|

Cei care nu cred în existența Lui Dumnezeu de ce Îl urăsc atât de mult pe Dumnezeu și își scot tot gunoiul din suflet la adresa Lui?
Dacă nu există, în opinia lor, de ce Îl blamează atât? Nu era logic să fie indiferenți?
Tocmai acest lucru îmi întărește mai mult credința în El.
Scuzați-mi exprimarea, dar eu cred că răutatea este un semn al prostiei. Un om înțelept nu o să fie niciodată rău în mod voit.

64 răspunsuri:
| a răspuns:

Iti spun eu ce este un semn al prostiei: Prezenta cuvantului "logic" in intrebarea ta.

Cum poate un om sa manifeste sentimentul de ura fata de ceva, daca el nu crede in existenta acelui ceva? Ar putea sa aiba o ura extrinseca, sa deteste conceptul.
Dar ura asta personala de care vorbest ("[...] la adresa Lui") este o mare prostie.

| explică (pentru Inferno):

Dacă citești comentarii de la anumite secțiuni din online, o să observi o ură reală la adresa Lui, nu doar față de concept. Doar citește cu atenție.

| a răspuns:

Cei care nu cred în existența Lui Dumnezeu de ce Îl urăsc atât de mult pe Dumnezeu și își scot tot gunoiul din suflet la adresa Lui?
Eu nu cred în Dumnezeu.
Nu urăsc deloc pe Dumnezeu. Nu am cum să urăsc ceva ce nu există.
Urăsc de exemplu pe cei ce cred și în postura de prelați, de conducători relogioși, preoți, care prin autoritatea lor, detemină pe credincioși să se împărtășească din acelaș pahar, cu aceeași linguriță, cu riscul de a băga sute credincioși în spital, în perioadă de coronavirus, Urăsc pe cei care au ars pe rug pe cei ce nu credeau ca ei, ca pe Giordano Bruno. Urăsc pe cei care taie capetele și le afișează în public în numele lui Allah. Urăsc pe cei care procedează așa cum a procedat mama mea, care m-a forțat să merg la biserică, atunci când i-am spus că eu nu cred.
Dacă toată ura mea, care nu are nimic de a face cu ideea de Dumnezeu, te face pe tine să crezi mai tare în el, îmi pare rău de tine că îți întemeiezi iubirea ca reacție la ura mea.
Răutatea și ura mea apără libertatea mea de a gândi și a crede altfel decât tine, luptă să apere viețile și capetele tăiate de fanaticii religioși islamiști.
Poți să numești asta prostie, eu o numesc apărarea vieții așa cum o concep eu, liberă de dictatură religioasă și de exagerările ei degradante.

| explică (pentru sadrian46):

Dumneavoastră ați scris despre o religie așa-zis "creștină", ai cărei adepți au ucis și au ars pe rug din niște porniri care nu au nicio legătură cu adevăratul creștinism.
Eu am scris despre Dumnezeul creștinismului veritabil, în Cartea căruia este definit prin "Dragoste", dar și prin "Dreptate". Întrebarea este despre acel Dumnezeu, singurul adevărat.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Dumnezeu variaza de la un popor la altul. Nu poti zice ca e un singur Dumnezeu veritabil, ca nimeni nu are dovezi efective despre ce si cum e. Si nu, Biblia nu se pune. Ca au filtrat baietii de la Sinod ce era convenabil si ce nulaughing

| a răspuns (pentru Crissi99):

Acea carte este compusă din 47 de cărți. În ea sunt mai mulți dumnezei diferiți ce care cei ce editat biblia creștină i-au redenumit Domnul ca să pară că este vorba unul și acelaș.
Apoi să te citești cărțile Vechiului Testament șă vezi cât de războinic de partea evreilor este el și cum participă la măcelărirea ne evreilor, cu câtă dragoste face el asta.
Și din nou, cartea e carte, dar de războiele religioase dintre creștini din Evul Mediu, bazate pe acea carte la care te referi, nu știi nimic, sau te faci că nu știi. Așa că Dumnezeul tău veritabil este pe undeva prin paginile cărții de pe raft, se vorbește despre el la biserică. Valoare practică, zero. Astfel e foarte adevărat, dar această propoziție nu valorează nimic. Adevărul este un proces, nu o portocală sau o plăcintă.

| explică (pentru Ventrue):

Sincer, nu mă interesează "ce au filtrat băieții de la Sinod" sau orice altă rânduială omenească poziționată mai presus de adevăratele învățături și valori creștine.
Vezi natura asta extraordinară, complexă și diversă? Te mai uiți la stele noaptea când e cer senin? Te mai bălăcești cu picioarele în mare? Oricare ar fi răspunsul, Cel care le-a gândit pe toate și le-a făcut să funcționeze după legi perfecte, Acela e Dumnezeul veritabil!winking

| a răspuns (pentru Crissi99):

Respect pentru aceasta perspectiva si scuze pentru raspunsurile un pic prea agresive de mai devreme. Ar fi frumoas daca mai multi ar gandi asa.

| a răspuns:

Problema nu e personajul numit Dumnezeu, ci felul in care actioneaza povestile astea cu spiridusi in societatile infectate cu asa ceva. Sa fii "rau" cu prostia, de fapt e un lucru bun. Prostia nu afecteaza doar prostul, ci si pe cei din jur.
De asemenea, sa nu uitam cum a fost propagat si mentinut crestinismul in lume. Iar acum se plang doar ca si-o iau in bot prin contestarea povestilor lor tampite si a apucaturilor care deriva din ele? Ipocrizie pura.

| explică (pentru Holiday):

Sincer, mai ipocrit de atât mi se pare acțiunea de a lupta împotriva a ceva care "nu există".

| a răspuns (pentru Holiday):

Tu spui ca cei care cred in Dumnezeu sunt prosti. Dar exista atatia oamei de stiinta si oameni inteligenti care cred in Dumnezeu.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Păi asta nu înțelegi tanti, atei nu "luptă" împotriva lui "Dumnezeu" ci împotriva efectelor sociale negative pe care religia (oricare ar fi ea) încearcă să o impună, chestie care ne afectează pe toți, spre exemplu, există politicieni idioți care dau legi idioate de dragul unor mituri scrise în niște cărți acu vroe 5-10.000 de ani, de către evrei/arabi/indieni, etc.

| explică (pentru Intum):

Nu tanti, domnișoară.winking
La ce legi te referi? Să nu furi? E doar un exemplu... Multe legi sunt inspirate de Decalog și asta este înălțător pentru societate.

| a răspuns:

Ateii in general au fost traumatizati in copilarie sau au avut parte de un eveniment tragic in viata lor, de aceea nu cred si au atata ura pe El, pentru cineva care pe deasupra nici nu exista in opinia lor laughing!

| a răspuns:

Nu poți urâ ceea ce nu există, iar Dumnezeu cum îl descrieți voi e un basm, Dumnezeu e pur și simplu un concept filosofico-religios, unul extrem de copilăresc ca să-l parafrazez pe Einstein.
Deci nu pot urât un concept, totuși îmi poate displace o ideologie religioasă idioată și se poate să încerc să o combat cu argumente reale taman pentru că e idioată și pe alocuri nocivă.

| a răspuns:

Nu, nu e logic sa fie indifereti pentru ca si crestini se dau peste cap sa fie vazuti, cum e Catedrala Prostiri Neamuluilaughing)

| a răspuns (pentru Ventrue):

Nu e chiar corect sa "pui toti creștinii în aceeași oală", cum s-ar zice.
În creștinism există o groaza de religii, fiecare cu crezurile proprii. Poate una dintre religii ar conveni fiecăruia, nu crezi?

| a răspuns (pentru DoroteeaH):

OK, atunci stimabil icrestini ortodoxi de Romanica, aia care se inghesuie sa ia impartasania cu COVID-19laughing

| a răspuns (pentru Ventrue):

????

| explică (pentru Ventrue):

De ce să nu fie logic să fie indiferenți? Dacă, în opinia, lor, creștinii sunt niște frustați care își irosesc viața, cu ce îi afectează asta pe atei? Fiecare are aici o viață și o trăiește cum vrea, crezând în ce vrea, corect?
Întrebarea nu este despre ortodoxism sau despre acea catedrală, ci despre Dumnezeu care este mai presus de orice legi omenești, de orice cult religios și care nu stă în clădiri create de om.
Deci... De unde atâta răzvrătire împotriva Cuiva care "nu există"? laughing

| a răspuns (pentru Ventrue):

Daca un pop face asta, nu inseamna ca nu sunt si oameni sinceri care vor doar mantuirea.

| explică (pentru GicaGigekGica):

Absolut! Mai există și slujitori care s-ar jertfi până la capăt din dragoste de Dumnezeu și de oameni...

| a răspuns:

Nu au cum sa fie indiferenți, pentru că știu și ei în sinea lor că există și e adevarat. Altfel ar fi fost indiferenți cum zici tu laughing

Nu exista răutate, doar iubire, aia care improstie cu ură de fapt îl iubesc mai tare ca ceilalți.laughing

| a răspuns:

Ateii nu cred ca au probleme cu credinta, ci cu religia.Religia dezbina si isca razboaie.Plus ca de pe religie profita si popii.

| explică (pentru dany1988):

MATEI
Matei
CAPITOL 23
Atunci Isus, pe cînd cuvînta gloatelor şi ucenicilor Săi,
2 a zis:,, Cărturarii şi Fariseii şed pe scaunul lui Moise.
3 Deci toate lucrurile, pe cari vă spun ei să le păziţi, păziţi-le şi faceţi-le; dar după faptele lor să nu faceţi. Căci ei zic, dar nu fac.
4 Ei leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat, şi le pun pe umerii oamenilor, dar ei nici cu degetul nu vor să le mişte.
5 Toate faptele lor le fac pentru ca să fie văzuţi de oameni. Astfel, îşi fac filacteriile late, îşi fac poalele veştmintelor cu ciucuri lungi;
6 umblă după locurile dintîi la ospeţe, şi după scaunele dintîi în sinagogi;
7 le place să le facă oamenii plecăciuni prin pieţe, şi să le zică:, Rabi! Rabi!`
8 Voi să nu vă numiţi Rabi! Fiindcă Unul singur este Învăţătorul vostru: Hristos, şi voi toţi sînteţi fraţi.
9 Şi, Tată` să nu numiţi pe nimeni pe pămînt; pentrucă Unul singur este Tatăl vostru: Acela care este în ceruri.
10 Să nu vă numiţi, Dascăli`; căci Unul singur este Dascălul vostru: Hristosul.
11 Cel mai mare dintre voi să fie slujitorul vostru.
12 ricine se va înălţa, va fi smerit; şi oricine se va smeri, va fi înălţat.
13 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi închideţi oamenilor Împărăţia cerurilor: nici voi nu intraţi în ea, şi nici pe cei ce vor să intre, nu -i lăsaţi să intre.
14 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi mîncaţi casele văduvelor, în timp ce, de ochii lumii, faceţi rugăciuni lungi; de aceea veţi lua o mai mare osîndă.
15 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi înconjuraţi marea şi pămîntul, ca să faceţi un tovarăş de credinţă; şi, după ce a ajuns tovarăş de credinţă, faceţi din el un fiu al gheenei, de două ori mai rău decît sînteţi voi înşivă.
16 Vai de voi, povăţuitori orbi, cari ziceţi:, Dacă jură cineva pe Templu, nu este nimic; dar dacă jură pe aurul Templului, este legat de jurămîntul lui.`
17 ebuni şi orbi! Care este mai mare: aurul sau Templul, care sfinţeşte aurul?
18, Dacă jură cineva pe altar, nu este nimic`,, dar dacă jură pe darul de pe altar, este legat de jurămîntul lui.`
19 ebuni şi orbi! Care este mai mare: darul, sau altarul, care sfinţeşte darul?
20 Deci, cine jură pe altar, jură pe el şi pe tot ce este deasupra lui;
21 cine jură pe Templu, jură pe el şi pe Celce locuieşte în el;
22 şi cine jură pe cer, jură pe scaunul de domnie al lui Dumnezeu şi pe Celce şade pe el.`
23 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi daţi zeciuială din izmă, din mărar şi din chimen, şi lăsaţi nefăcute cele mai însemnate lucruri din Lege: dreptatea, mila şi credincioşia; pe acestea trebuia să le faceţi, şi pe acelea să nu le lăsaţi nefăcute.
24 Povăţuitori orbi, cari strecuraţi ţînţarul şi înghiţiţi cămila!
25 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi curăţiţi partea de afară a paharului şi a blidului, dar înlăuntru sînt pline de răpire şi de necumpătare.
26 Fariseu orb! Curăţă întîi partea din lăuntru a paharului şi a blidului, pentru ca şi partea de afară să fie curată.
27 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentrucă voi sînteţi ca mormintele văruite, cari, pe dinafară se arată frumoase, iar pe dinlăuntru sînt pline de oasele morţilor şi de orice fel de necurăţenie.
28 Tot aşa şi voi, pe dinafară vă arătaţi neprihăniţi oamenilor, dar pe dinlăuntru sînteţi plini de făţărnicie şi de fărădelege.
29 Vai de voi, cărturari şi Farisei făţarnici! Pentru că voi zidiţi mormintele proorocilor, împodobiţi gropile celor neprihăniţi,
30 şi ziceţi: Dacă am fi trăit noi în zilele părinţilor noştri, nu ne-am fi unit cu ei la vărsarea sîngelui proorocilor.
31 Prin aceasta mărturisiţi despre voi înşivă că sînteţi fiii celor ce au omorît pe prooroci.
32 Voi dar umpleţi măsura părinţilor voştri!
33 Şerpi, pui de năpîrci! Cum veţi scăpa de pedeapsa gheenei?
34 De aceea, iată, vă trimet prooroci, înţelepţi şi cărturari. Pe unii din ei îi veţi omorî şi răstigni, pe alţii îi veţi bate în sinagogile voastre, şi -i veţi prigoni din cetate în cetate;
35 ca să vină asupra voastră tot sîngele nevinovat, care a fost vărsat pe pămînt, dela sîngele neprihănitului Abel pînă la sîngele lui Zaharia, fiul lui Barachia, pe care l-aţi omorît între Templu şi altar.
36 Adevărat vă spun, că toate acestea vor veni peste neamul acesta.
37 Ierusalime, Ierusalime, care omori pe prooroci şi ucizi cu pietre pe cei trimeşi la tine! De cîte ori am vrut să strîng pe copiii tăi cum îşi strînge găina puii supt aripi, şi n'aţi vrut!
38 Iată că vi se lasă casa pustie;
39 căci vă spun că deacum încolo nu Mă veţi mai vedea pînă cînd veţi zice:, Binecuvîntat este Celce vine în Numele Domnului!``

| a răspuns (pentru Crissi99):

Credinta nu are nici o treaba cu religia, nici invers.

| explică (pentru dany1988):

Da, așa este, religia mai mult a despărțit oamenii decât i-a apropiat... Totuși, nu știu dacă este corect spus religia, ci mai degrabă felul eronat în care a fost ea percepută. În Biblie am găsit un verset despre asta, "Religiunea curată și neîntinată este să cercetăm pe orfani și pe văduve în necazurile lor"...am citat din memorie, sper că e corect. Vreau să spun că adevărata religie este grija pentru aproapele, nu toată mascarada de azi.
Și țin să mai precizez ceva. Am atașat capitolul 23 al cărții Matei nu pentru a mă lua de preoții ortodocși și nu numai, ci doar de escrocii care se îmbogățesc dintr-o slujire falsă, care nu au nici vocație și nici dragoste de Dumnezeu și de oameni. Ce să mai! Îmi pare rău de ei și Dumnezeu să îi lumineze cât încă nu e prea târziu!

| a răspuns (pentru dany1988):

"Credinta nu are nici o treaba cu religia"

Credinta care implica povesti si/sau personaje din povesti religioase e pur si simplu un instrument religios. Deci e strans legata de religie.

| a răspuns (pentru Holiday):

Si eu daca cred in inorogi?

| a răspuns:

Intrebarea e o generalizare si nu stiu cat de corecta e. Eu nu am nimic cu Dz, insa pot spune cu siguranta ca e un personaj fictiv. Daca era adevarat, acum spitalele erau goale ca urmare a puterii si iubirii nelimitate cu care a fost inzestrat pesonajul Dz in poveste. A crede si a te ruga la ceva ce nu exista nu poate fi un lucru eficient. E pierdere de timp combinata cu sperante si iluzii false, e o viata ghidata de povesti si fantezie care de multe ori contravine realitatii.

| explică (pentru Algo098):

Întrebarea este clară și corectă din punct de vedere gramatical.
Dacă tu nu ai nimic cu El, e ok. În întrebare este vorba despre cei care își exteriorizează răutatea față de Cineva care susțin că nu există.
După părerea mea, suferința poate fi produsul liberului arbitru al omului, o metodă de corecție a unui Părinte ceresc, o pedeapsă... Depinde de situație. Dar știu sigur ce nu este suferința - un motiv al faptului că Dumnezeu nu ar exista.

| a răspuns (pentru Crissi99):

Dz exista, cahiar daca nu e real si chiar daca e lipsit de putere benefica. Exista in carti si in mintea celor care cred in existenta lui si produce efecte. Suferinta omului este explicata fortat prin liberul arbitru. Nu poti sa spui ca daca un om a fost intepat de un tantar si s-a imbolnavit, e vina acelui om ca a facut o alegere gresita sau ca un copil e bolnav pentru ca a facut o anumita alegere. Ideea ca parintele ceresc pedepseste contrazice bunatatea care i se atribuie. Un Dz puternic si bun face numai lucruri bune, nu se ocupa cu pedepsirea copiilor si oamenilor nevinovati. De aceea zic ca biblia nu are o logica in ea, nu e coerenta si mizeaza doar pe provocarea de emotii, pe distragerea atentiei, pe argumente, promisiuni si amenintari false si pe lipsa ratiunii pentru a promova existenta lui Dz si pentru a putea obtine un control al mintii celui credincios care cade cu usurinta in capcana psihologica intinsa de cei care au scris cartea.

| explică (pentru Algo098):

Și dacă e real? Ești 100% sigur că nu este?

| a răspuns (pentru Crissi99):

100%. Cum sa fie real si spitalele pline de bolnavi. Daca era real, la bunatatea si iubirea pe care trebuia sa o aiba, spitalele erau goale si toata lumea era fericita. Din cauza ca nu exista, in carte ni se promite viata vesnica si toata fericirea diun lume, dar doar dupa ce am murit. Si ca sa se justifice absenta lui Dz au scris in carte ca suntem pacatosi si ca Dz ne pedepseste, ca sa fie acoperite toate situatiile posibile cu raspunsuri credibile.

| a răspuns (pentru Crissi99):

In plus, asa un personaj cu atata putere daca ar exista, ar fi infinit in timp si in spatiu, deci noi pentru el am fi exact un zero, (mai putin decat un microb pentru noi, ca o comparatie) si noi fiind un 0 pentru el, am fi si invizibili si lipsiti de importanta pentru el. Nici nu ne-ar vedea, nici nu l-ar interesa ce reguli respectam, de cate ori am dormit, ce am mancat, ce rugaciuni am rostit sau la ce ne-am gandit. Toate astea ar fi 0 pentru el, de aceea un asemenea personaj inzestrat cu iubire, bunatate si grija fata de noi e imposibil sa existe in realitate, dar in mintea noastra care ne dorim ca lucrurile sa mearga mai bine, el poate exista si ne imaginam doar ca exista cineva care are grija de noi, fiind si ajutati sa credem ca exista de anumiti "binevoitori" care profita de dorinta noastra de mai bine, de naivitatea si credulitatea pe care cu totii o avem si in felul asta ei catiga bani si putere, iar noi ramanem cu credinta, cu sperantele si cu iluziile, obligati sa respectam niste reguli si obiceiuri create de ei pentru noi.

| a răspuns:

Nu e logic sa fie indiferenti. Cand un om e mintit sau inselat de altul, o dovada a bunatatii este si aceea de a combate minciuna si inselatoria, spunandu-i acelui om inselat in ce situatie se afla. Daca vezi ca cineva incearca sa il insele pe altcineva, nu e un semn de bunatate indiferenta.

| explică (pentru Algo098):

Înțeleg, dar termenii folosiți cel mai adesea la adresa creștinilor, îndobitociți, scursuri ale societății, etc. chiar nu reprezintă pentru mine un semn al bunătății.
Nu că m-ar afecta acest lucru într-o atât de mare măsură, e normal să fii preșul lumii atunci când alegi să nu te lași purtat de mentalitatea ei.

| a răspuns:

Pentru ca in interiorul lor, chiar daca nu recunosc, ei simt ca Dumnezeu exista, si asta enerveaza, pentru ca daca Dumnezeu exista va veni si judecata, si ei nu vor sa il urmeze pe Dumnezeu, vor in continuare sa traiasca fara El in pacat, curvii si relatii seexuale in afara casatoriei, alcool in exces pana la betie, minciuna, droguri, pacat, la general.

Asa cum a spus un fos ateu pe la sfarsitul vietii lui :
''Noi ateii stim sigur ca Dumnezeu nu exista. Dar, daca exista?''

| explică (pentru Irinel15123532):

Bine punctat, mai ales la urmă!winking

| a răspuns:

Urasti ce nu intelegi sau ce iti este superior si asta te enerveaza. Ei uita ca Dumnezeu nu vrea ca noi sa uram. El nu ne vrea raul desi noi ii aruncam numai vorbe de bine...il bagam si il scoatem din tot ce ne vine prin cap.
E ca si cum te-ai opune soarelui si te-ai preface ca nu e acolo. El tot rasare si straluceste chiar daca i te opui. De ce? Pentru ca e mai mare decat tine si nu mor caii cand vor cainii. Asa e si cu Dumnezeu. El a continuat sa existe indiferent cat de mult l-a blestemat lumea. Contiuna sa faca minuni si sa lucreze prin oameni. Iubeste pe toti si ne vrea cu el.

| explică (pentru DaniNovember):

"Urăști ce nu înțelegi sau ce îți este superior". Ai dreptate. E ca și cum noi, oamenii am fi într-un glob de sticlă opacă ținut în mână de Creatorul lui și ne-am încăpățâna să nu credem în El pentru că nu Îl vedem. În loc să deducem că o înțelepciune net superioară ne-a dat naștere...

| a răspuns:

Sadrian46, spui că nu crezi pentru nu L-ai văzut. Bun, atunci cum de aerul exista și nu-l vezi? Nu e palpabil cum ai vrea probabil sa fie. Sau creierul? Creierul de ce nu ți-l poți vedea? Organele interne?
Veți crede abia când se va striga: "S-a isprăvit!"? la fel cum s-a întâmplat când murise Fiul lui Dumnezeu?
Dacă da, atunci eu zic ca e mult prea târziu. Trebuie atunci să indurati și acea ultima urgie cu care se sfârșește mania lui Dumnezeu, și anume grindina a cărei boabe cântareau aproape un talant, adică aproape 36 de kg.

Al șaptelea a vărsat potirul lui în văzduh. Și din Templu, din scaunul de domnie, a ieșit un glas tare, care zicea: „S-a isprăvit!" Și au urmat fulgere, glasuri, tunete și s-a făcut un mare cutremur de pământ, așa de tare cum, de când este omul pe pământ, n-a fost un cutremur așa de mare. Cetatea cea mare a fost împărţită în trei părţi și cetăţile neamurilor s-au prăbușit. Și Dumnezeu Și-a adus aminte de Babilonul cel mare, ca să-i dea potirul de vin al furiei mâniei Lui. Toate ostroavele au fugit și munţii nu s-au mai găsit. O grindină mare, ale cărei boabe cântăreau aproape un talant, a căzut din cer peste oameni. Și oamenii au hulit pe Dumnezeu din pricina urgiei grindinei, pentru că această urgie era foarte mare.
Apocalipsa 16:17‭-‬21 VDC
https://bible.com/bible/191/rev.16.17-21.VDC

| a răspuns (pentru Anonim15032001):

"Bun, atunci cum de aerul exista și nu-l vezi? Nu e palpabil cum ai vrea probabil sa fie. Sau creierul? Creierul de ce nu ți-l poți vedea? Organele interne?"

Aerul il poti "vedea" si simti, ii stim compozitia chimica, caracteristici, etc. Creierul si organele interne, de asemenea. Daca nu te convinge vederea creierului altuia, in ziua de azi un RMN te poate dumiri daca ai creier sau nu.

Dumnezeu ar trebui comparat cu Zana Maseluta, Fantoma lui Barba Neagra, Duhul Lampii si alte personaje de genul asta. Cu ele se "lupta" personajul tau privind autenticitatea si existenta.

| a răspuns (pentru Holiday):

Dumnezeu râde de tine pentru ca vede că-ți vine și ție rândul.
Prin faptul ca tagaduiesti ca nu ar exista Dumnezeu dovedește ca nu ești în toate mințile. Fă-ți temele.

| a răspuns (pentru Anonim15032001):

Da, da, stiu, buhuhuuu!

"Prin faptul ca tagaduiesti ca nu ar exista Dumnezeu dovedește ca nu ești în toate mințile."

Corect!

| a răspuns (pentru Holiday):

Daca știi atunci ar trebui să-ți faci griji în privința asta. Nu sa "buhuhăiesti". rolling on the floor

| a răspuns (pentru Anonim15032001):

Esti mai tantalau decat prevede legea. Stii ce inseamna "a tagadui"?
Ia vezi, si apoi citeste ce ai scris si vezi de ce e corect.

| a răspuns (pentru Holiday):

Ba bine ca tu nu ești.

| a răspuns (pentru Holiday):

De asta nu intru în polemica cu inteligenți ca tine. Se vede bine ce cultura ai. Închei discuția cu o jignire, ca si cum ai vrea sa arăți ca tu ești extra super mega deștept! Vai de tine... nenea vacanță!

| a răspuns (pentru Anonim15032001):

Tocmai acum cand eram de acord cu ce ai spus? Bine, tu nu stii ce scrii, dar uneori le nimeresti.

| a răspuns (pentru Holiday):

Bădăran, și altceva nu.

| a răspuns (pentru Anonim15032001):

Nu mah, nu de faptul ca esti badaran ma luasem, ci ca esti analfabet functional.

| a răspuns:

Mulți creștini acuză ateii că îl urăsc pe Dumnezeu, de aceea resping existența sa. Alții merg mai departe spunând că ateii sunt penibili și ilogici pentru că ar urî ceva ce nu există, consumându-și timp și energie pentru a combate ceva în care ei nu cred. Desigur, așa cum ne-am obișnuit de la o parte importantă a lumii creștine, toate aceste "argumente" sunt doar sofisme, în cazul de față, oameni de paie.

Evident, varianta de răspuns e una simplă. Nu, nu putem urî ceva ce nu există. Dar putem urî conceptul, ideea sau ideologia care are ca element central acel ceva inexistent. Și, da, ne putem consuma timp și energie pentru a combate acel concept/idee/curent/ ideologie dacă observăm că afectează bunul mers al societății. Concluzia noastră este că Dumnezeu nu există. Însă efectele conceptului de zeu personal care, conform unor scrieri, interacționează cu umanitatea și are tot felul de cerințe de la oameni, există și se manifestă din plin chiar și astăzi peste tot în lume.

Imaginați-vă că ar lua naștere un curent sinistru format din oameni care cred că lumea este un experiment al unei rase avansate de extratereștri care, odată ce experimentul va lua sfârșit, ne va distruge. Inițial, această idee nedemonstrată ne-ar stârni râsul, iar apoi ne-am vedea liniștiți de viață fără să fim influențați de această idee. Dar dacă membrii acestui curent obscurantist ar începe să hărțuiască și chiar să-și ucidă semenii pe motiv că nu acceptă ideile lor psihotice sau că ar fi, de fapt, niște extratereștri undercover? Dacă ar începe să se infiltreze în mediul politic pentru a se finanța și a obține privilegii? Dacă ar obține cursurile în unitățile de învățământ? Dacă ar produce arme de distrugere în masă din bani publici, ignorând domeniile prioritare, pentru a se pregăti de un "război interstelar"? Cum ar fi ca acei membri, atunci când am lua atitudine, să ne acuze că suntem ilogici, penibili sau ipocriți, pentru că noi combatem ceva în care nu credem?

Mulți oameni își consumă timp și energie în a combate lucruri în care nu cred. În unele cazuri dreptatea este de partea lor (ex. oameni care combat bazaconiile anti-vacciniste) alteori, dreptatea nu este de partea lor (ex. creaționiștii care combat Teoria Evoluției). Deci, foarte simplu, poți combate ceva în ce nu crezi.

Dar mai există o variantă de răspuns la această acuzație. Da, pot să-l urăsc pe Dumnezeu, chiar dacă nu este real. Pot să-l urăsc așa cum pot urî un personaj negativ dintr-un film sau un roman. Câți nu-l urăsc pe Joffrey Baratheon din Urzeala Tronurilor? Sau pe Dolores Umbridge din Harry Potter? Sau Dante Alligheri din Infernul? Deci, da, pot urî acest personaj odios, tiranic, sadic, răzbunător, narcisist, incompetent, prost și dezaxat, așa cum este descris în cărțile "sfinte", numit Iahve, fără să cred că este real.

| a răspuns:

Ateii blamează "credincioşii" în general, credincioşii ăia superficiali sau talibanii creştini, obsesia asta stupita cu păcatul şi mântuirea. Dacă toată viața o trăieşti pentru a mulțumi un zeu care nu-i al tau, atunci ai o viață irosită!

| explică (pentru VictorJulien):

Ai dreptate, "dacă toată viața o trăiești pentru a mulțumi un zeu care nu-i al tău, atunci ai o viață irosită!" Dar dacă nu e un simplu zeu, ci Dragostea în sensul ei desăvârșit? Și dacă este al tău, umplându-ți întreaga inimă, iar tu ești al Lui, cu tot ce însemni? Și dacă această luptă de a-l mulțumi este cel mai frumos mod de a trăi care ar putea exista? În cazul ăsta mai ai o viață irosită? happy

| explică (pentru VictorJulien):

Îți respect părerea. Îmi poți descrie atunci o viață neirosită în viziunea ta?

| a răspuns (pentru Crissi99):

Oricare,atâta timp cât nu există zei aduşi din Asia.

| a răspuns:

Nu pot fii indiferenti deoarece acei oameni care il urasc pe Dumnezeu au trait niste traume depinde au fost abandonati, batuti de parinti etc si se gandesc ca daca exista Dumnezeu atunci de ce nu s-au nascut in famili normale ca alti copi (adica ca Dumnezeu este rasist daca exista

| explică (pentru Anonimulantisocial17):

Înțeleg, dar suferința nu este un argument destul de puternic pentru absența Lui Dumnezeu. La fel de bine s-ar putea vorbi și despre...violuri să zicem, sau despre foametea din Africa și nu numai (în timp ce alții se îneacă în bani). Dumnezeu nu l-a constrâns pe om să fie bun, ci i-a lăsat libertate. Datorită naturii sale pervertite de păcat, se ajunge la tot felul de fapte care urâțesc umanitatea până la monstruozitate. Așa cum unii își bat joc de ei înșiși și de cei și jurul lor, alții aspiră spre curăția sufletului lor și al celor din jur, iar în același timp se ocupă și cu lucruri palpabile, cum ar fi misiuni în țările nedezvoltate pentru a duce Vestea Bună (Evanghelia) și pentru a combate sărăcia (Nu zic că nu ar exista și escroci în domeniul ăsta, dar acum nu mă refer la ei).
Oare nu toți au libertatea să fie buni?
Dumnezeu ne-a lăsat liberi, noi ne-am bătut joc de această libertate, iar apoi, îngroziți de faptele noastre ca umanitate, am dat vina pe cruzimea lui Dumnezeu. Sau am dat verdictul inexistenței Sale, deși, adânc în noi, fiecare suspinăm de dorul Lui, în același timp, neînțelegând Ce (sau mai bine zis Cine) ne lipsește ca să fim fericiți.

| a răspuns:

Eu nu-l urăsc, pentru ca stiu ca nu există.
Noi nu ne exprimăm ura fata de acest dumnezeu al vostru, dar ne enerveaza pur si simplu cand vedem, pe internet un videoclip cu niste copilasi bolnavi, sa zicem, si in comentarii vine unu,, haideti sa ne rugam impreuna pentru acești copii, fără voia lu dumnezeu ei nu o sa se vindece" si in loc sa doneze ceva, stau si se roaga, si nici asta nu cred ca fac.Pur si simplu noua ni se pare stupid sa vedem câți oameni se roagă o zi intreaga pentru "visele,, lor, în loc sa puna osul la munca sa le îndeplinească.Ne enervează sa vedem atatia oameni care cred într-o fiinta supranaturală, e ca si cum ai crede ca exista unicorn! ma rog...latru degeaba aici, ma simt de parca as vorbi cu peretii

| explică (pentru Sghsbsjanans):

Știi că există o posibilitate (cât de mică ar fi ea) să te înșeli, nu? Știi în sufletul tău.