| mariaalessandra a întrebat:

Buna!
astazi, doamna de religie ne-a spus ca teoria lui Darwin este gresita si ne-a povestit si noi am raspuns si asa mai depate.Eu,de fapt cam toata clasa stia asta deja.Eu cred in teoria ca Dumnezeu a creat lumea, dar ma intreb ce-i cu oasele acelea de hominizi...(de Homo erectus nu poti spune ca-i maimuta...)
Doresc raspunsuri de la crestini-ortodocsi.
Ofer fundita!
O seara buna!

Răspuns Câştigător
| Strikey a răspuns:

Bravo,mariaalessandra! Cand ai specificat ca vrei raspunsuri de la crestini-ortodocsi. Si spun asta, fiindca ORTODOXIA e purul adevar.

In legatura cu oasele alea. Fiecare rasa a oamenilor cu fiecare cultura si alimentatie si tot felul de traditii sunt diferite.
Ce vreau sa spun e ca oasele alea sunt oase de niste africani de diferite culturi. De exemplu chiar recent am vazut un documentar despre un trib in care copiii lor la cateva luni le infasura din jur imprejurul capului o fasa ceva si dupa cateva luni le-o dadea jos si capul devenea oval, malformat. Si apoi mai sunt si unele triburi in care isi maresc gatul si isi pun inele la gat (cred ca ai vazut si tu). Ei acestea sunt doar 2 exemple. Acele oase probabil sunt al unui trib care munceau mult si s-au dezvoltat oasele si sunt si unii care au maxilarul mai dezvoltat fiindca mesteca mult.

In fine, cine poate sa inteleaga ce a facut Charles Darwin. Atat stiu ca el a murit cu Biblia in mana pe pietul lui.

Oricum, se stie de foarte mult timp ca oamenii au o imaginatie foarte vasta si bogata. Dar tin sa iti spun ca imaginatia asta e de la diavol.

Uita-te la copiii in ziua de azi, de asemenea si la adulti. LE ESTE MAI USOR SA CREADA IN MAIMUTE, IN EXTRATERESTRII, IN BING BANG, IN BUDA, IN MOHAMED ETC, ETC, DECAT IN IISUS HRISTOS CARE A VENIT PE PAMANT FOARTE SMERIT FIIND NASCUT INTR-O PESTERA SARACA. SI IISUS HRISTOS NU S-A INALTAT PE EL SPUNAND CA EL A DESCOPERIT ADEVARUL SI SPUNAND DOCTRINE FALSE SAU STIU EU CE. NU, EL A SPUS CA VINE IN NUMELE TATALUI LUI SI PUTEREA LUI O ARE DE LA DUMNEZEU TATAL.

Hai mai fratilor, chiar asa am ajuns?

Hristos a inviat si invie in fiecare zi prin sfanta Liturghie. Amin!

19 răspunsuri:
| William a răspuns:

Se pare ca asa arata lumea acum multe mii de ani. Doar pentru ca nu sunt ca noi nu inseamna ca sunt jumatate maimute jumatate oameni.

| Inferno a răspuns:

Adevarul este ca teoria lui Darwin este adevarata, asta spun doar pentru a putea sa-ti explici nenumaratele contradictii ce vor aparea. Deocamdata nu esti prea bine documentata si totusi deja au aparut cateva neclaritati, hominizii. Daca ai sa incerci sa le rezolvi excluzand evolutionismul, nu ai sa faci decat sa le maresti numarul.
Stiinta (aici intrand si problema hominizilor) este incompatibila cu o divinitate descrisa in Biblie.
Ce poti face tu pentru a impaca religia cu stiinta?
Primul lucru ar fi sa gasesti o alta interpretare biblica, una care sa fie compatibila cu stiinta.
P.S: Profesoara ta este o fanatica religioasa si ar trebui reclamata, fundamentalismul religios nu are ce cauta in scoli.

Răspuns utilizator avertizat
| Thunderstruck a răspuns:

Ascultand doar parerea profesoarei tale si doar a crestinilor de pe acest site te afunzi in ignoranta.

| RAY a răspuns:

Evolutia este evidenta si nu mai necesita explicatii. Dar care sunt implicatiile acesteia?

Inca de cand primul hominid s-a ridicat in doua picioare, cavitatea nazala a evoluat mai incet decat abilitatile de locomotie, iar acest lucru a dus la diverse probleme ale sinusurilor.

In timp, am acumulat multe probleme si modificari fiziologice, ducand la aparitia sughitului, a durerilor de spate, sau riscul marit de innecare cu mancare. Corpul uman este departe de perfectiune, insa, dupa cum vom vedea, faptul ca am iesit din mecanismul selectiei naturale ne-a lasat si mult bagaj nefolositor.
Celulele

Perfectia "intamplatoare"

Acum miliarde de ani, primul organism unicelular, datorita unor evenimente incredibile, avea sa dea nastere tuturor plantelor si animalelor de pe Pamant, inclusiv a noastra.

Prin procesul numit endocitoza, o celula a fost inghitita, imperfect, de o alta. Prada a devenit mitocondrie si s-a ocupat de producerea energiei, iar pradatorul reprezinta partea de invelis si nucleul. De obicei, aceasta simbioza veche s-a petrecut pe cale amiabila. Dar adesea, mitocondria si celula care o inconjoara incep sa se lupte. Rezultatul este boala numita miopatie mitocondriala.

Aceasta nu e doar istoria celulelor noastre, si la plante intalnim acelasi scenariu. Clorofila, esentiala in procesul de fotosinteza, este de asemenea, victima a endocitozei.
Sughitul

Incepand cu primii pesti, sau amfibienii atunci cand intrau in apa, trebuiau sa poata respira fara a se inneca.

Amfibienii trebuiau sa poata respira doar cand ieseau la suprafata apei, sau cand ieseau pe mal. Pentru a face acest lucru, a aparut o reguine a laringelui numita glota, ce inchidea calea spre plamani atunci cand se aflau sub apa. Noi, descendentii acestor animale, am ramas cu vestigii, incluzand sughitul. Atunci cand sughitam, ne folosim de niste muschi primitivi pentru a inchide rapid glota. Sughitul nu mai serveste la nimic, insa inca persista fara sa ne provoace rau. Este dificil sa ne oprim din sughitat deoarece intregul proces este controlat de o parte a creierului care a evoluat cu mult timp inaintea regiunii responsabile pentru constiinta, asa ca oricat am incerca, nu putem controla direct acei muschi.
Durerile de spate

Coloana vertebratelor patrupede a evoluat in asa fel incat sa sustina greutatea intestinelor si altor organe. Insa primii hominizi au inceput sa mearga in doua picioare: acest lucru oferea multe avantaje, puteau vedea la distante mai mari, isi eliberau celelalte doua membre pentru a le folosi la alte lucruri (de ex. pentru dezvoltarea de unelte). Asta a adus modificari coloanei vertebrale, de la forma de arc, in forma de "S". Aceasta forma nu e proiectata pentru a sustine greutatea si adesea, ne poate aduce dureri consistente de spate.
Hernia

Datorita trecerii la mersul biped, au aparut si alte probleme, precum hernia. In pozitie verticala intestinele nu sunt sustinute la fel precum in pozitie orizontala. Hernia de disc poate fi de asemenea, cauzata tot din acest motiv. Discul intervertebral care leaga vertebrele se pot distruge sau se degenereaza pe parcursul inaintarii in varsta.
Innecatul

La majoritatea animalelor, traheea (regiunea pe unde patrunde aerul) si esofagul (prin care trece mancarea) sunt orientate in asa fel incat esofagul sta sub trahee. La pisica, cele doua sunt situate orizontal si paralel. In aceasta configuratie, gravitatia tinde sa impinga mancarea catre esofag, care se afla in partea de jos. Nu se intampla asta si la oameni. Modificarile traheei pentru a permite vorbirea a impins traheea si esofagul mult mai jos.

In acelasi timp, pozitia noastra verticala a pus traheea si esofagul intr-o orientare aproape perfect verticala. Impreuna, aceste schimbari au dus la aceasta problema, riscul de innecare atunci cand mancam.
Rezistenta la frig

Blana este foarte buna intr-o zi racoroasa, utila si prezenta la mamifere. Dar sunt si alte cateva specii precum unele specii de sobolani care au pierdut-o datorita mediului tropical in care traiau.

Inca nu se stie de ce omul nu mai prezinta par pe corp, insa cea mai plauzibila explicatie este aceasta: atunci cand oamenii moderni au inceput sa traiasca in grupuri, paduchii si capusele erau din ce in ce mai prezente si se transmiteau foarte usor. Indivizii cu mai putin par erau probabil mai putin expusi la acest risc de a contacta boli transmise de paraziti. Sa nu ai par in Africa nu era o idee rea, insa in zonele friguroase precum in zona Arctica, nu era un lucru bun.

Evolutia nu alege intentionat adaptarile favorabile, dar adaptarile genetice avantajoase permit pur si simplu organismului sa supravietuiasca si sa transmita trasaturile genetice mai departe. Multe organisme au ochi pentru ca la un moment dat in istoria evolutiei, o mutatie genetica a permis aparitia celulelor foto-senzitive. La inceput, ochiul era foarte simplu, putea doar detecta prezenta sau absenta luminii, dar in decursul a milioane de ani, celulele foto-senzitive au evoluat permitand distingerea culorii, a formei, a texturii sau a adancimii. In acest fel, evolutia nu alege ce sa evolueze, ci doar ghideaza procesul de supravietuire, folosind ceea ce functioneaza si scapand de ceea ce nu.
De ce ni se ridica parul cand ne e frig?

Atunci cand stramosii nostri erau acoperiti de blana, muschii erectori de sub piele ridicau firele de par atunci cand le era frig. Aceeasi muschi ridica penele pasarilor si blana mamiferelor in zilele racoroase pentru a mentine caldura. Ideea evolutionista din spatele acestui mecanism este ca in situatii de frig, ridicarea parului face ca aerul dintre firele de par si piele sa ramana acolo, creand astfel un plus de izolare si caldura. Desi nu mai avem blana, inca mai avem acesti muschi sub pielea noastra.

Insa nu doar la frig raspund acesti muschi, ci si atunci cand mamiferul simtea frica. Ca raspuns la frica, "pielea de gaina" face ca animalul sa para mai mare, in speranta ca va reusi sa sperie inamicul. Noi nu mai beneficiem astazi de pe urma acestui efect, iar selectia naturala a eliminat parul des si gros, lasand in urma doar mecanismul pentru controlarea acestuia.
Organul lui Jacobson

Acest organ este localizat in nas si este specializat in detectarea feromonilor (secretate de corp care declanseaza dorinta sexuala, atentioneaza animalele cu privire la potentialele pericole sau ajuta la gasirea hranei).
Resturi nefolosite de ADN

Detinem in codul genetic structuri care au fost candva folosite, dar astazi sunt complet nefolositoare. O astfel de structura producea o enzima numita l-gulonolacona oxidaza pentru procesarea vitaminei C. Ea nu mai poate fi gasita la organismele umane deoarece gena care apartine enzimei nu functioneaza. Intr-un anumit punct al istoriei, o mutatie a dezactivat aceasta gena. Acest lucru nu ne afecteaza pentru ca vitamina C se gaseste din abundenta in sursele alimentare, poate chiar acest lucru a cauzat aceasta mutatie.
Obezitatea

Senzatia de foame a evoluat, fiind ca un "declansator" pentru a incepe sa cautam de mancare. In zilele noastre moderne, avem mai multa mancare decat putem manca, insa pofta continua, papilele gustative cerand mai mult zahar, sare si grasimi, supunandu-ne la un risc mare de a deveni obezi.

Acestea sunt doar cateva consecinte ale evolutiei noastre. Inca mai prezentam structuri de care nu mai avem nevoie, precum muschii pentru miscarea urechilor independent de cap. Noi oamenii inca ii mai avem, insa sunt atat de slab dezvoltati incat abia pot da o senzatie de oscilatie a urechii. Muschiul plantar este folosit de animale pentru prinderea obiectelor cu picioarele. Astazi, la oameni, muschiul a devenit subdezvoltat si inutil incat circa 9% dintre oameni se nasc fara el. Punctul lui Darwin, gasit la majoritatea mamiferelor, la oameni nu mai este folosit si abia mai este vizibil. Probabil a folosit la ghidarea sunetelor spre ureche, si doar 10, 4% din populatia umana mai prezinta acest semn vizibil. Corpul nostru este "construit" pe unul vechi, din parti care in trecut serveau la alte lucruri. Fiecare planta, animal sau fungi poarta propriile urme ale evolutiei.

| RAY a răspuns:

Acuma 8 milioane de ani o specie a dat nastere la doua gnuri homos si genul cimpanzeilor, genul homos a avut mai multe specii homonoide, acuma o suta de mii a aparut specia homos sapines, specia noastra
prin evolutie putem intelege omul asa cum este el

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dar cu cele de uriasi descoperite chiar si la noi in tara prin anii 50=60 ce o fi? ca uriasii sant pomeniti in biblie?

| RisenLight a răspuns (pentru anonim_4396):

De Goliat ai auzit? happy

| mariaalessandra explică (pentru anonim_4396):

Uriasii exista (oamenii de 2.50 sunt uriasi), deci au existat.

| anonim_4396 a răspuns (pentru mariaalessandra):

Nu am nici o indoiala maria ca uriasii ar fi existat.inainte de a citi in biblie, bunicii si parintii mi-au spus povesti si legende despre ei.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Deutzu? goliat era unul dintre copii lui anak.era singurul si un fel de sperietoare, ale celor trimisi sa vada cine locuieste tara promisa.cine l-a doborat pe goliat?

| Buresbista123 a răspuns:

Daca crezi ca teoria lui Darwin este falsa te sfatuiesc sa te uiti in olginda...

Răspuns utilizator avertizat
| andri22 a răspuns:

Nu am facut aceasta teorie dar sunt total de acord cu tine!

| codrut a răspuns:

Dumnezeu nu exista din pacate...

Răspuns utilizator avertizat