| OctavianDanielMaria a întrebat:

Cat va costa sa credeti in Dumnezeu?

28 răspunsuri:
| danut a răspuns:

CREDINTA in Dumnmezeu este un DAR, un cadou oferit omului pacatos, este FARA plata (nu costa nimic, este gratis).

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Aia nu este credinta ci sunt RITUALURI, faci confuzi fundamentale, si inca ceva la unii-s cu bani, la altii fara.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu.

Răspuns utilizator avertizat
| danut a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nimic. NU crezi, esti invitatul meu, vei avea parte de o inmormantare gratis daca asta vrei (sa vezi sau sa participi).

| DoarBogdan a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

laughing)))

Pai si atunci cum ai vrea tu sa ii platesti masa omului aluia care vine sa bage pe cineva in groapa? Sau sicriul? Ca asa ne-ar pune intr-o carpa si ne-ar ingropa asa :/

Răspuns utilizator avertizat
| RAY a răspuns:

Singura mea existenta sa mi-a irosesc crezand in basme inventate de om,omul a scris biblia nu iisus nu dumnezeu,in fapt in orice religie auzi la fel, ca a scris zeul x prin y,dar zeul ala nu a scris nimic, cum omul este o fiinta ipocrita, lipsita de incredere cum sa crezi in oameni, eu nu cred in oameni, cred ca daca exista nu-i pasa de noi, cancer de oase la copii, e clar ca nu e nici un dz bun in lumea asta ori e doar evolutia lui darwin, in orice caz NU CREDE IN OAMENI, CREDE IN TINE INSATI ATAT

| StrongHeart a răspuns (pentru RAY):

"E mai usor sa crezi in Dumnezeu decat in tine,
De-asta toti il pupa-n... cand le merge bine"

suntserios
| suntserios a răspuns:

O viata aveam. Sa o traim cu frica de un personaj inventat care ne va chiunui la nesfârșit daca nu facem ce vrea el eu zic ca e un cost suficient de mare pentru habotnici

Răspuns utilizator avertizat
| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

In ce religie de pe pamantul asta se presupune ca trebuie sa traiesti in frica fata de Divinitate? E o intrebare retorica bineinteles pentru ca absolut nicio religie nu va cere frica de la tine indiferent daca religia respectiva e adevarata sau inventata de oameni. Daca e inventata de oameni e normal ca Divinitatea sa fie ceva ce ne place noua oamenilor cum ar fi iubirea si bunatatea, nu frica. Iar daca religia e adevarata cu atat mai mult va avea o divinitate pozitiva si nu negativa.

| suntserios a răspuns (pentru CostinAlamariu):

In creștinism în primul rand. Imediat imi vine in minte replica... Te bate dumnezeu sau sintagma judecata de apoi.

E amuzant cum împărți tu religiile in adevărate si inventate. Lool

Răspuns utilizator avertizat
| CostinAlamariu a răspuns (pentru suntserios):

In primul rand n-am impartit religiile in inventate si adevarate. Am zis doar ca fie ca e inventata sau adevarata Divinitatea va fi in mod necesar ceva bun si nu rau.
In crestinism categoric nu trebuie sa-ti fie frica de Dumnezeu. Daca spui asta habar nu ai despre ce vorbesti. Sintagma "te bate Dumnezeu" e doar o vorba romaneasca. Suntem chiar asa idioti sa nu putem face diferenta intre vorbe populare romanesti si teologia crestina? Aparent da. Iar judecata de apoi este, dupa cum ii spune si numele, o judecata si atat. Daca ai fost un om bun si drept pe pamant nu ai de ce sa te temi de nicio judecata. De judecata se tem doar infractorii. Desigur in Biblie spune ca frica de Dumnezeu este inceputul intelepciunii, dar oare se refera la frica ca de un animal salbatic sau ca de un criminal? Normal ca nu. Cuvantul "frica" in acel context si acele vremuri avea si alte conotatii. Ca sa intelegi la ce ma refer te intreb: ai simtit vreodata frica de a dezamagi pe cineva? Nu fiindca acel cineva urmeaza sa te bata sau sa te pedepseasca ci pur si simplu il sau o iubesti asa de mult incat ti-e frica ca propria ta imperfectiune si slabiciune sa dezamageasca acea persoana sau s-o intristeze. Exact asta e si frica biblica de Dumnezeu. Nu trebuie sa ne fie frica ca ne capatam un fulger in cap ci trebuie sa ne fie frica de a dezamagi cel mai perfect lucru din existenta cu slabiciunile si pacatele noastre.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Chiar nu mă costă nimic. Dar sunt mai bogat când nu cred, căci îmi ocup mintea cu lucruri care costă, dar care îmi aduc și un profit.

| anonimg a răspuns:

Totul. Absolut tot ce avem. Nimic mai mult, nimic mai puțin. Și toate acestea le vom considera un gunoi pe lângă lucrurile pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru cei ce-L iubesc.

| Apokales a răspuns:

E gratis, daca nu ai chef de traditii si obiceiuri. Stai in casa si te rogi.

| StrongHeart a răspuns:

Te costa sanatatea mintala in primul rand.
Tu iti dai toata energia ta unui zeu imaginar,energie pe care ai putea sa o folosesti citind,desenand,construind,intalnind oameni noi,realizand ceva,inventand ceva,calatorind,facand ceva care ar putea fi benefic atat pentru tine cat si pentru ceilalti.
In schimb tu te rogi,faci tot ce spune biserica,esti pedepsit daca gandesti diferit, esti condamnat pe vecie, esti judecat, ce sa mai, pierzi tot, iti irosesti viata efectiv ca sa-i imbogatesti pe altii mai smecheri ca tine.

| Algo098 a răspuns:

Credinta costa. Unul din costuri e timpul pierdut. Alt cost sunt sperantele false care nu se vor indeplini niciodata. Alt cost e luarea unor decizii gresite bazate pe credinta.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

100 lei/an. Insa nici nu stiu cum il cheama, sau cum arata mai exact.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Da, atat e taxa adica practic ar fi vreo 75 lei + munci, de intretinere pe la parohie (nici nu stiu exact despre ce e vorba) ori platesti inca 25 de lei pentru munca aia. In total 100 lei. Pentru nunti, inmormantari, bozezuri ori avea taxe specifice dar nu stiu ca nu am avut astfel de evenimente.

Răspuns utilizator avertizat
| anonim_4396 a răspuns (pentru OctavianDanielMaria):

Nu am legatura cu asa ceva, Nu cumpar lumanari, nici cruciulite laughing

| Ward a răspuns:

30 de lei/luna. Poti avea un abonament premium de 90 de lei lunar. Daca esti interesat, poti incepe sa mananci perisoarele exclusiv cu pumnul.

Întrebări similare