|

1. Daca Dumnezeu ar exista, de ce nu il distruge el pe diavol?

2. Daca Dumnezeu si-a trimis fiul si anume pe Iisus sa se rastigneasca pentru pacatele noastre si sa deschida portile raiului, atunci de ce fiul Sau nu a aratat al cui fiu este printr-un miracol evident pentru ochii oamenilor? De ce Dumnezeu, ca un tata iubitor ce pretinde ca este, a permis ca insusi fiul sau sa fie supus unor asemenea torturi si, prin atotputernicia Sa, nu i-a inlesnit situatia?

15 Raportează Evaluează
15 răspunsuri:
| a răspuns:

Pentru ca pe diavoli ii asteapta ceva mult mai rau decat sa fie distrusi si sa nu mai existe deloc. O sa incerc sa iti explic in cateva cuvinte cat de naspa este a 7-a munca a iadului ''A şaptea muncă este gheena, adică focul cel nestins, care este cea mai grea dintre toate, de acela se tem şi dracii. Că ei se rugau Mântuitorului... Te ştim pe Tine cine eşti, Fiul Celui Preaînalt; Te rugăm nu ne trimite pe noi în gheena! Acolo este foc nestins, nu este foc cu lemne aprinse, ci arde cu urgia mâniei lui Dumnezeu negrăită, către cei păcătoşi.Acest iezer de foc de care spune la Apocalipsă, care nu are fund în veacul veacului, arde şi pe toate duhurile cele rele şi le chinuieşte în vecii vecilor.''
2. Pentru ca nimeni nu va ajunge la Tatal decat prin Fiul. ''Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică.'' Sa stii ca Iisus a facut multe minuni, a vindecat bolnavi, a mers pe apa si multe altele care pe tine poate nu te impresioneaza dar aceste minuni au fost suficiente ca sa faca pe oamenii din acele vremuri sa creada in Iisus Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Omul e cel care tine vie ''flacara raului''
2. Dupa biblie chiar duhul sfant al lui Dumnezeu vine si spune ''Asta e fiul meu preaiubit''.
Cum spui tu, Dumnezeul ca tatal iubitor si-a trimis fiul pentru ragstarnire, deoarece este un tata iubitor si ne iubeste si pe noi.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Diavolul nu se lupta cu Dumnezeu, ci cu oameniiwinking aci e lupta ta... oamenii au ajuns sa cunosca cine este Fiul lui Dumnezeu, dar multi nu l-au primithappy
Numai Isus ne putea rascumpara; alt pret nu putea fi platit; chinurile Sale, ne sunt un exemplu; sa nu mai oftam la toate problemele, pentru ca insa n-am ajuns la moarte...si inca moarte de cruce

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru 4b):

Si pentru ca Dumnezeu sa ne faca viata mai usoara de ce nu ne inlesneste lupta biruindu-l el pe diavol?
Si ba da, doar e Dumnezeu atotputernic, omniscient, omnipotent putea de exemplu sa nu isi trimita FIUL sa moara, ci sa faca o minune impotriva celor ce il chinuiau pe cruce si sa le arate cine este el, eventual sa il scape de chin! Pai daca Dumnezeu asta ne iubeste, ce fel de tata si-ar trimite fiul sa fie chinuit? Mie-mi pare cam sadic.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raspunsul e simplu:pentru ca dumnezeu este iubire!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca el l-a creat!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aceasta intrebare poate avea mult mai multe raspunsuri decat oameni pe planeta. Raspunsul meu ar fi:
Totul in univers trebuie sa aiba un echilibru, astfel, nu poate exista bine fara rau si nici rau fara bine. Gandeste-te. Daca totul in lume ar fi lapte si miere care ar mai fi rostul de a trai, nu ai nici un obstacol peste care sa treci, nu ar mai exista provocari, aventuri; totul ar fi extrem de plictisitor. Pana la urma ar disparea omenirea. Daca o luam pe celalat versant, adica daca ar fi numai rau, peste tot am gasi violenta, omucideri, sadicitate, genocid si pana la urma rasa umana ar disparea. Astfel: Dumnezeu nu il distruge pe diavol caci ar strica echilibrul natural.
In legatura cu a doua intrebare: Isus a patimit pentru pacatele noastre, care au inclinat balanta echilibrului inspre rau, a ispasit prin suferinta lui tot ce trebuiau sa ispasesca ceilalti. Divinitatea (Adica Dumnezeu in trei persoane) a hotarat sa egaleze balanta. Tatal Dumnezeu nu a usurat osanda Fiului deoarece balanta ar fi ramas inclinata in partea neagra.
Vezi tu, in lumea asta guverneaza un echilibru: Raul care incearca sa incline balanta in favoarea lui si Binele care incearca sa o mentina in echilibru.

Referitor la faptul ca stiinta are mai multe dovezi care inclina spre uitarea bibliei si invataturilor Bisericii. Da sunt de acord cu faptul ca nu Dumnezeu a creat omul asa cum il vedem astazi. Dar materia din care a luat fiinta universul? Materia dinaintea BIG BANG-ului cine a creat-o? Vezi tu? Eu sunt de acord cu stiinta, pana la origini. Aici pentru mine intervine divinitatea.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Se pare ca am omis o intrebare de-a ta. De ce nu a aratat lumii intregi cine este El (ma refer la ISUS) printr-un miracol evident? Pai gandeste-te putin: Daca toti si-ar fi dat seama ca EL este Dumnezeu, ar mai fi patimit sa ne rascumpere noua pacatele?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Pentru ca nu exista bine fara rau, asa cum nu exista nici lumina fara intuneric. Omul este liber sa aleaga iar daca divinitatea ar distruge raul atunci liberul arbitru ar fi eliminat din start.

2. Pentru ca astfel ne-a oferit, din punctul meu de vedere, sacrificiul suprem. Nimic nu e mai dureros pentru un parinte decat sa isi vada fiul suferind, ne-a demonstrat ca noi, creatia lui, suntem mai presus de orice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Pentru ca tu sa inveti religie si sa intelegi adevarata natura a lui Dumnezeu si maretul lui plan pentru omenire si univers.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

1) pentru a nu te constrage
2) Mantuitorul a facut foarte multe minuni evidente. Daca ai fi avut curiozitatea sa deschizi Biblia ai fi vazut asta.
3) Din acelasi motiv pe care l-ai spus si tu adic pentru ca L-a trimis pe Pamant pentru a deschidr portile Raiului.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu am mai stat sa citesc toat comm dar o sa-ti rapund si eu. Soarta diavolului este aceeasi cu a oamenilor nemantuiti, adica iazul de foc si pucioasa
Ap 20:10 Şi diavolul, care-i înşela, a fost aruncat în iazul de foc şi de pucioasă, unde este fiara şi prorocul mincinos. Şi vor fi munciţi zi şi noapte în vecii vecilor.
Cat despre a doua intrebare, eu am impresia ca de fapt tu nu ai citit Biblia, care este plina de ceea ce noi numim minuni, dar pentru Dumnezeu sunt banalitati: inmultirea painilor, vindecarea bolnavilor, a indracitilor si poate cea mai evidenta minune, cea a invierii lui Lazar. A mai fost si fica lui Iair care a fost inviata etc. Daca astea nu sunt miracole evidente atunci care sunt acelea?
Mat 26 52 Atunci Isus i-a zis: „Pune-ţi sabia la locul ei; căci toţi cei ce scot sabia de sabie vor pieri.
Gen 9.6; Apoc 13.10;
53 Crezi că n-aş putea să rog pe Tatăl Meu, care Mi-ar pune îndată la îndemână mai mult de douăsprezece legiuni de îngeri?
2Imp 6.17; Dan 7.10;
54 Dar cum se vor împlini Scripturile care zic că aşa trebuie să se întâmple?"

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru ca esti o retardata mica.
Cand ai sa devii o retardata mare, tot proasta o sa fii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru BigBang33):

De ce ai parerea asta despre mine? Retardata sigur nu sunt, drept dovada nu invat la o scoala pentru copii cu handicap. Momente de prostie am si eu, ca tot omu'. Deci pana la urma de ce ma jignesti?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Salut, sincer...asta e o intrebare la care nici un pamantean nu ar putea sa-ti ofere un raspuns concret. Probabil ca vei auzi numa raspunsuri diferite atunci cand adresezi o intrebare de genu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează