| IntrebariIntrebatoare a întrebat:

Ce parere ati fi avut despre crestinism, daca acum, pe langa ca erati botezati, erati si circumcisi?
Din pacate, se practica doar la evrei, si in triburile din africa.
Apropo, africanii nici macar nu sunt crestini si totusi fac asta. Credeti ca sunt pe drumul bun catre crestinitate?
Ei fac asta si la fete, nu numai la baieti, deci sunt cu un pas inainte. Plus ca nu le fac asta inca de cand sunt prunci(cu unele exceptii).
Aveti si niste video-uri demonstrative:
http://disposablewebpage.com/turn?page=DbgRqURlz5
http://youtu.be/3DZD-YOQ-DQ?t=31m
Si citat pentru crestini si credinciosi:
Iar legamântul dintre Mine si tine si urmasii tai din neam în neam, pe care trebuie sa-l paziti, este acesta: toti cei de parte barbateasca ai vostri sa se taie împrejur.
Sa va taiati împrejur si acesta va fi semnul legamântului dintre Mine si voi.
În neamul vostru, tot pruncul de parte barbateasca, nascut la voi în casa sau cumparat cu bani de la alt neam, care nu-i din semintia voastra, sa se taie împrejur în ziua a opta.
Numaidecât sa fie taiat împrejur cel nascut în casa ta sau cel cumparat cu argintul tau si legamântul Meu va fi însemnat pe trupul vostru, ca legamânt vesnic.
Iar cel de parte barbateasca netaiat împrejur, care nu se va taia împrejur, în ziua a opta, sufletul acela se va stârpi din poporul sau, caci a calcat legamântul Meu".
Eu cred ca trebuie sa fii dement sa-ti tai preputu in semn de ofranda, si sa fii si mai cretin sa pui pe cineva sa faca asta, tu fiind zeu.

Răspuns Câştigător
| Trinitas a răspuns:

M-ai facut sa realizez cat de mult iubesc Romania.

26 răspunsuri:
| Urzi23 a răspuns:

"În neamul vostru, tot pruncul de parte barbateasca, nascut la voi în casa sau cumparat cu bani de la alt neam, care nu-i din semintia voastra, sa se taie împrejur în ziua a opta."

Urzi23 a raspuns cu intelepciune:

Dar de ce tocmai in ziua a 8 a si nu in a 7 a sau a 9 a?

Răspuns utilizator avertizat
| Urzi23 a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

IntrebariIntrebatoare explică (pentru Urzi23):

Dar nu esti crestin? Tu ar trebui sa stii raspunsul, nu sa intreb

Urzi23 a raspuns cu intelepciune:

Pina acum nu am pomenit Crestin taiat imprejur. Vezi ca incurci borcanele ca noi ne botezam la Sf Biserica.Pe noi cind suntem mici ne duc nasii la Sf Biserica si Parintele ne baga in cazanul de botez, la 8 zile merg mamele cu copilul la biserica si ii citeste Parintele niste rugaciuni. Poate tu oi fi din cine stie ce cult ciudat si ai fost taiat imprejur dar spre uimirea mea esti primul crestin taiat imprejur.

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns:

De ce toti de pe aici dati exemple din Vechiul Testament? Sunt multi evrei pe aici? Nu ca as avea ceva cu evreii, dar Legea Veche li se aplica lor. Daca vorbiti de crestinism, vorbiti de Noul Testament. Dumnezeu nu e dement sau cretin. Bine ca esti tu destept. "Caracterul profilactic al circumciziei: prevenirea infectiilor tractului urinar, a cancerului penian si a cancerului de col la partenera, scaderea riscului de contactare a unor boli cu transmitere sexuala. Fara a va oferi date certe (datorita numeroaselor controverse si dovezi stiintifice si medicale contradictorii), se pare ca acest caracter profilactic nu se manifesta decat daca circumcizia este facuta in copilarie. " Circumcizia avea loc la 8 zile. Pe vremea aia nu erau medici, asa ca mentinerea unei igiene bune era covarsitoare in pastrarea sanatatii.

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Am zis eu sa il bagam sub pres? Am zis eu ca nu imi convine ce scrie in el? Am zis ca Legea Veche se aplica evreilor, asa ca nu mai intrebati de ce nu se circumscriu copiii, de ce desfranatii nu sunt ucisi cu pietre in ziua de azi sau alte traznai. " Întrebare: Trebuie creştinii să se supună legii Vechiului Testament?

Răspuns: Cheia pentru înţelegerea acestei chestiuni stă în cunoaşterea faptului că legea Vechiului Testament a fost dată poporului Israel, nu creştinilor. Anumite legi erau date pentru a-i determina pe israeliţi să ştie cum să I se supună şi cum să fie plăcuţi lui Dumnezeu (de exemplu Cele Zece Porunci), altele pentru a le arăta cum să se închine lui Dumnezeu (sistemul de sacrificii şi jertfe), altele doar pentru a-i diferenţia pe evrei de celelalte popoare (poruncile cu privire la mâncare şi îmbrăcăminte). Nici una din legile Vechiului Testament nu se aplică în cazul nostru astăzi. Când Iisus a murit pe cruce, El a pus capăt legii Vechiului Testament (Romani 10:4; Galateni 3:23-25; Efeseni 2:15).

În locul legii Vechiului Testament, noi suntem acum sub autoritatea legii lui Hristos (Galateni 6:2) care înseamnă: "Să iubeşti pe Domnul, Dumnezeul tău, cu toată inima ta, cu tot sufletul tău, şi cu tot cugetul tău. Aceasta este cea dintâi, şi cea mai mare poruncă. Iar a doua, asemenea ei, este: „Să iubeşti pe aproapele tău ca pe tine însuţi." În aceste două porunci se cuprinde toată Legea şi Proorocii." (Matei 22:37-40). Dacă noi facem aceste două lucruri, vom împlini tot ceea ce Hristos vrea să facem: "Căci dragostea de Dumnezeu stă în păzirea poruncilor Lui. Şi poruncile Lui nu sunt grele" (1 Ioan 5:3). Practic, nici chiar Cele Zece Porunci nu sunt aplicabile creştinilor. Cu toate acestea, 9 din Cele Zece Porunci se repetă în Noul Testament (cu excepţia poruncii de a ţine ziua Sabatului). În mod evident, dacă Îl iubim pe Dumnezeu nu ne vom închina altor dumnezei sau idolilor. Dacă ne iubim vecinii, nu îi vom ucide, nu îi vom minţi, nu vom comite adulter împotriva lor şi nici nu vom râvni la ceea ce le aparţine. Aşadar, noi nu mai suntem sub autoritatea nici unei cerinţe a legii Vechiului Testament. Nouă ni se cere să Îl iubim pe Dumnezeu şi să îl iubim pe aproapele nostru. Dacă facem aceste două lucruri cu credincioşie, toate celelalte cerinţe se pot considera împlinite."

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Pai cum sa existe crestini, cand crestini vine de la Hristos? Si Hristos s-a intrupat acum 2000 de ani? Intelegi ce vrei, daca vrei sa interpretezi totul in batjocura, presupun ca poti sa o faci. Dumnezeu are rabdare infinita, dar eu nu m-as baza foarte tare pe asta.

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Evrei, israeliti, asa se numeau. Si ca sa stii si tu, da, pe vremea aceea si dreptii ajungeau in iad (numit parca sheol, locuinta mortilor). Cat despre asta, nu pe Dumnezeu ai a-L acuza, ci pe Adam si Eva, ca ei au fost cei care au produs ruptura dintre oameni si Dumnezeu si astfel omenirea a inceput sa fie supusa bolii si mortii. Acestea nu sunt, nu ar fi trebuit sa fie firesti noua. Si nici pe ei nu e bine sa ii judecam, atat vreme cat noi gresim zilnic, nu suntem cu nimic mai breji. Zici ca lui Dumnezeu nu ii pasa? Pai atunci de ce s-a intrupat si a suferit chinuri si a murit pentru noi pe cruce? Dreptii din iad au fost eliberati, iar noi avem posibilitatea sa nu mai ajungem acolo. Daca vrem.

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Stii ce imi place mie la voi? Gandirea asta intortocheata. Pai daca omenirea a suferit, a suferit numai din cauza ei, a omenirii. Cine ne-a pus sa facem rele? Ca Dumnezeu nu, cu siguranta. Nu credem, nu facem ce a spus Dumnezeu sa facem, Il ignoram pe Dumnezeu si Il tratam cu total nerespect dar avem pretentia ca El sa lucreze in interesul nostru in permanenta. Am spus "lucreze" pentru ca imi dau seama ca cei mai multi il confunda pe Dumnezeu cu un slujitor al omenirii. Dumnezeu nu e obligat sa ne dea nimic, niente, nada numai ca El vrea sa ne dea pentru ca ne iubeste si noi nici macar nu suntem recunoscatori, ba mai si carcotim si Il luam in batjocura. Adevarul e ca nu meritam nimic!

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Pai stai nitel ca Sfantul Botez sterge pacatele stramosesti. (pacatul protoparintilor Adam si Eva). Apoi, spovedania le sterge pe celelalte. Uite aici mai multe despre asta: http://www.sfdumitru.org/abc-ul_crestin.html.

Răspuns utilizator avertizat
| KlaraWeiss a răspuns (pentru IntrebariIntrebatoare):

Ei, acum vrei sa interpretezi totul asa... Botezul inseamna numai cufundarea in apa? Dar rugaciunile care se fac, dar lepadarile nasilor si multe si multe altele? " Biblia revizuita"? Eu sper ca nu si sunt sigura de asta, avand in vedere ca Sfintii Parinti de la inceputul crestinismului au dat anatemei pe cei care ar incerca sa faca asta.

Răspuns utilizator avertizat
| Bia_8599 a răspuns:

Din cate stiu, circumcizia o practica si musulmanii, si o aleg chiar si unii romani etc, pentru-ca din punct de vedere medical se zice ca e sanatos.

Circumcizia era semnul legământului încheiat de Dumnezeu cu Avraam, părintele poporului evreu. Deşi circumcizia era doar pentru descendenţii săi de sex masculin. Toţi oamenii erau invitaţi să intre în acest legământ cu Dumnezeu. Semnul circumciziei i-a fost încredinţat lui Avraam în cadrul legământului despre care aflăm din Geneza 17.
Circumcizia era un simbol potrivit pentru acest legământ. Ea îi amintea că planurile omenesti cele mai bune nu pot îndeplini ceea ce Dumnezeu Însuşi a promis. Circumcizia exterioară trebuia să fie un simbol al circum­ciziei inimii (Deut. 10, 16; 30, 6; Ier. 4, 4; Rom. 2, 29). Ea reprezintă renunţa­rea la încrederea în noi înşine şi dependenţa de Dumnezeu, prin credinţă.

VECHIUL TESTAMENT (stare văzută)
Tăierea prepuţului la nou-născutul de 8 zile (Geneza 17; 10)
În Vechiul Testament, prin legământul cu Avraam, Dumnezeu a hotărât tăierea prepuţului la orice copil nou-născut (evreu) pentru poporul Său ales.

NOUL TESTAMENT (stare nevăzută)
În inimă - minte (Romani 2; 29), duh (Coloseni 2; 11)
În Noul Testament, circumcizia carnală nu mai are justificare, ea fiind valabilă doar în sens duhovnicesc, prin circumcizia "inimii", adică prin înlăturarea răutăţii sufleteşti şi facerea binelui având la bază Dragostea lui Dumnezeu.
Se trece astfel, de la circumcizia carnală (materială) la circumcizia "inimii" (duhovnicească, spirituala)



Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu vreau castrare

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Istoricul teoriei evoluției

Pentru detalii, vezi: Istoria gândirii evoluționiste.


Charles Darwin, creatorul teoriei evoluției bazate pe mecanismul selecției naturale
De-a lungul timpului, au existat mai multe teorii, mai mult sau mai putin științifice:
Teoria creaționistă susține:
toate speciile de plante și animale au fost create de divinitate;
aceste specii nu se modifică de-a lungul timpului;
Teoria catastrofelor:
în diferite epoci au existat diferite forme de viață care au dispărut în urma unor catastrofe naturale;
noi forme de viață au apărut prin creație.
această teorie a contribuit la dezvoltarea geologiei
Lamarckismul:
organele utilizate mai intens se dezvoltă iar cele nefolosite se atrofiază;
aceste organe modificate sunt moștenite;
Teoria lui Darwin
organismele produc suficient de multi urmași astfel încât speciile respective să nu dispară;
caracteristicile urmașilor variază și sunt parțial ereditare;
organismele se află în competiție continuă pentru condiții de viață favorabile;
anumite ființe au caracteristici deosebite care le oferă avantaj în lupta pentru existență;
aceste organisme au mai multi urmași și astfel aceste caracteristici se răspândesc mai repede.
Teoria sintetică a evoluției ia în considerare mai mulți factori evolutivi:
mutație genetică
selecție naturală
izolare
recombinare
drift genetic.
În cursul secolului XX, noțiunea de evoluție a fost extinsă în totalitatea universului, deci la toate organismele, de la particulele subatomice la societatea umană de teologi și oameni de știință ca Pierre Teilhard de Chardin, Julian Huxley și James Lovelock (teoria Gaia).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu sunt roman oare am voie sa vb de evrei? maine imi ridica rata la banca bine ca nu am asa ceva / biblia e o filozofie daca e bine intelesa intelegi ca ce tie nusi place altuia nu-i face / acum cu zeul dumnezeu evrei au vrut sa transmita niste mesaje niste legi daca citesti vei intelege ca si aia se indoiau de dumnezeu de multe ori in plus ca apare mai multi zei in blibie