TPU
  • Întrebări şi răspunsuri
    • Recomandate
    • Recente
    • Populare
    • Categorii
    • Fără răspuns
    • Fără fundă
    • Oracol TPU
    • Comunitatea
    • TPU Wiki
    • TPU Music Stream
  • Quiz-uri
  • Magazin Premii
  • Loading
Pune o întrebare
Pune o întrebare
Prima pagina  Categorii Literatură

Literatură

• 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
anonim_4396
în 27 Septembrie 2016 |

Care credeti ca a fost cauza permiterii imprumuturilor din alte limbi? In ce contexte?

4
Răspunde Raportează
RitaRed
în 27 Septembrie 2016 | RitaRed întreabă:

:) Mi-ar putea da cineva un nume pentru o poveste despre o mama si un fiu prinsi intr-o casa bantuita? Merci ^---^

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 26 Septembrie 2016 |

Am cautat pe tot internetul seria cartilor Fallen (Damnare) de Lauren Kate si nu am gasit pachet cu toate volumele, dar nici toate cartile pe un site. Ma puteti ajuta? :/

3
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 26 Septembrie 2016 |

Care sunt cele mai bune carti de nutritie?

0
Răspunde primul Raportează
Ionutsuge
în 25 Septembrie 2016 | Ionutsuge întreabă:

Cum se scrie Hingheri sau hingherii, adica pluralul la hingher? Dau funda, mersi.

4
Răspunde Raportează
ProudArriane
în 25 Septembrie 2016 | ProudArriane întreabă:

Vreau să scriu o carte, dar mai întai am nevoie de niște răspunsuri. Voi ce gen de cărți apreciați cel mai mult? Ce vă atrage cel mai mult la o carte? Și nu în ultimul rând, ce ...? (mai mult)

5
Răspunde Raportează
stangaionut
în 25 Septembrie 2016 | stangaionut întreabă:

sunt clasa a 11- a si am de facut pentru. ora de romana un studiu de caz pentru Latinitate si dacism.Ne- a dat profesoara sursele de unde sa citim si toata informatiile, dar problema este ...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
WayhaughtK
în 24 Septembrie 2016 | WayhaughtK întreabă:

Ce carti îmi recomandati? Ceva actiune, aventura, poate ceva romantic. Orice nu contează. P.S : Am 15 ani

7
Răspunde Raportează
Ramonageorgiana
în 24 Septembrie 2016 | Ramonageorgiana întreabă:

Heei! In ultima vreme am inceput sa citesc mult si.am descoperit ca.mi plac cartile mai perverse si alea de groaza... Sugestii? Dau funda! :>! Si daca puteti sa.mi scrieri gen asa: Anna in vesmant de sange-...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
WayhaughtK
în 23 Septembrie 2016 | WayhaughtK întreabă:

Ce carti gaine stiti? Nu contează genul ( romantic, polituste.) orice P.S sunt a 8 a

6
Răspunde Raportează
MissMary11
în 23 Septembrie 2016 | MissMary11 întreabă:

Hei! Fundă! Vreau niște statusuri despre soare, lună și stele!

3
Răspunde Raportează
Anonim08032000
în 23 Septembrie 2016 | Anonim08032000 întreabă:

Carti de autori contemporani pls?

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 22 Septembrie 2016 |

Buna! Cred ca aceasta e cateogria corecta pentu intrebarea mea. :) As vrea si eu o recomandare, adica o carte ce merita citita, din ce ati mai citit voi si vi s- a parut ca merita. Nu as vrea despre...? (mai mult)

13
Răspunde Raportează
ionut6709
în 22 Septembrie 2016 | ionut6709 întreabă:

Bunat TPU am de facut o compunere cu titlul CULORILE TOAMNEI si trebuie sa folosesc culorile rosu- stacojiu, caramiziu, cenusiu, plumburiu, portocaliu, galben- pal, verden, maro, castaniu, etc va roc...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
evelincikturcan
în 21 Septembrie 2016 | evelincikturcan întreabă:

Care sunt avantajele bibliotecilor virtuale? Tineti cont de conditiile pe care le are o biblioteca traditionala, clasica : numar limitat de exemplare ale unui titlu, . degradarea fizica, in timp, a...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
nukemdfkz
în 21 Septembrie 2016 | nukemdfkz întreabă:

Era o melodie cu o voce mai de copil care suna cam așa: Ahhh la la la la, la la la laaa laa, la la la la Avea la thumbnail un leopard parcă, sau o savană Care este melodia?

3
Răspunde Raportează
VeronicaBD
în 21 Septembrie 2016 | VeronicaBD întreabă:

Am o colectie de carti foarte vechi in limba germana. E o colectie foarte frumoasa, cu coperta hard si intr- o stare foarte buna. Sunt in jur de 15 carti, dar nu stiu daca colectia e intreaga....? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Happiny
în 19 Septembrie 2016 | Happiny întreabă:

Cine imi poate da lista de lectura pentru vacanta anul al VI-a de anul trecut m-ar ajuta enorm de mult

0
kida_1862
în 18 Septembrie 2016 | kida_1862 întreabă:

Tin minte cateva versuri ale unei poezii dar nu pot sa o gasesc. Stiti cumva titlul sau autorul " Au fost in satul nostru 3 fantani/ In curtile boierilor sapate/ Cu truda noastra, cu ale ...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
FadeGaming54
în 17 Septembrie 2016 | FadeGaming54 întreabă:

Imi zice si mie cineva o poezie de T.Arghezi cu tema creatie?

2
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 16 Septembrie 2016 |

Am vazut in unele librarii rafturi intregi cu carti despre comunicare. As vrea sa citesc, dar nu stiu cu ce sa incep. Puteti sa imi recomandati carti bune de acest gen sau potrivite pentru un...? (mai mult)

1
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 16 Septembrie 2016 |

Ce parere aveti despre cartile motivationale? Si daca ati citit, ce carti recomandati? Vi se par folositoare sau sunt doar vrajeli? Cunoasteti persoane care si- au schimbat viata invatand din carti de...? (mai mult)

6
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 16 Septembrie 2016 |

Ce carti de relatii internationale imi recomandati?

2
Răspunde Raportează
Anonim08032000
în 16 Septembrie 2016 | Anonim08032000 întreabă:

Stiti niste carti de dragoste ( dintre adolescenti ) scrise de autori romani?

2
Răspunde Raportează
DariaDariuca27082007
în 16 Septembrie 2016 | DariaDariuca27082007 întreabă:

Opere lirice invatate in clasa a 7 a? Fundita si urgent.

1
Răspunde Raportează
Bogdan_Gabriele_1990
în 15 Septembrie 2016 | Bogdan_Gabriele_1990 întreabă:

stie cineva un site unde pot citi orice carte gratis? Dau funda

9
Răspunde Raportează
Bogdan_Gabriele_1990
în 15 Septembrie 2016 | Bogdan_Gabriele_1990 întreabă:

Ce carti SF imi recomandati? (In afara de Caverne de Otel, Soarele Gol si Eu Robotul)

2
Răspunde Raportează
addictedtohim
în 14 Septembrie 2016 | addictedtohim întreabă:

De ce cand vreau sa fac o compunere nu stiu ce sa scriu? Stiu cum sa ma exprim, doar ca nu stiu ce sa scriu...cand fac un comentariu la romana imi e cam greu sa inteleg mesajul poeziei. Spuneti- mi ce...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
Vultur_Camelia_2001
în 13 Septembrie 2016 | Vultur_Camelia_2001 întreabă:

Vă rog să-mi spuneti si mie, un acrostih cu cuvintele: "VACANTA MARE". Multumesc!

1
Răspunde Raportează
PatrickZorrz1234
în 13 Septembrie 2016 | PatrickZorrz1234 întreabă:

Ce carti imi recomandati la 13 ani, imi plac mult genurile fantasy, contemporary (sunt baiat deci nu prefer cartile de dragoste DAR nu sunt excluse). Am mai pus intrebarea aceasta dar dupa...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
bogdanrvd
în 12 Septembrie 2016 | bogdanrvd întreabă:

O alta poezie, pareri daca se poate. Steaua Adesea stau si ma gandesc, Privesc in gol la stele, Lumina lor o urmaresc, In clipele cele mai grele. Dar nu iubesc o stea anume, Caci sunt...? (mai mult)

3
Răspunde Raportează
bogdanrvd
în 12 Septembrie 2016 | bogdanrvd întreabă:

O poezie, pareri va rog. Viata O viata ai, citeste cu atentie, Urmeaza- mi sfatul, bineinteles daca doresti, Traieste clipa, nu asculta de altii... Caci viata- n loc ei vor sa ti- o traiesti. ...? (mai mult)

4
Răspunde Raportează
Anonim40148
în 11 Septembrie 2016 | Anonim40148 întreabă:

Cartea Jules verne "Ocolul pamantului in 80 de zile " Fogg fura din aceea banca? Am cautat dar nu am inteles si sunt curios :D

1
Răspunde Raportează
Katrina1984
în 11 Septembrie 2016 | Katrina1984 întreabă:

Buna care sunt tehnicile de lectura?

1
Răspunde Raportează
Paul_Mihu_1998
în 10 Septembrie 2016 | Paul_Mihu_1998 întreabă:

Va rog ajutati-ma cu niste nume pentru Youtube numele sa cuprine pui de ex:UltimatePuy ---de genu--

1
Răspunde Raportează
CreepyCrow
în 10 Septembrie 2016 | CreepyCrow întreabă:

La clasa a 11-a filologie bilingv engleza romanul Ultima noapte de dragoste se studiaza printre ultimele opere sau depinde de manual si de planificarea profesorului?

1
Răspunde Raportează
Flory076
în 9 Septembrie 2016 | Flory076 întreabă:

Hey! Imi puteti recomanda niste carti din categoria teen fiction. Am citit Harry Potter, Sub aceeas stea, The maze runner, cautand- o pe Alaska si chiar nu stiu ce sa mai citesc... Dau...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 9 Septembrie 2016 |

Imi recomandati niste carti usoare in engleza? As vrea sa invat engleza mai bine si m-am gandit ca a citi carti in engleza e o idee destul de buna :D.

4
Răspunde Raportează
Makeithappen
în 9 Septembrie 2016 | Makeithappen întreabă:

Vreau să particip la Trofeul Arthur, dar nu înțeleg un lucru: participantul își alege singur tema sau temele despre care vă scrie( în cazul poeziei). Aș fi recunoscătoare dacă m- ați...? (mai mult)

0
Rascanu_Alexandru_1999
în 9 Septembrie 2016 | Rascanu_Alexandru_1999 întreabă:

Recomandati-mi va rog o poezie frumoasa.

10
Răspunde Raportează
Cat_Ender_1990
în 9 Septembrie 2016 | Cat_Ender_1990 întreabă:

Ajutati-ma cu interpretarea a 2 poezii a lui Eminescu in afara de lacul si dorinta! E URGENT! Nu ma pricep la interpretari, sunt clasa a 6-a trec a 7-a!

3
Răspunde Raportează
SunyWolf
în 8 Septembrie 2016 | SunyWolf întreabă:

Stiti carti bune cu supranatural? Exceptand Ingerul Noptii, seria Instrumente Mortale, Damnare, Blestemul focului, Altfel de Ingeri? Nu vreau carti cu vampiri caci nu imi plac.

3
Răspunde Raportează
DenisaBun
în 7 Septembrie 2016 | DenisaBun întreabă:

Bună.Mi-am comandat "Cronicile Wardstone" sau mai bine zis Ucenicul Vraciului.Am nevoie de o părere.E horror? E interesantă? Asta e pentru cine a citit.Mersi,o seară bună.

6
Răspunde Raportează
Liliana2626
în 7 Septembrie 2016 | Liliana2626 întreabă:

are cineva de vanzare Pasiune de Lauren Kate? va rog mult, am cautat-o pe toate site-urile si peste tot "stoc epuizat", meris

1
Răspunde Raportează
LaduncaDarian
în 7 Septembrie 2016 | LaduncaDarian întreabă:

Puteti sa imi spuneti toate personajele din cartea Ora 25 de Virgil Constantin Ghiorghiu Va multumesc!

0
anonim_4396
în 6 Septembrie 2016 |

Hei, TPU. Mai am doi ani pana la absolvirea liceului si nu am idee ce sa fac dupa. Mi- aş dori enorm să studiez în altă ţară, majoritar francofonă. Învăţ la unul dintre cele mai bune licee ...? (mai mult)

2
Răspunde Raportează
LiveTheMoments
în 6 Septembrie 2016 | LiveTheMoments întreabă:

Stiti poezii rom-engleze?

2
Răspunde Raportează
DumitruS
în 6 Septembrie 2016 | DumitruS întreabă:

Salutare. Una dintre cele mai cautate carti ale momentului "Eu sunt femeie" scrisa de Maria Cristiana Tudose este acum disponibila pentru precomanda. Voi ati auzit de ea? http://goo.gl/u8Pkvj

3
Răspunde Raportează
Carpen_Sabina_2002
în 5 Septembrie 2016 | Carpen_Sabina_2002 întreabă:

Are cineva caietul de vacanta de casa a 6-a de la editura Booklet? Daca il are cineva rezolvat mi-l poate da si mie sa il copiez?

10
Răspunde Raportează
anonim_4396
în 5 Septembrie 2016 |

Stie cineva cate traduceri exista in limba romana pentru "Micul print"? M-ar interesa numele traducatorilor, daca sunt mai multi.

1
Răspunde Raportează
  • 129
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
Magazinul de premii TPU
Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

Boxa portabila EP118WS Difuzor Bluetooth cu radio FM incorporat

16 Moneda TPU

Cumpără
Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

Memorie USB Kingston DataTraveler 50, 64GB, USB 3.0

50 Moneda TPU

Cumpără
Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

Casti Bluetooth Creative Sound Blaster Jam

50 Moneda TPU

Cumpără
Previous Next
Zelist Monitor
Întrebări populare
  • anonim_4396
    trimisă pe 8 Octombrie

anonim_4396 întreabă:

O iau razna din nou, înnebunesc psihic. Vreau sa fiu moarta, sa nu mai stiu ca am parte doar de atata ghinion in viata si peste tot. Tot ce am vrut in viata asta, a fost sa fiu si eu iubita de ...? (mai mult)
    39 răspunsuri
  • andrei1s
    trimisă acum 21 ore

andrei1s întreabă:

Deci vreau sa îmi iau un pc prebuilt dar unul are cooling cu fanuri si unul e cu lichid aio de care nu am mai avut pana acum am auzit ca trebuie sa schimbi odată la 6 ani si nu stiu care e mai bun eu...? (mai mult)
    12 răspunsuri
  • Sawarekh
    trimisă acum 6 ore

Sawarekh întreabă:

Salut, am o curiozitate. De ce se spune ca acum 3000 de ani, varsta medie era 35 de ani, din moment ce Biblia ne spune ca oamenii traiau cu mult mai sanatos pe atunci? Sunt unele versete care ...? (mai mult)
    12 răspunsuri
  • LisaJulie
    trimisă pe 8 Octombrie

LisaJulie întreabă:

Vi s-a întâmplat sa vi se golească coșul de gunoi automat dacă aveți prea multe fișiere sau aplicații pe el?
    11 răspunsuri
Remarcate de editori
  • Apreciat de editori
    annonimaaaa555
    annonimaaaa555 a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

O să- ți zic cum vad eu situația.Te înțeleg fiindcă și eu am fost asa si sunt, doar ca...cu tata(acum am 20 de ani și m- am distanțat de el și el...acum regreta dar degeaba, ma țin cât mai...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    Korkodeln
    Korkodeln a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Nici una, exista o directiva a EU impotriva "turismului pentru obtinerea permisului de conducere" cum- i zic ei. Pe scurt faci scoala si poti da de permis numai dupa ce esti inregistrat ca rezident...... (mai mult)

• Apreciat de editori
    AndaAlexandra
    AndaAlexandra a primit o monedă TPU pentru răspunsul:

Încrederea se pierde cel mai ușor și se castiga cel mai greu. Părinții tăi au nevoie de timp. I- ai dezamagit. Trebuie să vadă că nu mai faci aceleași greșeli. Chiar daca uneori nu vrem sa acceptam,...... (mai mult)

Statistici TPU
  • Utilizatori: 1.582.767
  • Întrebări: 3.951.771
  • Răspunsuri: 17.644.918
  • Întrebări cu răspuns: 95%
  • Timp mediu de răspuns: 23 minute
Ce zici de un quiz?
Deserturi

Deserturi

Pavlova? Banana Split? Creme Brulee? Toate sunt pe placul tau? Afla cat de multe stii despre ele!

Start quiz
Categorii
  • 651.920 Adolescenţi
  • 55.532 Afaceri & Financiar
  • 22.863 Artă şi Cultură
  • 72.720 Auto & Moto
  • 144.214 Beauty & Fashion
  • 16.482 Benzi desenate
  • 54.996 Carieră
  • 20.325 Casă & Grădină
  • 44 Cauze nobile
  • 296.909 Conversaţii