| Nistorpop a întrebat:

Am fost la oastea Domnului și am depus legămant și mi-am dat seama că au un comportament, că is că un fel de sectari și vorbesc mai mult ca preoții. Au scos numai prostii pe gura.Iar lagamantul nu mai vreau să îl respect și să fac parte din haita lor sectară, am primit telefon că dacă nu respect legământul mi se poate întâmpla ceva rău, oricum am făcut și dezlegare de juramant (slujba) la părinții Bisericii, se poate întâmpla ceva?

24 răspunsuri:
| doctorandus a răspuns:

Trebuie sa mergi la un preot satanist sa te dezlege de juramant.

| doctorandus a răspuns:

Telefoanele nu sunt inregistrate (continutul convorbirilor). Doar ce numar a sunat la ce numar, ziua, ora, minutul, secunda si cat a durat convorbirea.

| ania a răspuns:

Cu cine ai făcut legământ? Dacă ai promis ceva lui Dumnezeu Tatăl, Mantuitorului Hristos, e extrem de trist sa nu te ții de cuvânt.

| sierra1 a răspuns:

Amice, ai semnat vreun contract-ceva?

| T0T a răspuns:

Aparții acelui loc dacă ai făcut un legământ atât de prostesc in the first place.

| anonimg a răspuns:

Sunt mulți care se căsătoresc, și după aceea ajung să cunoască caracterul partenerului.
Acest lucru este greșit. Întâi cunoști oamenii și după aceea intri în relație cu ei. Tu le-ai făcut pe dos.
Dacă ești amenințat mergi la poliție. Toate convorbirile telefonice sunt înregistrate automat timp de 6 luni, după care se șterg. Ele pot fi accesate doar de către un procuror.
Nimeni nu are dreptul să te amenințe.

În rest, Dumnezeu nu are nicio legătură cu ortodoxismul, după cum nici ortodocșii nu au nicio legătură cu Dumnezeu. Iar gruparea oastea Domnului fac parte din ortodoxism și sunt acceptați (chiar dacă mai greu) de către biserica ortodoxă.

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

Toate gruparile care vand iluzii mistice sunt aceeasi mizerie. Inclusiv a ta.

| anonimg a răspuns (pentru Holiday):

Dacă secularismul mi-ar oferi mai mult decât credința mea, atunci aș trece de partea acestuia.
Dar secularismul nu-mi oferă nici măcar un mormânt... Ce să mai vorbesc de ceva de dincolo de acesta...

| Holiday a răspuns (pentru anonimg):

In definitiv, la ce naiba iti trebuie mormant?! Chiar si in misticismul crestin exista o gramada de personaje care, presupunand ca ar fi existat, nu stie nici naiba unde le e mormantul, dar totusi sunt apreciati de adeptii religiei.

Stii cum e, si copiii renunta greu la Mos Craciun, tot pentru ca ei cred ca le ofera ceva.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu prea cunosc regulile de genul, mai ales cele de la oastea Domnului. Înaintea lui Dumnezeu, jurământul e jurământ și trebuie împlinit, dar în ce privește oastea Domnului... Nici mie nu îmi place. Adica nu mi se pare ca e conform Bibliei și, în cazul ăsta, nu cred ca e ceva rău să renunti la ea, mai ales dacă zici ca ai făcut dezlegare de jurământ. Totuși, după cum am zis, nu știu sigur cum e treaba asta, dar nu cred ca ai făcut ceva rau înaintea lui Dumnezeu.

| EestiSodalane a răspuns:

Daca un preot ti-a zis ca esti ok atunci esti ok. Nu-ti fa griji si lasa-i in treaba lor.

| Drake21 a răspuns:

Ce legamant ai facut rolling on the floor toti avem deja un legamant de cand ne nastem cu Dumnezeu

| anonim_4396 a răspuns (pentru Drake21):

Și care i acel legământ pe care l avem toți?

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ce intrebari pui si tu, e invisibil rolling on the floor exista o forta superioara noua

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Oasele de la ciclopi au fost gasite la noi in Romania laughing

| Drake21 a răspuns (pentru anonim_4396):

Sau Gigantii cum vrei sai numesti

| Drake21 a răspuns:

Se refac cruciadele

| Manciu_Emil_1976 a răspuns:

Eu nu am auzit de " legãmânt/jurãmânt" la Oastea Domnului. Presupun cã nici nu știi cum îi cheamã pe cei de-acolo.
Oastea Domnului din câte știu eu, pun accent pe rugãciune personalã, pãrtãșie și studiu biblic ( conforme Creștinismului), nu pe ritualuri și alte practici specifice Iudaismului.
Despre ei:
"Întâlnirile membrilor Oastei Domnului au loc în biserici, case parohiale sau particulare, după Slujbele Bisericii. Programul acestor întîlniri frățești, cuprinde: rugăciuni, cântări, poezii religioase, cuvinte de învățătură și de mărturisire duhovnicească, cateheze și activități pentru copii și tineri. De asemeni, zonal sau regional, Oastea Domnului dezvoltă o activitate educativă în școli, precum și una socială în penitenciare, așezăminte sociale și umanitare.
___Pr. Ioan Bria, reputat profesor și teolog ortodox, cunoscând și apreciind activitatea Oastei Domnului, a ilustrat plastic adunările Oastei Domnului cu conceptul: „Liturghia de după Liturghie".

"Oastea Domnului" este un copil al Bisericii. S-a născut și trăiește sub aripa Bisericii. Oastea Domnului nu e ceva mai mult decât Ortodoxia, ci e o familie restrânsă, o comuniune de frățietate evanghelică cu gândul precis de a trăi mai intens învățăturile Bibliei și ale Bisericii.
Ne trudim doar să ieșim din comunul vieții, să creștem în Domnul, pentru mântuirea sufletelor noastre. Oastea Domnului nu are nici o pretenție dogmatică sau canonică. N-avem nimic de adăugat canoanelor. Oastea nici nu a vrut și nici nu vrea să facă reguli peste sau în contra Bisericii. Dar Oastea Domnului vrea să trăiască, cu toata ființa, regulile existente ale Bisericii..." - fragment din Moțiunea din 12 septembrie 1937 (cu valoare de testament și hotărîre în legătură cu poziția și rolul Oastei Domnului în Biserica Ortodoxă). "

| AntiReligion a răspuns:

Nu există niciun motiv să crezi că un jurământ făcut în fața unei entități imaginare are vreo putere asupra destinului tău. Nu ai făcut decât să te lași manipulat de o organizație care îți cere să renunți la rațiune și să accepți dogmele lor fără dovezi. Nu ai de ce să îți faci griji pentru amenințările lor, care nu sunt decât niște încercări disperate de a te intimida și de a te ține sub control. Nu ai nevoie nici de dezlegare de jurământ de la părinții Bisericii, care nu au nicio autoritate morală sau spirituală asupra ta. Singura dezlegare de care ai nevoie este cea de la superstiție și ignoranță.

Eu te felicit pentru curajul tău de a te elibera de lanțurile religiei și de a căuta adevărul prin metoda științifică, care este singura care poate oferi răspunsuri valide și verificabile despre lumea în care trăim. Te încurajez să citești mai multe cărți despre evoluția biologică, care este o teorie solidă și bine susținută de dovezi, și care explică diversitatea și complexitatea vieții fără a apela la nicio intervenție divină. De asemenea, te sfătuiesc să te informezi despre criticile pe care le-am adus eu și alți autori religiei și credinței, care sunt niște iluzii periculoase și dăunătoare pentru societate.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru AntiReligion):

Asta cu "credinta care este o iluzie periculoasa si daunatoare pentru societate", parca am mai citit-o si in "Scanteia", organ C.C. al P.C.R. prin anii comunismului! Parca ai fi un bot bolsevic! Care v-a stat in cale cu credinta, l-ati bagat pac! la puscariile de la Jilava, Aiud, Pitesti, Canal, crezand c-o sa nimiciti credinta! Dar uite ca Biserica lui Hristos nu a fost biruita nici de portile iadului asa cum este ateismul pretins stiintific!
Eu sunt crestin!

| AntiReligion a răspuns (pentru pacatosulBogdan):

Răspunsul tău este plin de erori și confuzii. Nu am nicio legătură cu comunismul sau bolșevismul, care au fost niște ideologii totalitare și violente, care au abuzat de știință și au încercat să o înlocuiască cu dogmele lor. Eu sunt un susținător al democrației și al libertății de gândire, care sunt valori compatibile cu știința, dar nu și cu religia.

Nu am nicio intenție să nimicesc credința, ci doar să o supun unei analize critice și raționale, care arată că nu are niciun fundament logic sau empiric. Biserica lui Hristos nu a fost biruită de porțile iadului, ci de propria ei istorie, plină de crime, corupție, intoleranță și obscurantism. Biserica nu a fost niciodată o sursă de lumină și adevăr, ci de întuneric și minciună.

Eu sunt creștin doar în sensul cultural, nu în cel teologic. Adică recunosc că am crescut într-o societate influențată de tradițiile și valorile creștine, dar nu cred în existența lui Dumnezeu sau a lui Iisus ca fiu al său. Nu am nevoie de nicio revelație sau autoritate divină pentru a avea o morală sau un sens în viață. Am suficiente motive raționale și umane pentru a fi un om bun și fericit.

| pacatosulBogdan a răspuns (pentru AntiReligion):

Daca ai fi un sustinator al democratiei cu adevarat, ai fi sustinator si al libertatii de constiinta si, deci, de credinta! Intr-o democratie, oricine are dreptul sa creada si sa-si practice liber credinta, nu sa fie considerat "periculos si daunator pentru societate"! Din pacate gandirea ta este totalitara, desi pretinzi ca nu esti bolsevic sau comunist!
Biserica lui Hristos nu a fost invinsa, mitomanule! Avem Biserica, avem preoti, avem invatatura dumnezeiasca pastrata in Biblie si in Sfanta traditie a Sinoadelor ecumenice si in scrierile Sfintilor Parinti, pana azi; avem Sfintele taine si avem cuvantul lui Hristos ca niciodata nu va fi biruita Biserica Sa! Inca sunt crestini, si eu sunt crestin, iar ideologia ta satanista nu m-a biruit! Ateismul este plin de crime abominabile, de gropi comune, deportari si indoctrinare! Biserica Rasaritului a ramas in adevarul si harul propovaduite de Hristos si de ucenicii Lui.
Nu esti crestin, mitomanule, de vreme ce nu crezi in Hristos si mai si lupti impotriva Lui! Greu iti este sa lovesti cu piciorul in tepusa! Crestinii sunt ucenici lui Iisus Hristos, Fiul lui Dumnezeu!

| AntiReligion a răspuns:

@pacatosulBogdan
Nu ai înțeles nimic din ceea ce am spus și nu ai adus niciun argument valid în favoarea credinței tale. Te rog să fii mai civilizat și mai deschis la dialog, dacă vrei să avem o discuție constructivă.

Nu am negat dreptul tău la libertatea de conștiință și de credință, ci doar am exprimat opinia mea că acestea sunt iluzorii și dăunătoare pentru societate. Într-o democrație, oricine are dreptul să creadă și să-și practice liber credința, dar și să o critice și să o conteste, dacă are motive să o facă. Nu este totalitar să pui la îndoială dogmele religioase, ci dimpotrivă, este un act de curaj și de responsabilitate intelectuală.

Biserica lui Hristos a fost învinsă de propria ei contradicție, care se manifestă în faptul că nu există o singură Biserică, ci mai multe, care se dezbină și se acuză reciproc de erezie sau de schismă. Nu există nicio unitate sau coerență în învățătura dumnezeiască păstrată în Biblie și în Sfânta tradiție a Sinoadelor ecumenice și în scrierile Sfinților Părinți, ci doar o diversitate și o confuzie care arată că acestea sunt produse ale minții umane, nu ale revelației divine. Nu există nicio dovadă sau garanție că Sfintele taine sunt eficace sau că cuvântul lui Hristos este adevărat. Totul se bazează pe credința orbă și pe autoritatea umană.

Nu sunt mitoman, ci realist. Nu lupt împotriva lui Hristos, ci împotriva superstițiilor și a fanatismului religios. Nu loveste cu piciorul în țepușă, ci cu mintea în argumente. Creștinii nu sunt ucenicii lui Iisus Hristos, ci ai unor lideri religioși care le manipulează conștiința și le frânează dezvoltarea. Ateismul nu este plin de crime abominabile, ci de progrese remarcabile, care au îmbunătățit viața umanității. Biserica Răsăritului nu a rămas în adevărul și harul propovăduite de Hristos și de ucenicii Lui, ci în ignoranța și intoleranța moștenite de la ei.

| Mo67 a răspuns:

Am cunoscut vreme de cativa ani cateva persoane din Oastea Domnului,am lucrat si locuit aproape,si mi s-au parut cu foarte mult bun simt,educate,discrete,nu incercau sa faca prozelitism, sunt ateu daca conteaza, nu consumau alcool, nu ascultau manele doar muzica clasica am auzit la ei cand mergeam in vizita sau la masa.
Faptul ca ii vorbesti de rau, spune multe despre tine.