|

Salutare TPU, cum as putea sa învăț mai eficient? (ar trebui sa învăț 3 pagini din romana în 5 ore) dau fundă!

8 Raportează Evaluează
8 răspunsuri:
| a răspuns:

3 pagini în 5 ore...imposibil

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sa fii relaxat, odihnit si concentrat pe ce ai de invatat. 3 pagini in 5 ore e putin.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Sn4k3):

Nu pot sa ma concentrez...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Le înveți in jumătate de ora si in celelalte 2 si jumătate ești liber.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu invatam mai usor scriind.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

0. Elimină chestiile care te defocusează. Stinge televizorul, închide telefonul și calculatorul. Un ceas ți-e suficient. Ideea e să nu te încurce nimeni exact când ai reușit să te aduni.
1. Scrie de mână cele 3 pagini.
2. Citește o dată din nou.
3. Recitește și subliniază ideile principale. Încearcă să vezi care sunt cuvinte de umplutură (puse acolo ca să sune frumos și pe care la nevoie le poți înlocui cu expresii proprii) și care sunt cuvinte și idei ce nu pot fi înlocuite fără a se pierde esența.
4. Fă un rezumat pe o foaie curată, cât de scurt posibil. Poate fi o schemă, poate fi un desen, o diagramă - ceva care să explice cât mai pe scurt ce se întâmplă în cele 5 pagini. De exemplu, pot să apară numele personajelor și linii care indică relații între ele. Poți inventa simboluri. Uneori ajută mult să ții minte o imagine din care să poți extrage esența textului.
5. Recitește textul urmărind în același timp rezumatul / schița, încercând să vezi ce detalii unde potrivesc a fi adăugate. Poți îmbunătăți schița.
6. Închide tot, ia o foaie curată și încearcă să reproduci din memorie ideile principale. În felul acesta știi exact cam ce ai reușit să reții.
7. Acum pune-te în locul profesorului. Și el e om. Dacă ar trebui să fii o zi în locul lui și ar trebui să evaluezi elevii pe baza acelui text: care ar fi 5 întrebări / cerințe pe care le-ai formula? Scrie-le. Care e răspunsul lor? Scrie-l (foarte pe scurt, ca și cum ai face un barem).
8. Ia o pauză (de somn, în mod ideal), relaxează-te, ieși pe-afară (aer curat recomandat). Povestește cu cineva despre cu totul alte lucruri.
9. Revii la studiu, mai treci o dată prin tot și e OK.
10. Dacă apuci, discută la școală cu colegii într-o pauză care crezi că sunt întrebările / cerințele care cred ei că vor fi formultate de profesor și ce răspunsuri ar da ei. În felul acesta îți împrospătezi cu succes lucrurile,...2012 - 2229 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

O sa vezi că abilitatea de a învăța se dezvoltă în timp. Trebuie sa încerci să gândești cat mai logic și să faci anumite conexiuni între noțiuni. Învățatul mecanic sau "ca papagalul" nu o sa te ajute cu nimic. Prima data încearcă să treci prin toată materia că sa rămâi cu câteva idei de baza. Apoi poți încerca să îți împărți lecția sau ce ai tu acolo în părți mai mici. Apoi iei fiecare parte pe rând și o repeți. Poți să le spui cu voce tare, să îți notezi ideile principale undeva sau sa subliniezi pe caiet ce ți se pare important (eu folosesc markere colorate), orice crezi că ar fi mai bun pentru tine. Odată ce ai in fata ta structurat totul în bucăți mai mici totul o să ți se pară mult mai clar și o să îți fie mult mai ușor să asimilezi, ba chiar nici nu o sa mai pară atât de mult. Mult succeswinking

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Învață și tu ce de folos și important, selectează ce e important

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează