|

Cine este diavolul? Dumnezeu are control asupra sa adica daca mor diavolul ma poate lua in iad daca asa vrea el?

11 Raportează Evaluează
11 răspunsuri:
| a răspuns:

Daca mori si nu ai trait pentru Dumnezeu atunci ai fost prieten cu diavolul, Dumnezeu te va lasa cu prietenul tau.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Te ia daca nu faci fapte bune

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru besleaganicolaecosmin):

Citeste biblia si o sa vezi ca si pentru un gand rau ajungi in iad si mai e ceva tot in asa zisa biblie poti sa faci orice chiar si sa omori dar daca te spovedesti Dz te iarta si totul e ok hai nu zau nu i asa ca e o logica minunata aici...

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru victor333):

Pai daca stii raspunsul la ce mai pui intrebarea?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ioan 8:44 - "Voi sunteţi de la tatăl vostru Diavolul şi vreţi să împliniţi dorinţele tatălui vostru. El a fost un ucigaş când a început şi n-a rămas ferm în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Când spune o minciună, vorbeşte potrivit firii lui, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii."
Isus a spus despre Satan că "n-a rămas ferm în adevăr". Asta înseamnă că a fost un timp când el era în adevăr, adică era un înger ascultător. Dar când i-a înşelat pe Adam şi pe Eva el a devenit Diavol (mincinos) şi Satan (Împotrivitor).
Biblia ne promite că la momentul potrivit Dumnezeu îl va distruge pe acest duşman pentru a elibera omenirea de sub influienţa lui rea. (Romani 16:20 - Dumnezeul care dă pacea îl va zdrobi în curând pe Satan sub picioarele voastre.) Este clar că Dumnezeu are un control deplin asupra lui Satan.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
Răspuns utilizator avertizat
| a răspuns:

Diavolul este denumit in zeci de moduri, in cartea sfanta, si cu toate acestea oamenii nu mai stiu de mult cum il cheama si care ii este menirea. S-a ascuns in multe lucruri din jur, si ne este greu sa-l mai deosebim. De multe ori, numele diavolului este asociat cu o serie de pacate comise de oameni, cu erorile pe care le fac: diavolul este asociat cu trufia, idolatria, ispita, desfranarea sau mania.

Cel mai des, diavolul se arata sub forma omului care pacatuieste, si care se pune in locul lui Dumnezeu, incercand sa conduca lumea. "Nimeni sa nu va amageasca in vreun chip; caci nu va veni inainte ca sa fi venit lepadarea de credinta, si de a se descoperi omul faradelegii (Sau: omul pacatului); fiul pierzarii, potrivnicul, care se inalta mai presus de tot ce se numeste "Dumnezeu", sau de ce este vrednic de inchinare. Asa ca se va aseza in Templul lui Dumnezeu, dandu-se drept Dumnezeu. (2 Tesaloniceni 2:3-4)

Referintele biblice ne arata ca diavolul poate sa posede oamenii, sa ii ispiteasca, sa ii impinga catre rele, si sa lucreze prin ei. Diavolul ii foloseste pe oameni pentru a se lupta cu Dumnezeu. Il cunoastem cel mai bine prin ipitirea lui Iisus in desert: "Atunci Isus a fost dus de Duhul in pustie, ca sa fie ispitit de diavol" (Matei 4:1).

Insa Iisus ii spune pe nume si il alunga, nu cedeaza ispitei: "Pleaca, Satano", i-a raspuns Iisus. "Caci este scris:, Domnului, Dumnezeului tau sa te inchini si numai Lui sa-I slujesti." (Matei 4:10)

Diavolul are ca principala caracteristica viclenia, pentru ca se poate preface intr-un inger al luminii, si poate amagi. "Si nu este de mirare, caci chiar Satana se preface intr-un inger de lumina. Nu este mare lucru dar, daca si slujitorii lui se prefac in slujitori ai neprihanirii. Sfarsitul lor va fi dupa faptele lor." (2 Corinteni 11:14-15)

Diavolul este legat de pacate care duc la nenorociri mari in viata oamenilor, precum crima sau minciuna: "Voi aveti de tata pe diavolul; si vreti sa impliniti poftele tatalui vostru....2009 - 2100 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Trebuie sa te impaci cu ideea ca nu exista dumnezeu si nici restul de personaje fictive!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Raspunsul meu estebig grinumnezu exista, el a creat universul, dar saracu nu are nevoie de intermediar intre tine si el (si aici ma refer la religii). Dumnezeu este a tot puternic si nu are concurent, deci dracu nu exista. Dracu este o inventie a Popilor, care sperie fraieri ca daca nu vin la biserica si pun in cutia milei banuti vor ajunge in iad.
IADUL SI DRACU NU EXISTA.TREZITI_VA odata.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Pentru mine "diavolul" inseamna ceea ce-mi face rau, nu e un tip cu coarne si cu fantezii de a turna smoala pe oameni. Intrebarea e ce, nu cine e diavolul. Pentru fiecare e altceva, asta e parerea mea. E o chestie ce nu tine neaparat de religie. Daca e sa abordam lucrurile dpdv crestin Dumnezeu fiind omnipotent poate sa te scoata din iad.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează