|

Ce inseamna taierea imprejur? E ceva simbolic?

13 Raportează Evaluează
13 răspunsuri:
| a răspuns:

Circumcizie. Simbolic, aderarea la doctrina iudaică.
Pentru că creștinii au dorit să extindă religia lor la alte neamuri, fără practica rituală a circumciziei, i-au dat o interpretare simbolică, in care practicarea ritualului nu mai era necesară, ci doar convertirea la doctrina lui Isus. Prin Faptele Apostolilor pe undeva este o discuție savantă completă despre aceasta.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Taierea imprejur este juramantul prin care un credincios se leaga ca va pazi Legea
"Staţi deci tari în libertatea cu care Hristos ne-a făcut liberi şi nu vă prindeţi iarăşi în jugul robiei. Iată eu, Pavel, vă spun vouă: Că de vă veţi tăia împrejur, Hristos nu vă va folosi la nimic.Şi mărturisesc, iarăşi, oricărui om ce se taie împrejur, că el este dator să împlinească toată Legea. Cei ce voiţi să vă îndreptaţi prin Lege v-aţi îndepărtat de Hristos, aţi căzut din har;"
(Epistola către Galateni a Sfântului Apostol Pavel – 5/1-4)
Evident ca acest lucru era valabil in perioada vechiului testament. Crestinii sunt scosi de sub Lege motiv pentru care nu se mai propovaduieste nici Legea si nici taierea imprejur
"Păziţi-vă de câini! Păziţi-vă de lucrătorii cei răi! Păziţi-vă de tăierea împrejur."
"Cei ce voiti sa va indreptatiti prin lege v-ati indepartat de Hristos, ati cazut din har."
( Epistola catre galateni a sfantului apostol Pavel 5/4)
"Vai vouă, învăţătorilor de Lege! Că aţi luat cheia cunoştinţei; voi înşivă n-aţi intrat, iar pe cei ce voiau să intre i-aţi împiedecat."
(Sfânta Evanghelie după Luca – 11/52)
"Deoarece am auzit că unii dintre noi, fără să fi avut porunca noastră, venind, v-au tulburat cu vorbele lor şi au răvăşit sufletele voastre, zicând că trebuie să vă tăiaţi împrejur şi să păziţi legea,"
(Faptele Sfinţilor Apostoli – 15/24)

(Epistola catre Filipeni a Sfantului Apostol Pavel – 3/2)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Simbolic interpreteaza doar crestinii cand nu le convine ceva.
Taierea imprejur inseamna circumcizie.
Iisus evreul a fost circumcis.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da, era un simbol pe vremea vechiului testament care se facea cand copilul era mic, un an, doi. Nu se mai practica pe vremea noului testament, pentru ca taierea noastra imprejur se face in inima, nu in trup.
Biblia spune asa, ''Cine il are pe Fiul, are viata, cine nu il are pe Fiul, nu va vedea viata''

Si ''Eu sunt calea, adevarul, si viata, nimeni nu vine la Tatal decat prin Mine''

''Oricine va chema numele Domnului va fi mantuit''

''Daca nu se naste cineva din nou, nu va intra in imparatia Lui Dumnezeu''

Dar te intreb ceva. Esti mantuit? Ai numele scris in cartea vietii mielului? Ai Duhul Sfant in interiorul tau? I-ai spus vredata Lui Dumnezeu ca vrei sa fii mantuit si sa il primesti pe Hristos ca mantuitor personal? Daca raspunsul este ''nu'' atunci lasa-ma sa iti prezint ceva.
Când vorbim de vestea Bună a lui Dumnezeu pentru tine, trebuie să știi câteva lucruri de la început. Dumnezeu te iubește și ai valoare pentru El Cea mai puternică încurajare pentru ca omul să se întoarcă spre Dumnezeu este minunata Lui chemare de dragoste: „Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea încât a dat. (Ioan 3:16). Dumnezeu te cheamă la El deoarece te iubește! Dumnezeu te iubește și El a pus o valoare deosebită în tine deoarece te-a creat după chipul și asemănarea Lui și pentru că Fiul Său, Isus Hristos, a ales să moară pentru tine, în locul tău și din cauza ta. Astfel, indiferent de valoare pe care oamenii spun că tu o ai sau nu, există Cineva cu adevărat îndreptățit să îți spună: „Eu te iubesc; tu ai valoare pentru Mine! Trebuie de asemenea să cunoști încă un lucru extrem de important: mant 01 dumnezeuPăcatul însă te desparte de Dumnezeu Păcatul a fost cel mai urât, cel mai grozav lucru care se putea întâmpla pe pământ. El nu este prezent numai la criminalii populației, ci Biblia ne spune că „nu este niciun om neprihănit, niciunul măcar. Căci toți au păcătuit și sunt lipsiți de slava lui Dumnezeu."...2012 - 2181 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Vezi că ai câteva erori. În primul rând circumcizia la evrei se făcea și se face în a opta zi. S-a practicat și pe vremea noului testament. Iisus însuși a fost circumcis, cel mai probabil și apostolii săi, iar Pavel de asemenea l-a circumcis pe Timotei. Unele biserici și acum o practică. Biserica Ortodoxă Etiopiana și acum o practică, deși Pavel spunea altceva.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonim14653876):

Ai dreptate prietene, se face la sfarsitul zilei a 7a, la Egipteni se facea in jurul varstei de 5-6-7-8 ani, am gresit, imi asum greseala. Dar Pavel l-a circumcis pe Timotei din pricia tatalui sau, pentru ca avea traditie, altfel Pavel nu l-ar fi circumcis. Si Pavel spune clar in biblie ''Taierea imprejur nu este nimic, taierea imprejurul inimii este adevarul'' adica mantuirea, prin Hristos.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Irinel15123532):

Evreii pactica circumcizia asa cum Iisus si ucenicii au facut-o.
Voi il ascultati pe Pavel inventatorul crestinismului.
Ar trebui sa va numiti Pavelieni ca ascultati mai mult de el decat de Legile date de Dumnezeu.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Se referă la tăierea prepuțului pentru a expune glandele penisului. Această operație se poate face în caz de fimoza sau de infecție, astea fiind singurele cazuri în care ar trebui să fie făcută, de către un adult care știe ce își asumă și își dă consimțământul. Din păcate cazurile astea sunt rare, iar circumcizia de obicei se face unor bebeluși sau băieți tineri din motive religioase(iudaism, islam), culturale(multe țări africane și Filipine) și pseudo-medicale(în trecut SUA, UK, Canada și Australia, în prezent numai în SUA), această operație înlăturând cea mai senzitivă parte din organul genital al băiatului, cu singurul scop fiind acela de a îi reprima sexualitatea sau de conformitate socială, care are riscuri de la disfuncție erectilă, probleme cu erecțiile, plăcere sexuală scăzută, durere genitală oribilă, sângerări, infecții, amputare accidentală a capului penisului și moarte. Numai în America sunt sute de bebeluși băieți care mor anual din cauza acestei practici barbare, primitive și dezgustătoare, făcută de obicei fără anestezie și consimțământ, un act diabolic și de neapărat. Circumcizia minorilor ar trebui interzisă!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu e ceva simbolic. Doare.
Ca sa ajungi la dumnezeul inchipuit este bine sa circumcizi inima figurativa adica sa ocolesti prin stiinta sentimente irationale. Pavel a interzis circumcizia p**ii si a promulgat circumcizia inimii figurative - un nivel superior si mai profund de abordare a problemei.

Pe dumnezeu nu ai cum sa-l vezi decat doar sa ti-l inchipui, sa ti-l imaginezi. Un prieten imaginar. Asa scrie in biblie.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează