|

Salut, eu stau într-o garsonieră de ceva timp, nu am primit nici măcar chitanța de achitare a chiriei. Am contract. Intrebarea mea este... Oare are voie proprietarul sa ma dea afară din chirie fara sa ma anunțe din timp?

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Trebuie sa faci dovad ca ai platit. Eventual virarea banilor intr-un cont. Daca n-ai primit chitanta, suna-l si intreaba-l! Cel mai bine sa ai un prieten sau doi martori si sa pui pe spicher. In felul asta ai dovada ca ai dat banii. Altfel te poate da afara. Poti sa-i faci (daca ai martori ca ai stat acolo) o reclamatie la ANAF si sa-l "rezolvi".

| a răspuns:

Daca ai contract de inchiriere nu te poate da afara inainte de terminarea contractului.
in ce priveste chitantele care nu le-ai primit, cum dovedesti ca ai platit chiria, daca el nu ti-a dat chitanta?
Banii trebuiesc depusi direct in contul bancar al propietarului, iar daca-i dai cash, el trebuie sa-ti dea o chitanta semnata de el, ca a primit suma respectiva si data, cand a primit-o.
Vezi ca esti pasibil de dat afara si chiar dat in judecata oricand, fiindca nu ai nici o dovada ca ai platit chiria si propietarul te poate actiona in instanta, tocmai pentru ca ai contract.

| a răspuns:

Dacă ai contract, nu te poate da afara. Puțini taie chitanțe pentru chiriasi.

| a răspuns:

Daca ai contract de inchiriere, chit ca e facut sau nu in prezenta notarului, daca proprietarul se decide sa te dea afara ai o perioada de 30 de zile sa te muti. Daca incearca sa te dea in urmatoarea zii poti sa suni la politie.