| RAY a întrebat:

Cine este scris in cartea vietii?

7 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Cine spune ca trebuie sa existe o carte a vietii?

| anonimg a răspuns (pentru anonim_4396):

Sunt mai multe locuri în Biblie unde se vorbește despre Cartea Vieții: Psalmii 68:28; Filipeni 4:3; Apocalipsa 3:5, 13:8, etc.
În Cartea Vieții sunt scriși cei care vor fi mântuiți. Dumnezeu știe care sunt aceștia, dar noi nu știm. De aceea trebuie să ne "silim" să căutăm ca numele noastre să fie scrise în Cartea Vieții. Adică să trăim (în) viața aceasta în așa fel ca să o câștigăm pe cea veșnică.
Dacă vom spune că aceste lucruri sunt povești, Îl facem pe Dumnezeu mincinos; dar mai mult, facem fără valoare în dreptul nostru jertfa Mântuitorului fără de care niciun om nu va fi mântuit.
Dacă lucrurile acestea sunt adevărate sau nu, trebuie să le cercetăm personal, și să nu ne bazăm (ne)credința pe temeiul cercetărilor altora. Mântuirea este individuală și nu colectivă, nu în grup.

| RAY explică (pentru anonimg):

Ce se intampla cu cei care nu sunt scrisi? vorbim de 5, 5 miliarde de persoane

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Aceștia nu vor fi mântuiți. Ei vor fi judecați -in sensul că li se vor arăta ocaziile in care au refuzat posibilitatea mântuirii lor.
Pe când judecata celor mântuiți se va face în timpul vieții lor. Ei au ales ca avocat, ca apărător al lor pe Domnul Hristos. Ei nu au refuzat jertfa Lui pentru ei care îi face curați, neîntinați de păcate.
Oamenii nu vor fi judecați că au păcătuit, ci pentru că au refuzat salvarea, mântuirea lor: sacrificiul suprem al cerului, care este jertfa Domnului Isus Hristos.

| RAY explică (pentru anonimg):

Vor fi aruncati in iazul de foc pe vechi,asa mai pe scurt,aflam din ioan,imi place ca am scris ceva nou, Oamenii nu vor fi judecați că au păcătuit, ci pentru că au refuzat salvarea, indiferent de fapte, indiferent daca stiau de iisus sau nu, indiferent de orice cine nu il accepta iadul vesnic e de el, da stai putin ca sunteti impartiti in 4000 de secte, religi, culte, toti crestini merg in rai?

| anonimg a răspuns (pentru RAY):

Matei 7:21.
"Nu oricine-Mi zice: „Doamne, Doamne!" va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu care este în ceruri."
Nu contează numele de creștin, ci caracterul. Mulți atei, dar care n-au rămas atei chiar până la moarte, vor fi mântuiți; și mulți creștini vor pieri pentru că n-au rămas sau poate că nu au fost niciodată credincioși cu adevărat lui Dumnezeu.