|

1) Iubirea nu face rau aproapelui; iubirea este deci implinirea legii. (Romani 13:10)2) Dragostea indelung rabda; dragostea este binevoitoare, dragostea nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. (Corinteni 13, 4)3)Iar nadejdea nu rusineaza pentru ca iubirea lui Dumnezeu s-a varsat in inimile noastre, prin Duhul Sfant, Cel daruit noua. (Romani 5:5)4)Dragostea sa fie nefatarnica. Urati raul, alipiti-va de bine.

In iubire frateasca, unii pe altii iubiti-va; in cinste, unii altora dati-va intaietate. (Romani 12:9-10)5)Pe Dumnezeu nimeni nu L-a vazut vreodata, dar de ne iubim unul pe altul, Dumnezeu ramane intru noi si dragostea Lui in noi este desavarsita.

Care este parerea voastra?happy Cum le explicati? Si daca puteti sa imi spuneti, care v-a placut cel mai mult?happy

6 Raportează Evaluează
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Corinteni 13. Dragostea a fost turnata in noi prin Duhul Sfant, iar dragostea este de la Dumnezeu. Am mai vorbit o data despre traducerea greceasca a Bibliei in care se regasesc 4 tipuri de dragoste.: Eros(dragostea pasionala dar orgolioasa), Philia(dragostea prieteneasca), Storge(dragostea dintre parinti si copii) si bineinteles Agape, dragostea dumnezeiasca prezentata in Corinteni 13. Dumnezeu e dragoste, Dumnezeu e bunatate, Dumnezeu e adevar, e viata.Nu este vorbire mai frumoasa,mai luminoasa,si mai mangaietoare,ca vorbirea despre dragoste si adevar. Apostolul Pavel scrie foarte clar,prin Duhul Sfant,ca Proorociile se vor sfarsi,limbile vor inceta,cunostinta va avea sfarsit,dar dragostea nu va pieri niciodata. Vesnic tanara,vesnic frumoasa,vesnic puternica - aceasta-i dragostea dumnezeiasca. Fie ca indemni la dragoste,fie ca vorbesti despre dragostea lui Dumnezeu si dragostea fata de oameni,vorbirea aceasta este cea mai dulce. Apostolul Pavel ii scrie tanarului Timotei urmatoarele: "Tinta poruncii este dragostea,care vine dintr-o inima curata, dintr-un cuget bun, si dintr-o credinta neprefacuta. Unii, fiindca s-au departat de aceste lucruri, au ratacit si s-au apucat de flecarii."(1 Tim.1:5-6). Tinta pe care trebuie s-o ajunga un alergator,este sfarsitul alergarii si intrarea in odihna. Dragostea este tinta tuturor poruncilor lui Dumnezeu,cuprinse in intreaga Scriptura. Dragostea,nu va pieri niciodata. Domnul Isus, Fiul lui Dumnezeu, S-a jertfit pentru readucerea in unitatea Imparatiei lui Dumnezeu, tot ce a despartit diavolul, prin pacat. Asa gasim scris in Ioan 11:52, ca Domnul Isus a murit pentru ca "sa adune intr-un singur trup pe copiii lui Dumnezeu cei risipiti." Si a facut lucrul acesa, pentru ca,asa cum El Insusi a spus, "atat de mult a iubit Dumnezeu lumea, ca a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede in El, sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica."(Ioan 3:16). Aceasta este Dragostea lui Dumnezeu si jertfa Domnului Isus, adusa in locul nostru,pentru...2014 - 4188 + Vezi răspunsul întreg

5 răspunsuri:
| a răspuns:

Se refera ca este un mincinos cel care crede ca-L iubeste pe Dumnezeu pe care nu-L vede, iar pe aproapele pe care-l vede il uraste

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Hmm...la asta dai de gandit. Este adevarat. Pe aproape nu il poti iubi decat daca iti e ruda sau ceva. Nu tot timpul il poti iubi. Doar Dumnezeu ne iubeste pe toti. De ex, nici eu, nu iubesc toti oamenii. E adevarat, ii iubesc ca suntem unici, dar depinde acum... unii pentru mine chiar nu. Care sunt agasanti si enervanti nup.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

(ErrorFound 00:01) "Pasajele biblice ascund frica de vesnicia nimicului." Ce ai vrea sa-ti spun?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Apropo, lasa-mi pe privat o adresa de mail sau facebook sa vorbim despre ceea ce m-ai intrebat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează