anonim_4396
| Anonim întreabă:

Va salut.
Un amic a patit asa.
I-a fost suspendat permisul pe o perioada de 3luni.
Nu l-a predat fiindca nu a stiut de notificari...el lucrand il alt oras...si tot asa.
Azi l-a oprit politia si i-a retinut permisul.
Oare va avea probleme grave in sensul ca acum a aflat ca el practic a condus cu permisul suspentat...
Multumesc.

3 răspunsuri:
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Aproape toti faceti aceeasi greseala, nu este vorba de suspendarea permisului de conducere si de suspendarea dreptului de a conduce. Si nu era nevoie de nici o notificare, el a luat cunostinta de suspendarea dreptului de a conduce la primirea procesului-verbal de contraventie si trebuia sa predea permisul in termen de maximum 5 zile. Fiindca nu s-a prezentat i se poate mari suspendarea dreptului de a conduce cu inca 30 de zile.
Doar daca a facut plangerea contraventionala nu trebuia sa predea permisul si trebuia sa o faca abia dupa ce i s-a respins plangerea.
I se poate face si dosar penal pentru conducerea in perioada de suspendare a dreptului de a conduce, conform art.335, alin.(2) Codul penal, citez:
"(2) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ori al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă."

| IqStorm a răspuns:

Nu. Va avea permisul suspendat 3 luni din acest moment și, dacă se constată că i-a fost adusă la cunoștiință sentința, e posibil să îi mai adauge 1 lună.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Pai daca l a oprit politia azi nu i-a zis si de implicatii?
Probabil va mai primi 1 luna cadou la suspendare daca poate face dovada ca nu a fost instiintat