| florinmarius20 a întrebat:

Ati facut rau vreunei persoane vreodata? De ce? Sunteti ateu sau credincios?

Răspuns Câştigător
| PlayWithMe a răspuns:

Nu am facut rau nimanui, dar trebuie sa recunosc ca fiecare are o parte intunecata in el, chiar daca este credincios si asteapta momentul pentru a se dezlantui.

15 răspunsuri:
| EmaS a răspuns:

Daca am putut sa fac un bine l-am facut cu placere, insa rau nu am facut niciodata nimanui cu buna stiinta.

| Arthur a răspuns:

Prietene, în fiecare dintre noi se ascunde şi binele şi răul dar acţiunile noastre sunt legate de autocontrol.
Pentru atei, legat de faptul că omul este considerat o fiinţă a neantului iar existenţa personală nu este strict necesară pentru ceilalţi, acest rău nu ar avea prea mare importanţă indiferent de măsura acelui rău.
La credincioşi ai o mică problemă pentru că faci confuzie între creştini şi aparţinători ai altor religii. Chiar în Vechiul Testament există Legea Talionului cu acel : " Ochi pentru ochi, dinte pentru dinte! " vs " Atunci cand primesti o palma, sa intorci si celalalt obraz " din Noul Testament şi completat cu " Cine duce pe altii in robie, va merge si el in robie, cine ridica sabia, de sabie va pieri..." Apoc. 13:10.
sau religia credincioşilor musulmani care se bazează pe impunere prin sabie, ihad bil yad (jihadul prin acţiune) şi Jihad bis saif (jihadul cu sabia), Sharia etc.
Budismul duce la extrem această idee religioasă prin non-violența față de orice formă de viață.
Toate cele bune!

| Inferno a răspuns:

"Ati facut rau vreunei persoane vreodata?"
Dar tu de ce crezi ca traiesc?

| CredintaSperantaIubire a răspuns (pentru Inferno):

Viata fiecarui om este un dar ce i s-a incredintat de catre Dumnezeu, Tatal nostru Ceresc, un talant ce trebuie sa fie exploatat pentru folosul omenirii, caci cea mai mare lucrare ce o poate face omul pe pamant este a se ingriji de sufletul sau si al aproapelui sau(orice om din lume).
Menirea noastra pe pamant este sa ne iubim unii pe altii, sa avem grija unii de altii si sa ne ajutam unii pe altii.
Cum om fara pacat nu exista, cu siguranta, toti am facut rau cuiva odata, poate in mod inconstient, poate din greseala, chiar si cu un cuvant, cuvintele sunt ca niste cutite in inima.
Mantuitorul Hristos spune:"Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac." Insa mai rau este cand omul este constient de raul pe care-l face si cu toate acestea merge inainte din placerea de a face rau si nu are regrete si nimic nu-l mai intoarce, dar cred ca majoritatea suntem inconstienti cand facem ceva rau, cum spune si Domnul nostru Iisus Hristos.
Omul a fost creat liber, avem libertatea de a alege intre bine si rau si avem nevoie de Dumnezeu intr-o lume in care exista si raul.
Einstein spunea:" Frigul este absenţa căldurii/ Întunericul este lipsa luminii/Răul este absenţa lui Dumnezeu în inimile oamenilor, este absenţa dragostei, omeniei şi credinţei. Dragostea şi credinţa sunt ca lumina şi căldura. Ele exista. Absenţa lor dă naştere răului".
Nu realizam ca viata noastra este scurta si ca a iubi este de fapt menirea noastra, pentru ca iubirea este mai presus de orice in lume.

NOname
| NOname a răspuns:

Puerilă...atât întrebare, cât şi răspunsul câştigător.
E ca şi cum ai întreba "aţi respirat vreodată?" şi să ţi se răspundă "vai, nu, eu, cum să respir?".

Până şi faptul că tu ai ce mânca, înseamnă că altcineva are mai puţin. Aşadar, simpla ta existenţă este dăunătoare pentru altcineva.
Totul depinde de perspectiva din care sunt privite lucrurile.

Sau mai ţii tu minte pe câţi ai făcut să plângă de-a lungul copilăriei? Să nu fim ipocriţi!

P.S. Doar sunt.

| florinmarius20 explică (pentru NOname):

"Aşadar, simpla ta existenţă este dăunătoare pentru altcineva." Vedeti, dvs. ateii priviti lucrurile distructiv, insctinctiv, primitiv fara sa realizati ca moartea inseamna neutralizare definitiva din perspectiva ateista.
Credinciosii au un plus pentru ca desi fac rau mizeaza pe faptul ca victima are viata vesnica in schimb ateii realizeaza ca victima va fi nimicita si totusi nu au nicio ezitare desi constientizeaza acest fapt.

| florinmarius20 explică (pentru NOname):

Exact ce banuiam, gandirea necredinciosilor se bazeaza pe Legea Junglei.

| NOname a răspuns (pentru florinmarius20):

Înainte de a-ţi baza o întreagă teorie (cam haotică şi fantasmagorică, dacă mă întrebi) pe o supoziție, începând cu "dvs. ateii", asigură-te că te adresezi unui ateu.

| florinmarius20 explică (pentru NOname):

In mare parte am studiat utilizatorii si asta am constatat atat la dvs. cat si la utilizatorul "inferno".

| Inferno a răspuns (pentru florinmarius20):

Ce treaba ai ma cu mine de-mi pronunti numele?

| Thunderstruck a răspuns:

N-ai cum sa nu faci rau vreunei persoane.Fie ca vrei fie ca nu.De exemplu esti politist, opresti un camion plin cu droguri, ai ajutat lumea sa scape de niste droguri, dar pe ala care transporta drogurile l-ai distrus. Daca am facut rau, imi pare rau. Sunt ateu.

| florinmarius20 explică (pentru Thunderstruck):

Dar de ce la dvs. apare "raspuns utilizator suspendat"?

| Thunderstruck a răspuns (pentru florinmarius20):

Ca sunt suspendat pe motiv ca sunt ateu.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Poate am făcut, involuntar, nu știu, deci fără rea intenție. Un "rău" enorm n-am făcut nimănui, asta sunt sigură. Suntem oameni, mai greșim, dar greselile sunt minore (nu spun că nu ar exista si greșeli majore). Important e să ne recunoaștem greșeala, știi cum se zice: greșeala recunoscută e pe jumătate iertată. Însă iartă doar cei buni, cei răi... poartă la nesfârșit mânia în suflet.
Atee? Nici vorbă.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Intrebarea, cel putin partial este retorica.Numai in primii ani din viata,este posibil sa nu faci rau cuiva,in rest... Acum, si intelesul "raului"este relativ. Sunt multe situatiile in care tu intentionezi sa faci bine, iar respectivul il considera drept rau, Ex.:interzici unui copil sa fumeze, cunosti ca cineva a furat si il reclami pagubasului, etc.Nu vad insa ce legatura au toate acestea cu ultima intrebare?

Întrebări similare