns:

Nu există, la modul general, "poliția din străinătate". Există polițiile naționale din diverse țări, fiecare cu reglementările ei, dar de-obicei nu-ți cere nimeni actele mașinii. Îi interesează doar să ai permis de conducere, pentru că în vest conduc destul de mulți fără permis.

De-obicei îți poate da doar o amendă, dar nu prea ajunge poliția să aibă treabă cu asigurarea ta, poate doar în vreun punct de frontieră. Din câte știam, asigurarea obligatorie din RO include și cartea verde pentru țările UE. Înainte de aderarea României la UE din 2007 trebuia să-ți faci separat asigurarea de "carte verde", dacă voiai să ieși cu mașina din țară.

| Valorosul69 a răspuns:

Te aresteaza