| eusebiu27 a întrebat:

Salutare TPU, am primit o Tranzacție de la banca cum ca ar trebui sa livrez o suma de 17 mil. Banca m-a întrebat dacă vreau sa confirm sau sa infirm tranzacția.Dar am refuzat și mi-au blocat cardul.Problema este ca banii mi i-au trimis chiar dacă eu am refuzat și m-au pus sa umblu pe la Poliție sa fac plângere împotriva lor. Întrebarea este banii am sa ii mai recuperez? Eu momentan nu știu cine este vinovat și am o frica sa nu pic cumva eu.Ce se va întâmpla pe partea asta legislativă cu mine, voi avea probleme cu poliția chiar dacă prin absurd as retrage plângerea? Banca in cauza BRD.

13 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Esti foarte neclar. Prima data spui ca trebuia sa platesti tu, apoi ca tu ai primit banii. Expune clar situatia reala si o sa-ti dau un raspuns concret.

| eusebiu27 explică (pentru Ioandelasal):

Deci am primit de la banca un mesaj cum ca ar trebui sa confirm o plata cu o suma cam de 17 mil.Eu am dat pe infirmare adică ca nu doresc sa fac tranzacția.Banii tot i au trimis chiar dacă eu am spus nu.Și am cerut de la banca un refuz de plata și m au trimis la poliție. Acolo am depus plângere împotriva lor.Problema este ca nu știu ce s. A întâmplat mai exact si mi e sa nu ma scoată banca pe mine vinovat.Pe mine banii in sine acum nu ma mai interesează pentru ca oricum sunt pierduți eu doar nu doresc sa am probleme cu legea

| relian a răspuns (pentru eusebiu27):

Esti si mai neclar laughing deci ai cumparat ceva de 17 mil sau zii in lei lasa milioanele,deci ai cumparat ceva,ori a trebuie sa platesti ceva.
Tu ai refuzat laughing pai cum sa refuzi sa platesti odata ce cumperi ceva? Pai nu patesti nimic,nu are cine iti face nimeni nimic ca nu ai facut nimic rau.
Banca tia luat banu,tea trimis unde spui,adica sa ii reclami pe ei daca ceva nu iti convine.

Problema ta este ca nu ai spus ce e cu plata aia,pentru ce ti s-a luat suma aia?
Deci e clara ca tu ai luat ceva de undeva,produse,servicii si te facui ca ploua laughing ai zis las ca tragi tapa cuiva laughing doara ca se pare nu merge chiar asa.
Deci politia ce sa iti faca tie? Nici lor,nu se baga politia in treburile banci.
Pe viitor nu mai incerca sa faci magarii laughing Banca nu sta sa te traga la nimic,odata ce au avut de unde lua banii.
De nu aveai bani in cont, atunci da te cautau cu politia cu mais tiu eu cine, te puteau da in judecata, dar tiau luat cashu, tiau blocat cardul laughing pai de aia tiau si blocat cardul, sa nu cumva sa tragi tu toti banii din cont si ei sa ramana cu buza umflata laughing
Fii atent cu ce magarii te mai ocupi laughing

| Ioandelasal a răspuns (pentru eusebiu27):

Nici acum n-ai spus tot, respectiv pentru ce trebuia sa platesti, motivul pentru care ai refuzat sa platesti, ce plangere ai depus la politie si impotriva cui.
Este asa de greu sa expui corect o situatie?

| eusebiu27 explică (pentru Ioandelasal):

Pai eu nu am înțeles de ce am primit o anumită confirmare pentru o anume suma de plata deoarece eu nu am comandat nimic.Plângerea a fost făcută către banca pentru ca eu chiar dacă am infirmat plata respectiva ei tot mi au trimis banii in contul ăla care nu știu al cui este.Este un cont de Rusia și banii erau trimiși in ruble. Mesajul de infirmare al plății il am încă in telefon

| Ioandelasal a răspuns (pentru eusebiu27):

In acest caz te adresezi bancii si soliciti sa-ti repuna banii in cont, deoarece au efectuat o plata fara ca tu sa soliciti sa se faca plata si fara sa confirmi, avand in vedere ca nu datorezi nimic.
Daca nu o fac sa le spui ca o sa-i dai in judecata.
Politia nu are treaba decat daca tu ai face o plangere pentru inselaciune informatica.

| eusebiu27 explică (pentru Ioandelasal):

Ei m au pus sa fac plângere la poliție tocmai din motivul asta ca cică așa este procedura

| Ioandelasal a răspuns (pentru eusebiu27):

Atunci fa plangerea, chiar daca nu se va rezolva nimic pe partea penala. Tot ce vrei tu este sa-ti reprimesti banii si daca asa o sa-i reprimesti mai usor n-ai nimic de pierdut.
De asemenea ar fi bine sa consulti un avocat, acesta te va putea sfatui in functie de situatie si dovezi.

| eusebiu27 explică (pentru Ioandelasal):

Eu in seara respectiva când am primit mesajul de confirmare sau infirmare al plății respective pe care nu o făcusem am dat bineînțeles NU și după au urmat procedurile de blocare a cardului, ce ma deranjează pe mine este ca banii gen cam i au luat si după m au întrebat.Pai cu ce motiv ma mai intrebi dacă deja le ai dat drumu?

| mihai69 a răspuns (pentru Ioandelasal):

Banca nu e obligată să repună banii în cont, pentru că plata a fost autorizată de titular (chiar dacă prin păcălire - asta trebuie mai întâi dovedită, de aici și necesitatea plângerii pentru înșelăciune).
Mai mult ca sigur link-ul pe care el a apăsat crezând că refuză plata a fost fix comanda care de fapt a autorizat-o. Dar cum spuneam, banca nu are de unde să știe că păgubitul a dat acceptul de bunăvoie sau a fost păcălit, de aceea nu va anula plata la simpla solicitare a clientului.

| mihai69 a răspuns:

De vreo lună de zile circulă pe toate adresele de email mesaje de phishing care provin tocmai de la "BRD" (ghilimelele sunt intenionate!).
Mai mult ca sigur ai fost victima unui astfel de atac
Faci plângere penală pentru înșelăciune; cu Poliția nu ai ce probleme să ai. Dar banii e foarte posibil să nu-i mai poți recupera vreodată.

| eusebiu27 explică (pentru mihai69):

Pe mine de Poliție ma interesa adică nu vreau sa am probleme cu ei când știu ca eu am fost victima

| Dismally a răspuns:

Nu stiu cum este la BRD dar la banca unde am eu card-ul nu exista infirmare plata. Exista doar confirmare, daca nu vrei sa faci plata ignori mesajul. Nu ai ce probleme cu legea sa ai si nu ai nici un motiv sa retragi plangerea.