anonim_4396
| Anonim întreabă:

As dori sa ii cumpar unei profesoare, pe carer o admir si care ma are la suflet, o carte. Aceasta profesoara preda: Istoria, Cultura Civica si Filozofia la cel mai bun liceu din Constanta, deci trebuie sa ii iau o carte pe masura. Probabil a citit multe carti, deoarece bani nu sunt o problema pentru ea, dar eu as vrea sa ii iau ceva special ce nu a citit pentru ca sa ma tina minte mereu. Ce carte imi recomandati? (nu conteaza banii)

Răspuns Câştigător
| Leocerba a răspuns:

Exista un album cu poze, Where The Children Sleep, a lui James Mollison.
Sunt pur si simplu fotografii cu dormitoarele copiilor din diferite tari, fara pretentia de a fi reprezentative, fiecare poza este impreuna cu un portret al copilului si cu o mica poveste a vietii sale. E si un romanas pe-acolo, ghici daca situatia lui e una onoranta sau ba, dar albumul e fain pentru ca imaginile sunt foarte expresive, diverse, naucitoare, te obliga la comparatii geografice, sociale, politice, filosofice.
Albumul il am de pe Amazon, a costat in jur de 30 dolari si eu cred ca poate fi un cadou foarte potrivit.

| NOname a răspuns (pentru Leocerba):

Foarte special, Leo, ai dreptate.
http://www.theatlantic.com/......ms/243303/

| Leocerba a răspuns (pentru NOname):

Am o istorie amuzanta cu albumul asta.
Cand am comandat pe Amazon, am cumparat 2: unul mi l-am oprit mie si unul l-am facut cadou. Pe acela pentru cadou l-am cerut ambalat pentru a fi daruit, cei de pe Amazon fac asta intr-un mod modest si placut, pun si un fir colorat, adauga un carton in care tu sa poti scrie 2-3 cuvinte. Mi-a venit albumul si l-am trimis mai departe. Am asteptat reactia. Trece o saptamana...trec 2...nimic. "Sa vezi ca nu-i place" ma gandesc. Mai trec cateva zile. "Dar daca aia de la Amazon or fi gresit albumul? Aoleo. Cine stie ce imagini bantuitoare am trimis eu fara sa deschid ambalajul?!"
Pana la urma totul s-a terminat cu bine, profesorul meu a primit albumul pe care l-am platit dar nu stii in imaginatia mea cate albume scandaloase am crezut ca i-as fi putut darui din neatentie!
Concluzia a fost ca trebuie sa verifici de 3 ori inainte, ce daca-i Amazon? laughing

| NOname a răspuns (pentru Leocerba):

Vezi de ce iubesc poşta electronică şi amazoanele? : ))

12 răspunsuri:
| neutrino a răspuns:

"De ce iubim femeile" de M. Cartarescu.

| corolav a răspuns:

Dacă predă istoria, încearcă să găsești primele dintre cărțile lui Viktor Suvorov „Spărgătorul de gheață", „Ziua M" și „A treia republică"

Răspuns utilizator avertizat
| luisanamy a răspuns:

Romanul "Atingerea", autor Claudiu Neacsu. Aceasta carte a ajuns la inima mea, ma fascinat.

| Madut21 a răspuns:

Anna Karenina - Lev Tolstoi

| yoa23na a răspuns:

Ai putea sai cumperi ceva de genu viata unui om important istoric cum ar fi napoleon sau o carte de filosofica cu o morala mai profunda, nu stiu titluri dar la librarii sigur vei gasi ce doresti

| Ciobotaru_Mara_1992 a răspuns:

Ai putea incerca ferma animalelor e o carte de care noua ne povesteste profa noastra de civica mereu sau o alta carte lucian boia de ce este Romania altfel

| Crisu14 a răspuns:

Eu ti-as recomanda cartea ''puterea extraordinara subconstientului tau''.

Cartea este foarte interesanta si doar persoanele de o anumita varsta o pot intelege.
Sigur va fi multumita de cadoul tau. :*

| BublikAlbastru a răspuns:

Eu de eemplu iubesc istoria, ador orele de istorie.Asha ca du-te in librarie si i-ai o carte de istorie pentru ca sunt cele mai interesante.Shtiu banii nu conteaza, dar conteaza continutul.nu conteaza cit costa daca nu are un continut bogat))Cauta ceva special