|

Salut frumoasa comunitate, am nevoie pentru o veche cunostinta sa aflu pasii de urmat cat si documentele necesare pentru obtinerea locului de handicap pe loc public de parcare. Pe siteurile primariei mele este o tocanita maxima de aceea cer lamuriri de la voi.Chiar daca nici eu nu sunt de acord cu aceste locuri, persoana in cauza chiar are nevoie pentru ca chiar are grad de handicap...cunosc deja cazuri cand se face abuz de acest lucru si persoane sanatoase au obtinut prin cai ocolitoare aceste locuri, dar aici nu vorbim despre acestia si nu in momentul acesta.Doresc raspunsuri la obiect. Desigur ca m-ar ajuta si LEGEA care sta la baza acordarii acestor locuri de parcare!

Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Salut,

Iti scriu din perspectiva unui posesor al unui astfel de loc.
Doar sa clarific ceva: cei cu grad de handicap nu sunt doar cei identificati astfel fizic. O boala care nu e la vedere te poate incadra la un astfel de handicap.

Iti pun si de ce...sa spunem ca suferi de insuficienta renala, faci dializa. Nu e ceva ce se observa, dar esti cu grad de handicap pentru ca asta e legea. Si el are dreptul la un loc, chiar daca te intalnesti cu el pe strada si ti se pare normal. Asta fiind o paranteza ca uneoriaparentele nu sunt cum par.

Revenind la ce ai intrebat tu: persoana in cauza trebuie sa mearga la primarie sau la institutia care se ocupa de asa ceva (Bucuresti exista ADP). Acolo face cerere de identificare a locurilor de parcare de resedinta langa care locuieste. Daca exista loc de parcare, va face cerere de atribuire pentru unul. Procedura nu e grea, dar e consumatoare de timp. Va trebui sa faca dovada incadrarii in gradul de handicap.

Actul de identitate, cererile care se gasesc la institutie, dovada ca e persoana cu dizabilitati vor fi depuse acolo. Apoi va trebui sa astepte. aici gasesti despre drepturile persoanelor cu handicap https://lege5.ro/......u-handicap

Cum nu ai spus orasul, nu iti pot oferi un raspuns strict pe locatia ta.

| explică (pentru sonya):

Multumesc pentru raspuns, daca nu cer prea mult lasati-mi un mesaj privat cu acele documente care trebuiesc anexate la dosar pentru obtinerea locului de parcare, ma intereseaza si gradual cm se obtine un certificat de handicap de asemenea. pe de alta parte am citit atat aceasta lege 448 cat si normele metodologice de aplicare a acestei legi si nu se stipuleaza exact negru pe alb care sunt documentele necesare, de aceea apelez la dv. multumesc

| a răspuns (pentru Simpatik):

Documentele sunt diferite in functie de oras, administratie. Nu as putea decat sa iti spun urmatoarele: cererile le ia de la cei care administrateaza parcarile, spatiul public. El trebuie sa mearga cu actul de identitate original si copie, documentul care il incadreaza in gradul de handicap, original si copie.
Uite aici documentele pentru sectorul 1 si te poti inspira. E posibil sa fie la fel, dar e mai bine sa sune si sa intrebe exact documentele, ca sa nu faca mai multe drumuri.

Cererea de închiriere;
- Actul de identitate (buletin) original și copie;
- Certificat înmatriculare al autoturismului cu ITP la zi, original și copie;
- Certificat de comodat (dacă este cazul) original și copie;
- Contract leasing (dacă este cazul) original și copie;
- Certificat de încadrare în Grad de handicap (dacă este cazul) original și copie;

| explică (pentru sonya):

Ok, multumesc

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Cum adică nu ești de acord cu aceste locuri?!

| explică (pentru funnymind):

Nu sunt de acord cu locurile de parcare a persoanelor cu handicap care le-au obtinut pe sub mana, daca nu stiai exista deja multe persoane care au facut manevre ca sa obtina un loc gratuit de parcare. Dar nu despre asta voiam informatii.

| a răspuns (pentru Simpatik):

Alta dată, ai grijă cu "scrii"!
Enunțul tău avea altă nuanță.